Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Járai Máté a futás megszállottja

Szeged - Ki tudna futni a világból Járai Máté – a fiatal színész annyira a megszállottja lett a futásnak, hogy benevezett a félmaratonra. Azt mondta, a színházban is hasznát veszi a jó állóképességnek.
Futóbolond lett Járai Máté. Ez nem egy új szerepe a fiatal szegedi színésznek, hanem a hobbija. Kevesen tudják, de évek óta a sport megszállottja, és elérkezettnek látta az időt, hogy megnézze, mennyit tud. Ezért regisztráltatta magát a vasárnapi, budapesti Nike félmaratonra.

– Zenés szakon végeztem, ezért mindig kellett valamilyen sport a színház mellett, ami jó kondiban tart. Segít, hogy a zenés szerepekre jól fel tudjak készülni, és ne lihegjek éneklés közben – magyarázta a színész.

Eleinte rövid távokkal kezdte az edzéseket. Lefutott egy-egy kört a parkban, vagy kocogott fél órát. Kíváncsi lett, hogy önmagát leküzdve mennyit tud: növelte az időt, a távot és a tempót. Kitűzte a célt, és benevezett a versenyre.

Családjával a nyáron egy hónapig bérelt egy házat a Duna mentén, Horányban. Autóval lemértek egy 9,8 kilométeres kört, amit naponta kétszer körbefutott. A verseny előtti napokban azonban már tilos lefutni a teljes távot, mert nem az a cél, hogy hetente többször megtegye a félmaratont, hanem hogy jó kondiban legyen, és teljesítse a versenyt.

Eleinte rövid távokkal kezdte az edzéseket. Lefutott egy-egy kört a parkban. Fotó: Frank Yvette
Eleinte rövid távokkal kezdte az edzéseket. Lefutott
egy-egy kört a parkban. Fotó: Frank Yvette

– Örömömet lelem a futásban, olykor szó szerint úgy érzem, hogy ki tudnék futni a világból, annyira jólesik! – magyarázta lelkesen. Elárulta: a 21 kilométeres távot két óra alatt szeretné teljesíteni. Segítségére lesz az új futócipő és a gondosan összeválogatott zenei gyűjtemény az mp3-
lejátszóján: többek között Michael Jackson, Ricky Martin és Kylie Minogue zenéje segít tartani a tempót.

A népszerű színész már nagyon várja a vasárnapot. 10 órakor rajtolnak 5500-an a budapesti Városligetből, és ott lesz a cél is. Mindenki kap egy chipet, amin ellenőrzik, hogy nem tért le a kijelölt útvonalról. Azt tervezi, hogy jövő októberben már a maratoni távon indul, pár év múlva pedig a Balaton körbefutása, vagyis a szupermaraton a cél.

– A színházban az Orpheus az alvilágban című operettet próbáljuk. Van benne egy szám, aminek az előadása jó állóképességet követel. Nekem szerencsére nem okoz különösebb gondot, hála a futásnak.

Olvasóink írták

  • 2. theseus 2009. szeptember 18. 10:46
    „01:42:58 - Ez szép idő, gratulálok!”
  • 1. theseus 2009. szeptember 04. 15:00
    „Sok sikert a félmaratonhoz! Én is lefutottam anno, a maratont is, de már nem erőltetem. A szupermaraton viszont szerintem túl sok, kicsit féltem tőle a művész urat. Jó dolog a futás, de jóból is megárthat a sok, nehogy az egészség és a művészi munka rovására menjen. A jó kondihoz szerintem bőven elég a félmaraton. Kíváncsian várom a következő fellépését a színházban.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Besurranók garázdálkodnak

Besurranás és nagyobb értékű lopás gyanúja miatt nyomoz a Szegedi Rendőrkapitányság. Tovább olvasom