Délmagyar logó

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -3°C | 3°C Még több cikk.

Három új kiállítással várja a látogatókat a REÖK

Németh György jubileumi fotókiállítása, a Gerle–Benes házaspár vegyes műfajú tárlata és Varsányi András fényképei várják októbertől a REÖK látogatóit.
Csütörtökön nyílt a fiatal Varsányi András fotográfus tárlata a REÖK aulájában, tegnaptól pedig már Németh György jubileumi fotókiállítását is láthatja a közönség. Október 7-étől a Gerle Margit–Benes József művészházaspár alkotásaival ismerkedhetnek a látogatók.

Varsányi András Perfect day címet viselő kiállításának zömében fekete-fehér képei részleteket ábrázolnak tájakból és épületekből. Pillanatfelvételeknek is nevezhetnénk őket, amelyek csupán a hangulatot, impressziót közvetítik egy-egy motívummal.

Németh György Segesvár 2004 című fotója is látható a kiállításon.
Németh György Segesvár 2004 című fotója is látható a kiállításon.

Közönségtalálkozók az operaversenyen

Csütörtökön indul a negyedik Armel Operaverseny és Fesztivál, amelyhez idén is kapcsolódnak háttérbeszélgetések. Október 9-én Juronics Tamás, 11-én Mester Tamás, 12-én Alföldi Róbert, 13-án Kulka János és Havas Ágnes lesz a vendége a Korzó Zeneházban megtartott programoknak. A népszerű műsorvezető, Jakupcsek Gabriella az operához fűződő viszonyukról beszélget vendégeivel.

Az országosan ismert művészházaspár, Gerle Margit Ferenczy-díjas szobrászművész és Benes József Munkácsy-díjas képzőművész kiállításának címe: Utak. Gerle Biomorph elnevezésű szoborsorozata a természet lenyűgöző szépségét és erejét szimbolizálja. Meditációra ösztönző szobrokról van szó, amelyek belső egyensúlyt mutatnak, ugyanakkor szellemi stimulálók is.

Benes József grafikai munkásságáról kapnak képet a látogatók a művész tárlatán. Az alkotások szembesítenek egy másik valósággal, amelyet formailag csak áttételesen lehet kifejezni. A művek legfőbb üzenete, hogy az ember érzéketlen báb, mások által irányított gólem, a világ pedig elhanyagolt laboratóriummá vált.

Németh György műveit a fotográfus 60. születésnapja alkalmából tekintheti meg a közönség. A bemutatott fotókat négy témakörre lehet bontani. Az Erdély tematika torockói, csíkszeredai, brassói és segesvári túrákon született képeket mutat be, az El Camino a 2010-es, Santiago de Compostellában megtett 800 kilométeres utat, a Homokhát a szerb határ menti tanyavilágot, a Helyek és emberek egységes látásmódban készült portrékat és emberi lakhelyeket a világ egymástól távol eső részein.

Varsányi András fotóit október 23-áig, Németh György és a Gerle–Benes házaspár tárlatát november 13-áig tekintheti meg a közönség.

(x)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kevés a tanyagondnok

117 tanyagondnoknak jutna feladat a megyében, de csak 75-en dolgoznak. Tovább olvasom