Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Horror Szatymazon: lekötöztek, megkínoztak egy 15 éves fiút

Szatymaz - Kétszer törtek be hétfő reggel egy szatymazi családi házba. A rablók először egy széffel távoztak, de miután az üres volt, visszatértek a helyszínre, és brutálisan megkínozták a lakásban egyedül tartózkodó 15 éves G. Lászlót.
Véres jelenetek zajlottak le néhány perc alatt hétfő reggel fél hét és hét óra között a szatymazi Jókai utcában. Két álarcos férfi tört be egy családi házba, ahol rátámadtak az éppen iskolába induló, 15 éves G. Lászlóra.

A megrémült tinédzsertől azt követelték, hogy mutassa meg nekik szülei elrejtett pénzét, illetve gázpisztolyát. A fiú erre nem tudott mit mondani, mire az egyik álarcos kést szegezett neki, majd lassan elkezdte levágni az egyik fülét. Ezután a vérző fiú orrát akarta megvágni, de rablótársa ebben megakadályozta. A fiút egy hajszárító zsinórjával kötötték gúzsba, majd feldúlták a lakást: a megtalált pisztollyal és 1 millió 200 ezer forinttal távoztak. A középiskolás diáknak még volt annyi ereje, hogy kiszabaduljon rabságából, és értesítse apját, G. Lászlót, aki riasztotta a rendőröket. Az utcát pillanatok alatt megszállták az egyenruhások, akik 24 óra alatt elkapták a tetteseket, két sándorfalvi, egy balástyai és egy kunszentmiklósi férfit. Kiderült az is, hogy a rablók néhány órával a támadás előtt már betörtek a házba, elvitték a széfet, de azt felfeszítve semmit sem találtak benne. Ezért döntöttek úgy, hogy visszatérnek.

Az utcában lakók tegnap nem nyitottak ajtót Fotó: Segesvári Csaba
Az utcában lakók tegnap nem nyitottak ajtót.
Fotó: Segesvári Csaba

Szerda délután a család Jókai utcai háza és környéke kihalt volt, csengetésünkre senki nem nyitott ajtót. Egy utcabeli hallott a rablótámadásról, de hogy a mezőgazdasággal foglalkozó házbeliek mikor érnek haza, nem tudta. Azt mondta, G.-éknek valahol Szatymaz külterületén van tanyájuk. A környéken élők és a közeli kocsma alkalmazottai sem tudtak pontosabb felvilágosítást adni: az esetről mindenki hallott, de a családdal elmondásuk szerint senki sem ápolt közelebbi kapcsolatot. Az ivóban csak „a szakállás férfiként" ismerték G. Lászlót. Végül Kormányos László polgármestertől kaptunk egy térképet, a család birtokáig több kilométert kellett autóznunk.

Csengő híján kiáltoznunk kellett, a zajra egy szakállas férfi jött elő. Miután megtudta, milyen ügyben járunk, azt válaszolta, hogy G.-ék már régen eladták – méghozzá neki – a tanyájukat.

Kétszer fordultak meg a rablók hétfő reggel a szatymazi házban. Fotó: Segesvári Csaba
Kétszer fordultak meg a rablók hétfő reggel a szatymazi házban.
Fotó: Segesvári Csaba

Visszamentünk Szatymazra, de G.-ék, háza még mindig üres volt. Ellenben hazaérkezett egy másik szomszéd, aki azt mondta: dehogyis adtak túl G.-ék a birtokukon. Személyleírása G. Lászlóról pontosan ráillett a tanyán minket fogadó férfira. A szomszédasszony szerint G. László kerüli a társaságot, ezért is találhatta ki a tanyaeladásos történetet.

A lopott pénzből eddig csak 170 ezer forint került elő. A négy férfit előzetes letartóztatásba helyezték.

