Délmagyar logó

2017. 01. 19. csütörtök - Sára, Márió -7°C | 0°C

Hétvégén is dolgoznak a 47-esen

Dél-Alföld - Ezentúl hétvégén is dolgoznak a 47-es főúton, így a szélesítési munkálatok már július közepére elkészülnek. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. a lakossági észrevételek miatt kérte erre a kivitelezőket. A lassú haladásról a napokban lapunkban is beszámoltunk.

A NIF Zrt. beruházásában, a 47-es főút Békés és Csongrád megyei szakaszain, Békéscsabától Hódmezővásárhelyig 54 kilométer hosszan folyik a 11,5 tonnás burkolaterősítés, szélesítés és korszerűsítés. A NIF Zrt. a főúton tapasztalható forgalmi nehézségek és a lakossági észrevételek miatt felkérte a vállalkozókat, hogy hétvégén is folytassák a munkálatokat.

Időjárástól függően a vállalkozók minden szombaton, esetenként vasárnap is végeznek szélesítési munkálatokat.
 

Fotó: Kuklis István
Fotó: Kuklis István


– Várhatóan július közepére a 47-es főút szélesítési munkálatai befejeződnek, ekkortól már jelzőőrös forgalomirányítás lesz, így gyorsabb haladást tudunk biztosítani. A beruházás eredményeképpen a burkolat szélessége 7 méterről 7,5 méterre nő, valamint a kerékpárosok a főúttól kiépített külön kerékpárúton közlekedhetnek – áll a közleményben.

A munkálatok befejezéséig két kerülő utat ajánlanak a személygépkocsival közlekedőknek, a Hódmezővásárhely–Tótkomlós–Csanádapáca–Békéscsaba, illetve az Orosháza–Csanádapáca–Békéscsaba útvonalat.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lagzi a sportcsarnokban - ifjú pár nélkül - fotókkal

Több ezren buliztak szombat este a Sportcsarnokban a Szegedi Nagy Mulatóson. Ötórányi lagzit kaptak… Tovább olvasom