Délmagyar logó

2016. 10. 25. kedd - Blanka, Bianka 12°C | 19°C

Heti 46 óra munka

Szeged - Álljon modellt a táblánál, erre kérte nemrég fotóriporter kollégánk a szegedi Wesley-iskolában tanuló fiút. Ő megtette, ilyen könnyű feladatot úgyis ritkán kap mostanában.
A magyar diákokkal szemben sokkal komolyabb elvárásaik vannak a magyar felnőtteknek. Teljes figyelem az órán, mindennapi testedzés, és erre még rá kellene tenni egy lapáttal, tessék jobban szerepelni a kompetenciafelméréseken. Az is jó lenne, ha közülük kevesebben mennének tovább gimnáziumba, és többen tanulnának szakmát. Azt, hogy tűzoltók lesznek, vagy katonák, lehetőleg már hetedikben döntsék el, ebben segíteni fog nekik a kormány.

A magyar diákok heti 40 órát töltenek tanulással, 6 órát leckeírással. Ez nemzetközi viszonylatban is sok. Fotó: Schmidt Andrea
A magyar diákok heti 40 órát töltenek tanulással, 6 órát leckeírással. Ez nemzetközi viszonylatban is sok.
Fotó: Schmidt Andrea

A segítség nagyon jól jönne, mert most kiderült, hogy a magyar diákok nemzetközi összehasonlításban is leterheltek. Sok iskolában az időhiány miatt gondot okoz az is, hogy az ebédeltetést megszervezzék. Tanulnak ma olyan diákok Magyarországon, akiknek a délutáni edzések, nyelvórák, szakkörök miatt összesen két és fél óra szabadidejük marad.
Szóval a helyzet – ahogy a fotó alapján is leszűrhető – egészen komoly.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

DNS-vizsgálattal azonosították a lazacot

Olvasónk fagyasztott lazacot vásárolt, elkészítette, de sem a hal színe, sem az íze nem hasonlított a lazacéra - több mint 100 ezer forintba került vizsgálat. Tovább olvasom