Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Hasba szúrtak egy férfit a Széchenyi térnél - őrizetben a börtönőr

Hasba szúrtak egy férfit a Széchenyi térnél - őrizetben a börtönőr
Kétszer hasba szúrtak egy vendéget vasárnap hajnalban a City Music Pub előtt. Az ügyben a nyomozóügyészség vizsgálódik, börtönőr az elkövető.
A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség őrizetbe vette és gyanúsítottként hallgatta ki azt férfit aki 2016. február 28. napjára virradóra követett el bűncselekményt.
 
A megalapozott gyanú szerint a férfi, aki egyébként a Szegedi Fegyház és Börtönben teljesít szolgálatot, szombatról vasárnapra virradóra szórakozott társaival egy belvárosi szórakozóhelyen. Éjjel 2 óra körüli időben a szórakozóhely előtti téren szóváltásba keveredett egy másik társaságban levő férfivel, majd őt a nála levő bicskával két alkalommal hason szúrta. A sértett a szúrás következtében súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, azonnali műtéti ellátása vált szükségessé.
 
Az ügyészség még az elkövetés napján őrizetbe vette, majd gyanúsítottkánt hallgatta ki a férfit életveszélyt okozó testi sértés bűntettének megalapozott gyanúja miatt. A gyanúsított az intézkedéssel szemben nem jelentett be panaszt, vallomást tett, azonban a terhére rótt cselekményben nem ismerte el bűnösségét.
 
Az esetleges további kényszerintézkedés szükségességének kérdésében az ügyészség a mai napon dönt. 

Korábban:

Információink szerint büntetés-végrehajtás munkatársa lehetett a késelő.

Szanka Ferenc vasárnap délután arról tájékoztatta lapunkat, hogy a gyanúsítottat őrizetbe vették. Kihallgatása jelenleg is zajlik. Azt továbbra sem mondta el, milyen testületnél dolgozik az elkövető. További tájékoztatást tfőre ígért.

Hasba szúrtak egy férfit vasárnap hajnalban 2 óra körül a City Music Pub előtt. A szórakozóhely tulajdonosa lapunknak elmondta: az incidens már az utcán, a vendégek távozása után történt.

– Mindkét társaság nálunk szórakozott, már elindultak haza, amikor összebalhéztak – mesélte Iglódi Ferenc tulajdonos. – Az egyik csoport az utcán beszélgetett még, a román társaság pedig már elindult. Az egyik férfi azonban a kocsiból kiszállt és visszament, majd ököllel arcon ütött egy férfit. Erre a sértett mellett álló társa hasba szúrta.

Iglódi Ferenc elmondta: a román férfi saját lábán távozott a helyszínről: visszaült a kocsiba és elhajtottak. – Állítólag csak később vette észre, hogy megsérült. Kétszer szúrták meg. Társai kórházba vitték, egy óra múlva pedig jöttek a rendőrök.

A szórakozóhely tulajdonosa elmondta: a két társaság tagjai valószínűleg ismerték egymást, mert bent beszélgettek és semmi incidens nem volt közöttük.

Szanka Ferenc ügyészségi szóvivőtől megtudtuk: „Életveszélyt okozó testi sértés bűntettének gyanúját veti fel az esemény, amelyben a nyomozás folytatására a szegedi járási nyomozóügyészségnek van hatásköre. Arra kérdésre nem válaszolt, hogy milyen egyenruhát visel az érintett, de megerősítette, hogy az „elkövető hivatására figyelemmel jár el az ügyészség."

Úgy tudjuk, a hasba szúrt fiatal férfi állapota stabil, nem sérült egyetlen belső szerve sem.

Az ügyben késő délutánra ígért részletesebb tájékoztatást.

Korábban írtuk:

– Ma éjjel volt valami zűr a szegedi Széchenyi téren, a rendőrség helyszínelt is, elég komolynak látszott a dolog. A balhé a City Music Pubban történt – írta egyik olvasónk. Az ügyben először a rendőrséget kerestük, ahol a történtekről Szenti Szabolcs szóvivőtől megtudtuk, hogy az eseményekről csak ügyészség tájékoztathat. Arra a kérdésre, hogy rendőr érintett-e a történetben, határozott nemmel válaszolt.

Kerestük Szanka Ferenc ügyészségi szóvivőt, akitől megtudtuk: „Életveszélyt okozó testi sértés bűntettének gyanúját veti fel az esemény, amelyben a nyomozás folytatására a szegedi járási nyomozóügyészségnek van hatásköre. Arra kérdésre nem válaszolt, hogy milyen egyenruhát visel az érintett, de megerősítette, hogy az „elkövető hivatására figyelemmel jár el az ügyészség."

Az ügyben késő délutánra ígért részletesebb tájékoztatást. Arra nem vállalkozott, hogy megerősítse, a bűncselekmény valóban a City Music Pubnál történt – s jelezte, ezt délután sem fogja megtenni. Arról még nekünk sincs érdemi információnk, hogy a szórakozóhelyen, vagy előtte történt a bűncselekmény - egy olvasónk szerint mindenesetre körbe volt szalagozva a helyszín.
 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

519 centi és hömpölyög

519 centi és hömpölyög
Várhatóan nem önti el a rakpartot a Tisza, a vízügy előrejelzése szerint a tegnap 519 centiméternél járó folyó a hét második felében 545 centinél tetőzhet. Tovább olvasom