Délmagyar logó

2017. 12. 11. hétfő - Árpád -1°C | 11°C Még több cikk.

Járási vezetők - felrakták a koronát az átalakításokra

Bruttó 400 és 700 ezer forint között kereshetnek havonta a frissen kinevezett járási hivatalvezetők, akiket kedden mutattak be Szegeden a megyeházán. Bodó Imre szegedi járási hivatalvezetőnek január 31-éig az összeférhetetlenségi szabályok miatt le kell mondania Tiszasziget vezetéséről, így év elején időközi polgármester-választást tartanak a faluban.
- Maximum 695.700 forint lehet az illetménye a legnagyobb lélekszámú, legtöbb ügyintézőt foglalkoztató és a legtöbb szakigazgatási szervet magába foglaló járási hivatal vezetőjének illetménye. Erről döntött hétfői ülésén az Országgyűlés, amikor módosította a fővárosi és megyei kormányhivatalok kialakításával és a területi integrációval összefüggő 2010.évi CXXVI.törvényt.
Ennek értelmében a közigazgatási és igazságügyi miniszter a járási hivatal vezetője számára a közszolgálati tisztviselői alap maximum a 18-szorosát, tehát 695.700 forint  illetményt állapíthat meg - tudatta közleményében portálunkkal Varga Márta, a Csongrád Megyei Kormányhivatal kommunikációs vezetője.

Korábban írtuk:

A Csongrád Megyei Kormányhivatal vezetője kedden bemutatta Szegeden a megye 7 járási hivatalának vezetőjét a Rákóczi téri megyeházán. Polner Eörs beszédében elmondta: egy európai, modern és rugalmas közigazgatás épül, amelynek során olyan fordulóponthoz érkeztek el, amikor az állampolgárok a saját bőrükön érezhetik, hogy az állam erős, méltányos és tisztelhető. Hangsúlyozta: a járási hivatalok vezetőinek kinevezésével felrakják a koronát az eddigi átalakításokra. Reményét fejezte ki, hogy elmúlt két évben is sokan érzékelték már, hogy gyorsabb az ügyintézés, rugalmasabb a közigazgatás struktúrája.

Fotó: Frank Yvette
Balról jobbra: Makó András, a hódmezővásárhelyi, Bodó Imre, a szegedi, Holubán Csilla, a csongrádi, Szántó Mária, a mórahalmi, Polner Eörs, a megyei kormányhivatal vezetője, Darabos Orsolya Katalin, a kisteleki, Tóth Flórián, a szentesi és Weszely Tamás, a makói járási hivatal vezetője. Fotó: Frank Yvette

Polner Eörs elmondta: január 1-jétől 187 fős hivatali létszámmal, Bodó Imre vezetésével kezdi el munkáját a szegedi, 53 fővel és Makó András irányításával a hódmezővásárhelyi, 39 fővel és Tóth Flórián vezetésével a szentesi, 22 hivatali dolgozóval és Holubán Csilla irányításával a csongrádi, 43 fővel és Weszely Tamás vezetésével a makói, 17 fővel és Darabos Orsolya Katalin irányításával a kisteleki, valamint 27 fős hivatali létszámmal és Szántó Mária vezetésével a mórahalmi járási hivatal.

A kinevezések nyomán két esetben kell az összeférhetetlenség kérdését rendezni. Szántó Mária mórahalmi címzetes főjegyző mandátuma december 31-ével lejár, így január 1-jével átveheti a hivatalát. Szántó Mária lapunknak elmondta: pályázat útján választják meg Mórahalom új jegyzőjét, akit a Nógrádi Zoltán polgármester nevez majd ki.

Bodó Imrének, Tiszasziget polgármesterének január 31-éig kell lemondania településvezetői címéről, ami után időközi polgármester-választást írnak ki a faluban. Bodó Imre kérdésünkre elmondta: az időközi választásig Ferenczi Ferenc alpolgármester látja el a polgármesteri teendőket, irányítja a mintegy 1800 lelket számláló települést.

A járási hivatalvezetők bemutatásával egy időben fogadta a megyei kormányablak a 25 ezredik ügyfelét. A vajdasági Horgosról érkezett család honosítási ügyet jött intézni Szegedre.

