Délmagyar logó

2017. 08. 23. szerda - Bence 15°C | 25°C Még több cikk.

Holttest a szomszéd szobában - napokig élt lakótársa mellett

A szomszédok szerint az emberi közöny csúcsa, ami a hétvégén a Rókusi körúton történt. Egy fiatal férfi nem vette észre, hogy társbérlője, egy idős nő napok óta nem él.
– Olvastuk az újságban, hogy az újszegedi toronyházban már csak oszláskor vették észre: meghalt a szomszéd. Itt is hasonló történt, elképesztő, hogy egymástól 3 méterre élő emberek mennyire nem törődnek a másikkal – mesélte egy Rókusi körúti tízemeletes hetedik emeleti lakója.

Megtudtuk: a szomszéd lakást ketten bérelték, egy idősebb nő és egy fiatal férfi. Mivel az asszonyt már napok óta nem látták, és a lapunkban olvasottakhoz hasonlóan orrfacsaró bűzt tapasztaltak a szomszédok, értesítették a lakástulajdonost. – Nem tudom, mi az oka: elfásultak az emberek, vagy elkeseredettek, de nem foglalkoznak egymással. Szombaton jöttek a rendőrök, mentők. Elvitték a holttestet.

Telefonon értük utol a lakás tulajdonosát. – Valóban két bérlőnk volt, egyikük telefonált, hogy 3–4 napja nem látta a lakótársát. Az meg sem fordult a fejében, hogy benyisson a szobájába, hiszen az elhunyt meglehetősen visszahúzódóan élt. Szörnyű belegondolni, ha tartották volna egymással a kapcsolatot, még ma is élhetne az asszony – mesélte a történteket, kérve: ne írjuk le a nevét. – Sajnálom, hogy ez történt. Megértem az albérlőmet, hiszen reggeltől estig dolgozik, mindig elfoglalt. De mégis egy lakásban éltek.

– A test bomlásnak indult, szombaton vitték el a rendőrök, és lezárták a lakást. Hogy megkíméljem a szomszédokat az émelyítő szagoktól, bementem a rendőrségre, és kértem a nyomozótól, hogy a takarításra kihívhassam az ÁNTSZ-t, felnyithassam a lakást. Kaptam egy írásos engedélyt, közben kiderült: a tisztiorvosi szolgálat ilyen esetekben nem tesz semmit. Visszamentem a rendőrségre, megtudtam, hogy az elhunytnak nincs rokona, így nekiláthattunk a fertőtlenítésnek – emlékezett a tulajdonos. Hozzátette: a parkettát is felszedték, a betonig lecsupaszították a szobát.

– Szombat reggel érkezett a bejelentés a mentőktől. Kizártuk az ön- és az idegenkezűséget is, az áldozat természetes úton hunyt el – közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata. Közigazgatási eljárásban vizsgálják a halálesetet.

