Délmagyar logó

2017. 03. 23. csütörtök - Emőke 11°C | 21°C Még több cikk.

Háziorvosok ismerkednek a mórahalmi szakellátóval

Mórahalom - A mórahalmi kistérség 9 településének 26 ezer lakosát szolgálja a város járóbeteg szakellátó központja. 24 szakorvos immár belgyógyászati, csecsemő- és gyermekgyógyászati, valamint sebészeti járóbeteg ellátást is nyújt.
A térség háziorvosai, polgármesterei, jegyzői ma 14 órától szakmai napon ismerkedhetnek meg a mórahalmi Kistérségi Járóbeteg Szakellátó Központtal. A rendezvényen bemutatják a központban működő új szakellátásokat és technikai eszközöket, amelyeket már igénybe vehet a térség 9 településének mintegy 26 ezer lakosa.

– Szeretnénk bemutatni látogatóinknak: jó felszereltségű intézményben jó szakemberek dolgoznak, érdemes ide irányítani a betegeket – mutatta be a rendezvény célját a Móra-Vitál Térségi Egészségmegőrző és Szociális Nonprofit Kiemelkedően Közhasznú Kft. ügyvezető Igazgatója, Malatinszki Jánosné.

A térség háziorvosai, polgármesterei, jegyzői ma 14 órától szakmai napon ismerkedhetnek meg a mórahalmi Kistérségi Járóbeteg Szakellátó Központtal. Fotó: DM/DV
A térség háziorvosai, polgármesterei, jegyzői ma 14 órától szakmai napon ismerkedhetnek meg a mórahalmi Kistérségi Járóbeteg Szakellátó Központtal.
Fotó: DM/DV

Több mint félmilliárd forintos egészségügyi fejlesztés eredményeként adta át Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár szeptemberben a kistérségi járóbeteg szakellátót. A korábbi gyógyászati részleg bővítésével – többek között – reumatológiai, ortopédiai, bőrgyógyászati, fül-orr-gégészeti, nőgyógyászati, urológiai, belgyógyászati és szemészeti szakrendelő, továbbá ultrahangvizsgáló is helyet kapott az új mórahalmi intézményben, ahol 24 szakorvos dolgozik.

Az OEP által finanszírozott szakellátások köre május elsejétől bővült: a belgyógyászati, a csecsemő- és gyermekgyógyászati, valamint a sebészeti járóbeteg szakellátás is megkezdi működését. A rendeléseken dolgozó, magasan képzett szakorvosok szinte valamennyien az SZTE Klinikáin folytatnak gyógyító, megelőző tevékenységet. A legtöbb beteg a diagnosztikai szolgáltatásokat, valamint a reumatológiai ellátást veszi igénybe.

Olvasóink írták

 • 2. mihaly-1 2011. május 19. 13:50
  „Bizonyára nagy szükség van arra, hogy Mórahalom ilyen egészségügyi centrumra költse a pénzt. Mintha a kistérség lakosságának nem lenne megfelelő ellátottsága. Ennek ellenőrzéséhez elegendő egy egyszerű térképet elővenni és azonnal szembetűnik a Mórahalomtól alig 20 kilométerre lévő megyeszékhely Szeged, ahol meglehetősen széleskörű és magas szintű egészségügyi ellátottság tapasztalható. Az biztos, hogy pl. Mórahalmon sohasem lesz olyan magas szintű fizikoterápiás ellátás, mint Szegeden. Akkor meg mi a fenének költenek százmilliókat rá. Én ezt nem értem.
  Vagy talán mégis?

  Nem tudom emlékeztek-e még az elhíresült Nógrádi Zoltán kedvenc projektjére a Móraker szövetkezetre és annak dicstelen végére.
  Mórakert 3,6 milliárd forintnyi adósságot halmozott fel. miközben a beszállító környékbeli gazdálkodók évekig vártak a termékeik ellenértékére. Az állami több százmilliós segítség ellenére szétesett az egész.
  Pénznyerő automata pár bennfentes részére.
  A gazdálkodók meg tologatják a fejük tetején a micisapkát tanácstalanul.”
 • 1. mihaly-1 2011. május 18. 14:16
  „Nem a valóságról írnak!

  Utazási utalvánnyal nincs választási lehetőség, csak mórahalmi reumatológiát és kezelési utazást térítik vissza a betegnek, Szegedre csak saját költségén utazhatnak a betegek!
  A fizikoterápiás kezelés nem éri el a szegedi kezelés minőségét! A mórahalmi reumatológus orvoshoz 40-nap az várakozási idő, szegeden pedig 12-nap.
  Nem beszélve az utazás körülményeiről, öreg rázós busz magas lépcsőkel idősek betegek szállítására!
  Orvosi ellátás előtt vagy után 2 óra várakozás busz visszaindulásig, délután nincs lehetőség mivel 14 óra 30 perc után nincs közlekedés Mórahalom Üllés Forráskút között!
  A kiszolgáltatott helyzetben élőket kényszerítik rosszabb ellátásra!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Filmet forgat Máté Bencéről a Spektrum

Pusztaszer - A Spektrum Televízió és a termeszetfilm.hu csapata nagy felbontású (HD)… Tovább olvasom