Délmagyar logó

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda -1°C | 8°C Még több cikk.

Hétvégi programkavalkád az advent jegyében

Szörényiék REÖK-beli fellépése a héten külön aktualitást kapott - az adventi gyertyagyújtás éppen jókor jön.
Molnárék Szulák Andreával
November 30., péntek
Szentes, Lajtha László Hangversenyközpont
19.00: eMeRton-díjas zenekar Szentesen – a Molnár Dixieland Band koncertje, sztárvendég: Szulák Andrea. A Molnár Dixieland Band a leghosszabb ideje fennálló vidéki együttes. Nem ez az első alkalom, hogy a dzsesszénekesnőként is elismert Szulák Andrea együtt énekel a zenekarral, és ezúttal is színvonalas koncertre számíthat a szentesi közönség.

Szörényiék a REÖK-ben


November 30., péntek
Szeged, REÖK
18.00: A 2013-as Szegedi Szabadtéri Játékok kiemelt produkciója az augusztusban színre kerülő István, a király, amely jövőre ünnepli 30. születésnapját. A
REÖK vendége lesz a két szerző, Szörényi Levente és Bródy János (képünkön), illetve a rendező, Alföldi Róbert – az ingyenes beszélgetést Pleskonics András, a szegedi egyetem (r)ocktatója tartja. Aki őriz otthon István-előadásokról ereklyéket, dedikáltathatja is azokat.

Dixie-slágerek

November 30., péntek
Szeged, IH rendezvényközpont
19.00: 55 éves jubileum – a Benkó Dixieland Band koncertje. A zenekar számos alkalommal aratott sikert a dixieland egyik magyar fellegvárában, Szegeden. Most népszerű számokból álló ünnepi műsorukat mutatják be: abból az alkalomból, hogy az együttest Benkó Sándor 1957-ben alapította. Jegyár: elővételben 2900, a koncert napján 3500 forint. Infó: www.ihrendezvenykozpont.hu.

SKAtch és Sheket a JATE Klubban
November 30., péntek
Szeged, JATE Klub
20.00: SKAtch és Sheket-koncert. A Sheket (képünkön) már 6 éve szórakoztatja a szegedi muzsika és tánc szerelmeseit. A SKAtch zenéjében a ska mellett helyet kap egy kis balkáni íz és a magyar virtus is. A rézfúvósok hadát tangóharmonikás egészíti ki: a két banda közös albumon dolgozik.

Doors és opera


November 30., péntek, december 1., szombat
Szeged, Belvárosi Mozi
Pénteken 20.30-tól vetítik a moziban a Doors zenekar (képünkön) koncertjét: a The Doors – Live at the Bowl ‘68 digitálisan felújított élő koncertfelvétel 91 perces. A koncert előtt interjúkat játszanak le az együttes tagjaival angol nyelven, magyar felirattal. Szombaton 18.55-kor kezdődik az élő közvetítés a New York-i Metropolitan Operából, műsoron W. A. Mozart: Titus kegyelme. Műsoridő: kb. 3 óra 15 perc. Vezényel: Harry Bicket, rendező: Jean-Pierre Ponnelle, szereposztás: Lucy Crowe (Servilia), Barbara Frittoli (Vitellia), Elina Garanza (Sextus), Kate Lindsey (Annius), Giuseppe Fillianoti (Titus).

Megválasztják Szeged szépét

december 1., szombat
Szeged, IH rendezvényközpont
20.00: V. Szeged Szépe Gálaest – Tánc & Divatshow (képünk illusztráció). A belépőjegy elővételben 1500, a rendezvény napján pedig 2000 forint. Részletes információ a gálaestről a www.ihrendezvenykozpont.hu weboldalon található.

Zene a várban
December 1., szombat
Szeged, vár
21.00: The Memorials feat. Thomas Pridgen (ex-The Mars Volta). Vendég: Undorgrund DJs (undorgrund.blog.hu). A doboszseniként emlegetett Thomas Pridgen, az énekesnő Viveca Hawkins és a gitáros Nick Brewerrel zenéjének alapja a progresszív rock, pszichedéliával átitatva, electróval, rappel, R’n’B-vel, soullal megfűszerezve. Belépő: 1000 (elővételben), illetve 1500 forint. Web: www.thememorials.com.

Jordán Tamás stand up estje Vásárhelyen

December 1., szombat
Vásárhely, Bessenyei Ferenc Művelődési Központ
Széllel szembe – poénok és poémák. Jordán Tamás (képünkön) stand up estje. „Nagyon sok remek történetem van. A színházról, az életemből, saját magamról, erős öniróniával" – mondta a szerző-előadó az estről. Az előadásra az Egyedül-bérlet érvényes, belépő: 2500 (diák, nyugdíjas 1500) forint.

Gyertyagyújtás
December 2., vasárnap
Szeged, Hódmezővásárhely, Csongrád
Pénteken kezdődik és december 24-éig tart a Szegedi Karácsonyi Ünnepi Hetek, amely közel egy hónapon keresztül várja a látogatókat. A Széchenyi téren finomságok is kínálják magukat, lesz óriáskivetítő filmekkel, adventi műsorokkal. A Dóm téren ismét lesz bálalabirintus és bálaszínház, kézművesvásár és adventi óriáskoszorú, amelyen vasárnap 17 órakor gyújtja meg az első gyertyát Kiss-Rigó László megyés püspök és Botka László polgármester (képünk tavaly készült). A Mars téri piacon minden vasárnap 10 órakor gyújtanak gyertyát neves személyiségekkel, az elsőt Kondé Lajos, a Szeged-Belváros R. K. plébánosa gyújtja meg, a rendezvényen részt vesz prof. dr. Pál József, az SZTE nemzetközi és közkapcsolati rektorhelyettese. Csongrádon 17 órakor a városháza előtt gyújt gyertyát Laczkó István plébános, köszöntőt mond dr. Kőrösi Tibor polgármester, ünnepi műsort ad a Piroskavárosi Általános Iskola. Vásárhelyen 17 órakor nyitják meg a karácsonyi vásárt és a jégpályát, köszöntőt mond Almási István polgármester, az első gyertyát meggyújtja: Takács Nikolas énekes.


Advent: Takács Nikolas és a Fool Moon
December 2., vasárnap
Hódmezővásárhely, református ótemplom
19.00: „A zene kísér az úton…": adventi gospel. Takács Nikolas (képünkön) és a Fool Moon adventi koncertje. Közreműködik: Kardos Norbert (zongora). Belépő: 3500 forint.hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyönyörű lányok a Munkácsy-tárlaton

Régiók Szépe-választás döntős versenyzői tekintették meg a Móra Ferenc Múzeum Munkácsy-kiállítását: 20 szépségkirálynő-jelölt látogatott el a szegedi tárlatra. Tovább olvasom