Olvasóink írták

55 hozzászólás
 • 55. norvégok.... 2008. október 14. 08:07
  „"A gyanúsítottak közül három büntetett előéletű, egyikük tizenhat, másikuk tizennyolc, harmadik társuk ellen három alkalommal indult eljárás. Az egyik bűnsegéd eddig büntetlen előéletű volt. Közülük egy ismerte el a tettet, egy részleges beismerő vallomást tett, ketten pedig tagadják a bűncselekmény elkövetését."
  (szegedindex)”
 • 54. Dee 2008. október 08. 17:45
  „kedves egyszeru polgar,
  biztosithatlak rola hogy nem lesz meg egy felvonas mert a borton utan fog kovetkezni igazan a buntetes.
  Mellesleg az egyik szepsegrol tudom hogy egy tobbszoros visszaesorol van szo es hogy nagyon sok embert megfosztott vagyonatol ill. szabadsagatol is Sandorfalva kornyeken”
 • 53. mamacska 2008. október 06. 12:32
  „Jól tájékozódott betörők lehettek, ha azt tudták, hogy nagy összegű pénz és gázpisztoly is van a házban. Sőt még azt is tudhatták, hogy a gyerek egyedül van otthon, nem zavarja meg őket senki. Hát ez nagyon érdekes. Az elfogásukról szivesebben olvastam volna. Rekordidő alatt fogták el őket.”
 • 52. Az eredmenye 2008. október 03. 17:23
  „annak, hogy ezek a betuk elernek hozzank az, hogy kozosseget alkotunk. De milyet ?”
 • 51. Egy valaki 2008. október 03. 17:14
  „Ciki cikkiro velemenyeve elert hozzam.”
 • 50. egyszeru polgar 2008. október 03. 08:59
  „Az eset sulyos buncselekmeny, melynek aldozata egy artatlan, fiatal gyerek. Igy igaz, a lelki serulesei orok eletre nyomothagynak, hiszen meg ki sem alakult a szemelyisege es keresztbetortek.
  Az elkovetok kegyetlensege rettentoen brutalis, erzelemszegeny szemelyekre utal. Az ilyenek soha nem valtoznak meg, szabadulasuk utan jon a kovetkezo felvonas.”
 • 49. Harapós 2008. október 03. 08:28
  „Maffiás vagy egyéb??? Miért kell mindent visszafordítani és az áldozat hibájának feltüntetni? Ez egy brutális rablás volt!!! Aki nem tudja a tényeket, legalább ne találgasson!!!
  Az pedig, hogy sándorfalvi elkövetők is voltak, nem azt jelenti, Sándorfalva rossz hely vagy bűnfészek lenne! Ne általánosítsunk és ne találgassunk! Oké?! A cikk írója is ezt tette, és végül nem a teljes igazságot írta le! Jobbulást a fiúnak! Kitartást és erőt a családnak!”
 • 48. SG 2008. október 03. 00:05
  „stevens! Honnan veszed hogy pont Sándorfalván a Petőfi utcában kéne kattogtatni? Nem baj az ha nem tudnak mindent az újságírók! Sajnos idáig jutottunk”
 • 47. TELSTAR 2008. október 02. 23:03
  „Mert ez műanyag... izé, ez másfajta szagú bűncselekménynek tűnik. Maffiás vagy egyéb.”
 • 46. Gyerekek! 2008. október 02. 22:41
  „Túlvagyunk 45 hozzászóláson, és még nem cigányozott senki!
  Ez csúcs!”
 • 45. stevens 2008. október 02. 21:12
  „Egyáltalán,hogy meri ,milyen jogon fényképezi a károsult lakhelyét?
  Miért nem Sándorfalván a petőfi utcában kattodtatja a gépét?
  Felháborító,és még a cikkben neki áll feljebb,hogy letagadják magukat!”
 • 44. EGY VOLT JÓ BARÁT,OSZTÁLYTÁRS!!!! 2008. október 02. 18:37
  „Na akkor MIL te nem tudod az igazságot!!!!!
  Laci az osztálytársam volt általánosban.
