Délmagyar logó

2017. 08. 23. szerda - Bence 15°C | 25°C Még több cikk.

Január 30.: a fizika napja az egyetemen

Szeged - A Szegedi Tudományegyetem Fizikus Tanszékcsoportjának szervezésében idén is megrendezik A fizika napja elnevezésű programot – január 30-án (szombaton) 9-től 14 óráig.
A látogatók megismerhetik a tanszékcsoporton folyó kutatásokat és ezek alkalmazásait a mindennapi életben (az ipartól az orvostudományig). Az idei A fizika napja fő előadását Szabó Gábor akadémikus tartja, aki részletesen bemutatja a Szegedre készülő szuperlézer-projektet, az ELI-t. A szervezők célja, hogy az érdeklődők, különösen a középiskolás korosztály tagjai előtt feltáruljon a fizikai kutatások szépsége, mindennapi életünk és a tudományok egyre szorosabb összefonódása, valamint a természettudományos végzettség által kínált (kutatói és ipari) karrierlehetőségek.

A program plakátja és további részletes információ a www.physx.u-szeged.hu weboldalon érhető el, valamint Szalai Tamás kapcsolattartótól (szaszi@titan.physx.u-szeged.hu) is kérhető.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

KRESZ módosítások: rendszámtábla nélkül ne indulj el!

Az indulás előtti kötelező ellenőrzéskor a vezetőnek meg kell győződnie arról, hogy megvan-e a tábla, illetve, hogy jól olvasható-e a rendszám. Tovább olvasom