Olvasóink írták

59 hozzászólás
 • 59. Tapasztalt 2012. december 20. 12:43
  „Ki az a B. Imre??.....Járási főgóré, Országgyülési képviselő, Megyei Önkormányzati képviselő?, Polgármester Tiszaszigeten, mindenütt költségtéritések, ? Ogy-ben választókerületi pótlék! Ő az? Melyikről mondott le?? Továbbá igazgatósági, felügyelőbizottsági helyek? Autósiskola? stb.....E kiváló munkahelyteremtő/magának/ kereszténydemokrata fickó mellett sehol sincs Botka álláshalmozása!”
 • 58. deszkás 2012. december 20. 11:42
  „MIÉRTNE! (21 hsz ) Nevedben a lényeg. Várjuk meg. Aha. Aztán ha pofáraesünk-jól érzékelhető anno az állampolgársági törvény vitája kapcsán előadott nembiztos hogy lesz szavazati jog is- aztán megláttuk. Ma ezt a diákok a követelésük kapcsán érzékelhetően jól látják,ezért van mégis tüntetés. SEMMI NEM indokolja a járások kialakítását. A rendszer működőképes volt ezentúl meg átláthatatlanná vált az állampolgár számára kinek mi a feladata joga az ő ügyében. De tegyél próbát:a jelenleg is jól működő kormányablak vezető munkatársával beszélni. Nekem nem sikerült,a biztonsági őrök se tudták megmondani:van fogadóórája e és mikor? Aztán gyesre vissza és "nyomhatod".”
 • 57. alfa258 2012. december 20. 07:25
  „Egy rakás naplopó megint az adófizetők pénzén! Karácsonyra, köszönet a forradalmároknak!”
 • 56. queenmargareth1 2012. december 19. 17:24
  „jó, akkor, hogy tudjam, mind kétszer eljutott oda és bár SEMMI ronda szó nem volt benne, írd ki, hogy moderálva!”
 • 55. papika56 2012. december 19. 16:45
  „Ezek is próbálgatják a koronát ..mint a <moderálva> ???”
 • 54. némakacsa 2012. december 19. 14:27
  „T. Munkatársunktól,
  a koronát fölteszik (valamely folyamat betetőzéseként), s nem peniglen fölrakják - szerény stílusérzékem szerint.
  Ajánlott irodalom:
  "...És mi a különbség a tenni, meg a rakni között?
  - Semmi az égvilágon.
  - Jó. Mert nem akarok zöldséget beszélni... Tegnap találkoztam egy ismerősömmel,aki nem a feleségével sétált a teszedőparton.
  - Hol?
  - A teszedőparton.
  - Talán rakodóparton?
  - Most mondta, hogy tenni, és rakni: mindegy. Na, szóval az illető nagyon zavarba jött, és úgy rakott, mintha nem venne észre.
  - Úgy tett.
  - Hát a ti nyelvetekben egy nagy tevés kivétel van.
  - Nagy rakás.
  - Elég az hozzá, hogy az illetőt otthagytam a rakás színhelyén.
  - A tett színhelyén.
  - Miért, van valami különbség?
  - Árnyalatnyi."
  (Brachfeld Siegfried régi kabaréjelenetéből)”
 • 53. balihoho 2012. december 19. 14:06
  „Újabb állami trükk, hogy legyen több megélhetési lehetőség, a többségében, Fideszes párt ejtőernyősök részére.”
 • 52. Antal50 2012. december 19. 13:28
  „Javasolhatnák jan 1-vel egy kissebb bérfejlesztést számukra?? Csak ,hogy jobb kedvel kezdhessék az évet.
  Vagy jelezzék,hogy mit tehetünk értük? Vagy ők lennének értünk? Ki tudja.”
 • 51. macs 2012. december 19. 12:45
  „Csak kérdezem, eddig 88+20 fő látta el azokat a feladatokat, amiket most a szegedi járáshoz kerültek. Most olvasom, hogy összesen 187-en lesznek. Tudom, kevesen voltak és sokat kellett túlórázni, csúsztak a határidőkkel, de eddig mindenki azt mantrázta, hogy kisebb állam kell, és most?”
 • 50. nanemaaa 2012. december 19. 12:21
  „"Járási vezetők - felrakták a koronát az átalakításokra"