  Mindent tudok a dologról,már a szüleivel is találkoztam...akik nagyon padlón vannak!!!!!Nem tudom,h hogy lehtnek egyes emberek ennyire abnormálisak,ugyanis tényleg majdnem levágták a fülét, és elkezdték vagydosni az orrát is!!!És ez nem habi,amit most írok,hanem halálosan komoly!!Laci bennt fekszik a kórházban,de még mindig sokkos állapotban van.Sztem más is így lene vele,ha megkötöznék egy hajszárító zsinórjával,és késsel vagdosnának+ a szó szerint 42kg-os testét tiszta lilára véraláfutásosra rugdosták Lacit...nem is részletezem tovább------>nagy a világ állatkertje,csak ezt nem egy éppen középiskolát kezdő diákon kéne levezetni egyes idióta,beteg embernek nem nevezhető állatoknak!!!!!!
  GYÓGYULJ MEG LACI:D
  Csak sajnos nem ennyi,h gyógyuljon meg,hanem a lelkét kéne rendbe hozni,meg az egész félelemérzetét,rettegését kéne helyrerakni,ami nem 2 hét.......
  Egy volt jó osztálytársad ,barátod
  GYÓGYULJ MEG LACI!!!!!!”
 • 43. abracka 2008. október 02. 17:23
  „Hihetetlen........... Az eset is, de a cikk is. Ez volna a Délmagyaros oknyomozó stílus?! Megyek, kérdezek, de nem tudok meg semmit? Zaklatom a sértetteket, aztán erről írok. Küldjék már el az újságírókat újságíró-iskolába, könyörgöm!!! A főszerkesztőnek ez a szint valószínűleg nem gond, mert már sokadik színvonaltalan, blikkszerű cikk ez it:(((( Siralmas.
  Aztán a ház fotója minek? A neveket nem írja ki, mert személyiségi jogot sért, de azért olyan adatot közöl a képpel, amivel azonosíthatóvá teszi.”
 • 42. netuddki 2008. október 02. 16:58
  „38.Néha?”
 • 41. laci egyik barátja 2008. október 02. 15:54
  „sajnálom lacit segény semmit nem cinált és ezt érdemelte?”
 • 40. Ciki cikkíró 2008. október 02. 15:10
  „A cikk írója nem gondol arra, hogy a sértettek esetleges nyilatkozatának sajátos (torzított) közzé tételével megkönnyíti az elkövetők védőjének a dolgát, tippet ad a rokonságuknak, hogy mit kell a sértettek fejéből kiverni? Megkönnyítendő a dolgukat, megnevezi az utcát, fényképet közöl a házról? Kinek jó ez? Kinek segít ezzel? A nyomozóhatóságnak, a sértetteknek biztos nem, de a közvéleménynek sem. A figyelmünket felkeltheti, a felháborodásunkat kiválthatja, óvatosságra inthet minket, de másként!”
 • 39. egy 2008. október 02. 14:11
  „A hihetetlen mélységekbe zuhant DM valóban azt hiszi, hogy a társadalomnak erre a színvonalra van szüksége. Ha csökkenne az eladott példányszám, talán rádöbbennének, hogy nem így van.”
 • 38. iceman84 2008. október 02. 13:17
  „Néha túlzásokba viszi magát a Délmagyarországi napilap...
  nem mindig az igazat írják le ...”
 • 37. nahát 2008. október 02. 13:15
  „32. Kukorica Jancsi
  Sajnos erre van igény. A Blikk és társai a legjobban eladott lapok közé tartozik. Na és mi megy a kereskedelmi adókon főműsoridőben? Aktív, Fókusz...”
 • 36. Mil 2008. október 02. 12:35
  „Amúgy én sem gondoltam, hogy "levágták" a fülét, na de mennyivel szenzációsabban hangzik, az hogy "félig levágták" mint a "megkarcolt" ? :)”
55 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

24 óra alatt elfogták a szatymazi rablókat

Szatymaz - 24 óra alatt elfogták a rendőrök azt a két férfit, akik egy 15 éves fiút megvertek, és kirabolták a házat, ahol családjával élt Szatymazon. Tovább olvasom