Délmagyar logó

2017. 06. 27. kedd - László 17°C | 33°C Még több cikk.

Hét megyében üldözik az Arany Delikát kotyvalékait

Öttömös - A tegnapi kettő után ma újabb két Pest megyei nagykereskedőről derült ki, hogy öttömösi illegális savanyúságot értékesített. Listáik alapján újabb hét megye közkonyháin körözik a Takó-féle kotyvalékokat.
Takó Gusztáv Arany Delikát Kft.-je korábban kétszer lebukott már Öttömösön és egyszer Sándorfalván. Emiatt már 3 millióra megbüntették. Ezeket a hatóságilag zárolt és romlott kotyvalékokat főzte össze friss zöldséggel. Erre csaptak le a szegedi élelmiszer-ellenőrök múlt szerdán lapunk jelenlétében. Az újabb büntetés 5,4 millió forint.

Lapunk információi nyomán Pest megyei közkonyhákon kezdte köröztetni a megyei hatóság az öttömösi kotyvalékot. Szerdán két nagykereskedőről derült ki, hogy a halásztelki református iskolába és a kerepestarcsai kórházba szállított az illegális áruból. Szabó Enikő főorvos, a Fővárosi és Pest Megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állat-egészségügyi igazgatóhelyettese elmondta, ma egy nagykereskedő a hírek hallatán önként jelentkezett. Nála húsz raklapnyi terméket zároltak. Egy főzőkonyha jelzése alapján egy negyedik nagykereskedőre is lecsaptak.

Ízek Mónika konyhájából
Ízek Mónika konyhájából

Eladási listáikból kiderült, hét megyébe – Borsod-Abaúj-Zemplén, Komárom, Hajdú, Veszprém, Fejér, Zala és Vas – vittek a Mónika konyhája címkéjű és Arany delikátos termékeket. Percről percre tonnaszám növekszik a megtalált öttömösi kotyvalék mennyisége: van, ahol ezrével állnak az üvegek, van, ahol csak néhány van. Mivel büdös volt a tartalmuk felbontáskor, sehol nem főzték meg, emiatt nem fordult elő rosszullét. Az ellenőrök kimentek a címkén látott Budakalász, József Attila utca 75. szám alá, de ott semmi nyoma a Takó-cégeknek. Pest megye külön rendőrségi feljelentést nem tesz, az eljárásban a „bázisállomás" a szegedi igazgatóság marad.

Szegeden is bonyolódik az ügy

Az élelmiszer-ellenőrök kiderítették, Takó Gusztáv idén újabb céget alapított, a Tahamo Kft.-t, abba vitte át a telepeit. A termékei maradtak az Arany Delikátnál. A megsemmisítésre hulladéklerakóktól kért árajánlatot a hatóság, mert Takó Gusztáv úgy nyilatkozott, nincs pénze az áru megsemmisítésére. A megyei rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint nyomozás indult „rossz minőségű termék forgalomba hozatala ügyében ismeretlen tettes ellen, a kft. tevékenységével összefüggésben".

Olvasóink írták

 • 12. joy01 2008. szeptember 23. 11:04
  „A hatóság egy kicsit rosszul nyomozott, egy csomó minden téves, de meg is érdemlik!”
 • 11. VÍGAN ÉLNI????? 2008. szeptember 12. 01:02
  „Ezek a rohadékok le mérgezik az emberiséget,hogy több pénz follyon be a gyógyszeriparban és az egészségügyben....MOCSKOS POLITIKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 10. BeeBoy 2008. szeptember 12. 00:52
  „Lassan kezd az egészügy egy komédiává átalakulni. Nem kínos, hogy a hatóságot, már ha van egyáltalán tisztára hülyének nézi ez a Tahó. Jaj bocsi Takó. Nem ad szálát a kereskedő akkor bünti itt meg vakarják a fejüket az ipsék, hogy aszongya: Te minket már megint megszivatott ez a kóbász. Gratulálok! Kemények vagytok fiúk mint a vídia.”
 • 9. cékla 2008. szeptember 11. 23:55
  „Ez jogilag,előre megfontolt szándékból elkövetett egészségkárositás/gyikosság !?/.Igaz ismerve a jog alkalmazását,lehet,hogy semmi nem lesz belőle.”
 • 8. web 2008. szeptember 11. 22:09
  „igen ez a baj,hogy csak hét megyében nem pedig tizenkilencben!!!!!!!!!”
 • 7. ja 2008. szeptember 11. 21:57
  „na jó lesz egy kis irgum burgum és kész..”
 • 6. web 2008. szeptember 11. 21:54
  „kekecke -gondolom igen ,én is vásároltam arany delikátos paprikát”
 • 5. andress 2008. szeptember 11. 21:09
  „Tegnap Arany Delikát Kft, ma Tahoma Kft, holnap....... De meddig mehet ez így ? A törvény kit véd ? A Borgia leszármazott Takókat, vagy valami védelem kijár a megmérgezett fogyasztóknak is ? Nem létezik olyan fogalom, hogy "előre megfontolt szándék"? Vagy valaki előbb meg kell hogy betegedjen, esetleg meghaljon ? Hát hol élünk , nem Magyarország, EU, XXI század ?”
 • 4. sasszem 2008. szeptember 11. 21:02
  „vigyázat!! azt hiszem a sok cikkezés , ellenére mégsem figyelnek eléggé oda,hogy a boltokban levegyék a polcokról az izek ize áruját!!szegeden a kálvin téri "reál" bolt polcán vasárnap még jó pár doboz töltöttkáposzta kinálta magát az" izek ize" cimkével!!!!!!!!”
 • 3. realista 2008. szeptember 11. 20:42
  „Kínában eaz ilyen ügyeket igen pragmatikusan oldják meg.”
 • 2. kekecke 2008. szeptember 11. 19:46
  „Ő volt aki a téglás paprikával kezdte ?”
 • 1. rozsa58 2008. szeptember 11. 19:03
  „És még le sem lehet csukni ezt a szemetet. De nagyon szivesen megetetném a saját gyártmányával. Csak azt adnék neki, egy kis kukacos hússal.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötven milliót adtak az Alkotóházért

Szeged - Eladta a város az öt éve lakatlan egykori Alkotóházat az Árboc utcában. A lepusztult… Tovább olvasom