  Már többször tapasztaltuk, hogy a DM nem jeleskedik a magyar nyelv cizellált művészetében, így sokszor találunk a cikkekben helyesírási hibákat, pontatlan és rossz kifejezéseket. Ez a cím is félrement. Helyesen így kellene szólnia:
  "Az átalakítások záróaktusaként felrakták a koronát a járási hivatalok vezetőinek fejére."
  De ha ez így túl bonyolult és körülményes (mert ezért szép nyelv a magyar) lehet ezt sokkal egyszerűbben is írni:
  "Tegnap megkoronázták a járási vezetőket"”
 • 49. Esovaro 2012. december 19. 11:59
  „"Csúnya lehetsz de legalább legyenek külsőleg"legalább" látszatra vezetők.
  Annó egy TSZ vezetőségét vetíti elém vizuálisan."

  Van egy lenyeges kulonbseg,a TSZ vezetok ,a zold barok a hetvenes evekre mar MO egyik legkepzettebb szakembergardaja volt.”
 • 48. istvang58 2012. december 19. 11:39
  „ÁZEKRE MÉNEM VONYATKOZIK A MINYIMÁLBÍR??????????? TELIK AZ ADÓFIZETŐK PÉNZÉBŐL???????”
 • 47. kormoska 2012. december 19. 11:08
  „Ja és még valami hiányzik a képről!
  A falon nincs kint az alkotmány(kinagyítva)és a kis vezér fotója is hiányzik!”
 • 46. kormoska 2012. december 19. 11:04
  „Bodó Imre nyert Szegeden,micsoda meglepetés!?
  Nyomták hónapokig a látszatcastingokat,már fél éve tudták hogy Bodó lesz a KIVÁLASZTOTT.
  És ami nagyon gázos,hogy ő maga is tudta már!
  Ami itt zajlik az a legsötétebb komcsis-besúgós 60 as évekre emlékeztet,csak a 21.században már nagyon feltűnő!Kialakítanak egy elv és párthű vezetői réteget.
  De úgy vannak vele,ha a nép tűri,mért ne csinálják meg.....”
 • 45. dondongó 2012. december 19. 11:01
  „40.ekonomist 2012.12.19. 09:14

  Pontosan. A csoportképen átüt a VOR (Vörös Október Ruhagyár) zakókban párolódó káder hónaljak felettébb szúrós szaga.:-)”
 • 44. Én2 2012. december 19. 10:25
  „Ha jóérzésű emberek akkor minimálbérét fognak dolgozni megmutatják, hogy lehet belőle megélni!!”
 • 43. gubanc 2012. december 19. 09:34
  „Járási vezető, országgyűlési képviselő. polgármester.... még van pofája megszavazni, hogy a nyugdíjas egészségügyes ne dolgozhasson. Hát válasszon kedves Bodó Úr! Ön Jóska, vagy Pista, vagy csak Sanyi?”
 • 42. vasi 2012. december 19. 09:29
  „Úgy látom, máris hatalmas "népszerűségnek" örvendhetnek.”
 • 41. acidrain 2012. december 19. 09:25
  „Örülök, hogy amúgy a falusi hivatalokból 90-100+ ezres fizetésű alkalmazottakat rugdosnak ki, akik már 3-4 munkakört vállalnak, mert NINCS RÁ PÉNZ.

  Érdekes, hogy akkor ezekre itt a képen hogy lehet 400-900.000 ezer forint havonta... majdnem 10 ember munkáját érik??????

  Az eszem elmegy.”
 • 40. ekonomist 2012. december 19. 09:14
  „Most én nem is szeretnék arról beszélni hogy mi a feladatuk.
  Csak mint operatőr a vizualitásról.Mert a külső is elárul valamit.Te ilyen slampos elhanyagolt hivatalnokok vezetik a hivatalokat.Ez csak egy szubjektív vélemény.Csúnya lehetsz de legalább legyenek külsőleg"legalább" látszatra vezetők.
  Annó egy TSZ vezetőségét vetíti elém vizuálisan.
  A járásról hoztuk be őket.
  Hm”
59 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Várják a jelöléseket az év orvosa címre

Két hétig lehet még jelöléseket leadni a 2012-es Astellas-díj – Az év orvosa pályázatra. Tovább olvasom