Délmagyar logó

2017. 08. 23. szerda - Bence 15°C | 25°C Még több cikk.

Ismeretlen koncertkörút a SZIN első napján

Nemet mondtunk Kispálékra és a Toy Dollsra, mert túl ismertnek tartottuk őket. Kíváncsiak voltunk, vajon a viszonylag ismeretlenebb bandák koncertjein is ugyanannyian tombolnak-e, mint a nevesebb együttesek színpadjai előtt.
„Ismeretlen" koncertkörutunkon két megállapítást tettünk: a reggea sok embert megmozdít, de az sem mindegy, kivel, rosszabb esetben kikkel lép fel egy időben a még kevésbé ismert együttes. A Zagasticot, amely este a Jamaicának kikiáltott medencében játszott, meglepően sokan ismerték: a több száz rajongó az egyórás csúszás ellenére türelmesen várt. A várakozók között természetesen több raszta-életérzéssel megáldott fiatalt szúrtunk ki: fonott hajuk, jamaicás és bob marleys pólójuk hirdette, nekik valószínűleg mindegy, ki van a színpadon, ha az éppen kedvenc műfajukat játssza.

A fiatalok között nagy népszerűségnek örvendő Neo várt volna ránk a Globe-sátorban – helyette Space Monkeezra mentünk a Port-sátorba. Az „űrbéli majmok" produkcióját mindössze negyvenegynehányan szurkolták végig. – Halvány gőzünk sincsen, ki ez a banda. Azért jöttünk, hogy a következő Covenantet a színpadhoz minél közelebb nézhessük – mondta a majmok koncertje közben a békéscsabai Blahut Viktor. Kicsit sajnáltuk a fiúkat: fellépésük nemcsak a Neoval, a Toy Dolls koncertjének végével, valamint Kispálék elejével is ütközött.

A Viva színpadon csütörtök éjjel fél tizenkettőtől a progresszív funk-rockot játszó Testi Egyenleg lépett fel. A színpad előtt néhány tízfős kőkemény rajongó, nagyjából dupla annyi érdeklődő nézte végig a nap legkésőbben kezdődő koncertjét. – Na, erre jövőre is eljövünk majd – értékelt a végén Tordasi Lajos. A fiú szerint a SZIN-t pontosan az ismeretlen vagy kevésbé híres bandáknak találták ki. – Ha élnek a lehetőséggel, az emberek legközelebb az ismerőseiket is elhívják a koncertjükre. Mivel egyre többen tombolnak rájuk, néhány éven belül jobb fellépési időpontot és nagyobb színpadot kapnak – vélekedett a villamosmérnöknek készülő orosházi fiú.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szabadtéri ráadása: Csoportterápia

A szabadtéri „levezető programjaként" szombaton este fél 9-től az újszegedi szabadtéri… Tovább olvasom