Olvasóink írták

21 hozzászólás
12
 • 21. howatowabb 2012. március 02. 14:52
  „Micsoda bravó? Az, hogy érzéketlen a mai ember? Az valóban bravó! Meg aztán lakjál te így öreg korodban! Majd, ha bűzlesz, megtalálnak. Szép kilátások! De úgy látom, te olyan hozzászóló vagy, aki nem a cikkhez szól hozzá, hanem a hozzászólókat kritizálja, azok megnyilvánulásait csemegézi.Jó szórakozást!Olvasd vissza néhol magad! Különösebben nem izgat, mit gondolsz! Attól az még ugyanolyan szomorú történet marad, és nekem ez a véleményem.Üdvözöllek(-;”
 • 20. 3évesférfi 2012. március 02. 14:39
  „19. howatowabb: Ennyi? Bravó.”
 • 19. howatowabb 2012. március 02. 13:00
  „SEMMI! FÉRFI”
 • 18. 3évesférfi 2012. március 02. 11:41
  „17. howatowabb: Dehát nem volt mozgás 3 napig, ekkor értesítte a főbérlőt. Mi a probléma? Lehet, hogy elutazott, vagy akármi. Azzal megint nem értem, mi a gond, hogy csak ketten béreltek egy lakást: egy fiatalember és egy idős nő. És akkor mi van? Ez érzéketlenség, erkölcstelenség, vagy micsoda? Min kell felháborodni pontosan?”
 • 17. howatowabb 2012. március 02. 09:11
  „No, bocsánat! Nem kell ahhoz bemenni a másik szobájába, hogy észrevegyem, van-e mozgás, vagy nincs! Mondjuk ki, érzéketlenek vagyunk egymás iránt.Pont.Az előző hozzászólásom, ha megnézed, mire írtam, láthatod, épp erről szól. Nem olyan tragédia, a hozzászóló szerint! DE AZ, MEGHALT EGY EMBER, ÉS CSAK HÁROM NAP UTÁN VETTE ÉSZRE A LAKÓTÁRSA! Ráadásul CSAK(!) ketten bérelték, egy FIATAL ember( FÉRFI!), és egy IDŐS nő!”
 • 16. info 2012. március 02. 07:49
  „14. 3évesférfi 2012.03.01. 20:55- ne aggódj ez nem jóindulat kérdése-már régen, erről ennyit.”
 • 15. varadipal 2012. március 02. 06:54
  „Borzasztó nehéz a halott utáni fertőtlenítésre illetékes hatóságot megtalálni, és mozdulásra bírni. Nálunk, az emelet szomszédommal is volt hasonló eset, a második napon sikerült a kifogást kereső, és egymáshoz irányítgató hivatalok közül kiugrasztanom az ANTSZT, de csak azzal, hogy a házat az állandó rovarírtás ellenére kezdik ellepni a csótányok.
  Hivatkoztak hagyatéki végzésre, tulajdonosra, nem létező örökösre, gombfelvarró cérnára, de a fertőzésveszély hallatán harmadnapra csak megmozdult valami bennük. Hatóságilag felnyitották a lakást és fertőtlenítettek. Azóta- 1 éve- a bejárati ajtó összes réseit eltömítették a különböző szolgáltatók felhívásai, sárga csekkjei. Ők ennyire rugalmasak. Mint a tulajdonos önkormányzat illetékese.Na ilyen ügyekért nem sajnálom a hivatalnok racionalizálást.”
 • 14. 3évesférfi 2012. március 01. 20:55
  „10. info: A jóindulat ha fájna, üvöltenél.”
 • 13. 3évesférfi 2012. március 01. 20:54
  „12. howatowabb: Éppenhogy feltűnt neki, ezért értesítette a főbérlőt.
  Nem tudom, ki lakott itt társbérletben a sok <moderálva> közül, de ott vadidegen emberek élnek egy fedél alatt, akiknek a saját szoba a magánélet egyetlen helyszíne, és alap, hogy nem megyünk be a másik szobájába, úgy ahogy más lakásába sem sétálunk be.”
 • 12. howatowabb 2012. március 01. 20:33
  „CsImre! Igen! Nagyon nagy érzéketlenségre vall, bizony! Én azért nem nagyon dicsekednék ilyetén nagy emberi tulajdonságomról. Nem szeretném, ha nem érdekelne senkit, (egy lakáson belül), hogy élek- e még?! Nem igaz, hogy nem tűnt fel ennek a lárvának, hogy semmi mozgás nem volt napokig a lakásban, míg " dolgozni" volt. Ugyanis nyoma van az életnek! FÚÚÚJ! Ilyen lakótárs kell az ördögnek!”
 • 11. CsImre 2012. március 01. 19:23
  „Csak én nem érzem ezt akkora drámának?”
 • 10. info 2012. március 01. 15:27
  „"Megértem az albérlőmet,"-természetesen az APEH felé is törleszt a főbérlő, a bevételből,..........nemcsak fertőtlenít.”
 • 9. Queenmargareth 2012. március 01. 14:31
  „vannak olyan lakótársak, akik szinte nem is találkoznak.Mivel visszavonultnak írták az elhunytat valószínű, ezért nem is tűnt fel neki, hogy nem látja. Nem tudom és nem is akarom tudni, mennyi idő után indul oszlásnak a test és jön a szag, én azért valószínűleg a múlt heti ilyen eset után az első nem oda illő szagnál megnéztem volna...”
 • 8. Grabowsky 2012. március 01. 14:23
  „"""3. szentmihályi 2012.03.01. 10:46
  És mondják csak! A lakótársnak nem tűnt fel a több napos holttest bűze???????????????????????????"""

  Lehet hogy alap volt már a büdösség a lakásban...”
 • 7. piccola 2012. március 01. 13:24
  „a cím egyébként kötőjellel sem értelmesebb... "napokig élt lakótársa mellett", ebben nincs semmi különös, napokig élt _halott_ lakótársa mellett, na ez már más...

  egyébként borzasztó, de úgy tűnik, a tulaj jól kezeli a helyzetet...”
 • 6. IVY 2012. március 01. 12:36
  „T.lakótárs talán az "éjjel-nappali" munka után jól benyomott, hogy nem tűnt fel a bűz neki....?”
 • 5. THK 2012. március 01. 12:19
  „2,
  mielőtt lehurrogsz vkit, pláne ilyen stílusban, legalább azt gondold végig: ilyen hosszú címet minek pötyögne be (pláne rosszul), ha sokkal egyszerűbb, gyorsabb kimásolni?!

  (gy.k. reggel még tényleg az értelmetlen, kötőjel nélküli cím volt kinn az oldalon, azóta javították)”
 • 4. igazságkereső 2012. március 01. 11:31
  „Mintha ilyen szomorú esetet már néhány héttel ezelőtt is megírt volna a sajtó, de az emberi közöny az maradt változatlan!”
 • 3. szentmihályi 2012. március 01. 10:46
  „És mondják csak! A lakótársnak nem tűnt fel a több napos holttest bűze???????????????????????????”
 • 2. papika56 2012. március 01. 10:04
  „T. 1.
  Mielőtt hülyeségeket írsz --olvasd el mégegyszer a címét ! Kötőjel van közte ! Te okostojás !!!!”
21 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

386 milliárd folyt be a NAV-hoz adókból

Nettó 385,7 milliárd forint adóbevétel folyt be 2011-ben a NAV-hoz a régióban – mondta szerdai szegedi sajtótájékoztatóján Papp István, a NAV Dél-alföldi Regionális Adó Főigazgatóságának vezetője. Tovább olvasom