Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 24°C Még több cikk.

Határkőnél bőg a szamár

Röszke - A magyar–szerb határ közelében, Röszkénél az egyik határkő mellé kötött ki a gazdája egy szamarat. Az állat láthatóan és hallhatóan beleélte magát a határrendész szerepbe: amint közeledtünk hozzá, és fényképet készítettünk róla, hangos bőgéssel késztetett megállásra minket, majd mint aki jól végezte dolgát, sarkon fordult, és míg kötele engedte, elindult a határ irányába járőrözni.
A szamár nehezen tűri a hideget és a nedvességet, ezért korlátozottak a számára megfelelő területek. A melegebb vidékeken több van.

Magyarországon is tenyésztenek szamarakat, bár már nem olyan nagy számban, mint korábban. A szamár nagyon hosszú ideig él, akár a 40-50 évet is elérheti. Nem agresszív állat, de nagyobb egyéniség a lónál. A kedélyállapota hullámzó. Ha rossz napja van, vagy szaporodási időszakban brutális dolgokra képes: tavaly tavasszal két feldühödött szamár tépett szét egy 65 éves nyugdíjas tűzoltót a Vas megyei Magyarszecsőd mellett.

Az állat hangos bőgéssel jelzi a határt – meg a héten érkező esőt. Fotó: Schmidt Andrea
Az állat hangos bőgéssel jelzi a határt – meg a héten érkező esőt. Fotó: Schmidt Andrea

Magyarországon hasonló eset korábban még nem történt, ez volt az első alkalom, hogy valaki szamártámadásban hunyt el. 2012 augusztusában Texasban volt ilyesmire példa, amikor Hollywood Park település polgármesterét halálos szamártámadás érte a farmján.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Folytatódik a hálózattisztítás

Mától péntekig folytatódik az ivóvízhálózat tisztítása a Szeged–Algyő Ivóvízminőség-javító Projektben. Tovább olvasom