Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Izzódarabot találtak az újszülöttben - az apa perelne

Szeged - Egy Kiskunhalason született négynapos kislányt légzészavara miatt szállítottak a szegedi gyermekklinikára, ahol egy izzódarabot találtak a testében.
A szegedi gyermekklinika intenzív osztályán kezelik Jakab Ildikó Jázmint, légzészavar miatt. A kisbaba hétfőről keddre virradó éjszaka született császármetszéssel a kiskunhalasi Semmelweis kórházban. Megtudtuk: az anyát korábban a kecskeméti kórházban kezelték, mert veszélyeztetett terhes volt. Onnan önkényesen távozott pár héttel ezelőtt. A 2 kiló 30 dekával érkezett újszülöttet a szülés után légzészavara miatt intubálni kellett, amihez laringoszkópot használtak Kiskunhalason. A műszeren található, néhány milliméter nagyságú izzó egy darabja a gyermek szájába került, amit a baba azonnal lenyelt, de a légzési nehézségeit nem ez okozta – hangsúlyozta dr. Lengyel János, a kórház orvosigazgatója.

Az újszülött gyermeket a légzészavarral a szegedi gyermekklinika intenzív osztályára szállították, ahol lélegeztetőgépre tették. A vizsgálatok során észlelték a baba gyomrában az idegen testet. Az izzódarab pénteken a délelőtti órákban természetes úton távozott a pici testéből – így nem kellett megműteni. A baba állapotáról édesapja, Jakab Gábor azt mondta: úgy tudja, már jobban van.

Jakab Ildikó Jázmin véletlenül nyelte le az izzódarabot. A fotó még a halasi kórházban készült. Fotó: DM/DV
Jakab Ildikó Jázmin véletlenül nyelte le az izzódarabot. A fotó még a halasi kórházban készült.

– Naponta háromszor, négyszer is felhívom a szegedi klinikát. Legutóbb azt mondták, jobban van a kicsi, de még lélegeztetőn tartják – magyarázta a 30 éves apuka. Amint lehetséges, kérni fogják, hogy Kecskemétre szállítsák, mert az közelebb van hozzájuk. Az ötgyermekes szülők az első pillanatokat leszámítva még nem látták újszülött gyermeküket.

Az édesanya állapotáról is kérdeztük Jakab Gábort: élettársa, a 31 éves Kolompár Hermina a körülményekhez képest szintén jól van, saját felelősségére elhagyta tegnap a halasi kórházat. Az apa felháborodott azon, ami a kiskunhalasi kórházban történt: azt mondta, hogy hatósági vizsgálatot kért, és peren is gondolkodik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ingyen pókerezhetett Las Vegasban

Szeged - Las Vegasban járt Veres Zsolt, aki első lett egy internetes pókerversenyen. Tovább olvasom