Délmagyar logó

2017. 04. 25. kedd - Márk 6°C | 20°C Még több cikk.

Jeges búcsú egy öleléssel - galéria

Szeged - A szegedi jeges sportágak bemutatóival és a Jeges buli egy forró öleléssel szlogennel meghirdetett jégdiszkóval búcsúzott a szezontól és a nagyközönségtől a Szabadkai úti műjégpálya.
Gyönyörű kűrt futottak az ICE-Team SE versenyzői. A négy egyéni jégtáncos és a csapat is remek programot mutatott be: előbbiek az utolsó viadalukon látottakat adták elő, míg a team a klub saját évzáróját ismételte.
Elöl haladt Lajtos Szandra, mögötte Jászapáti Petra. Nagy volt az iram, a kanyarokban óriási lendülettel igyekeztek a Szeged Korcsolyázó Egyesület gyorskorcsolyázói.

Záporoztak a lövések a kapura. A Tisza Volán Szegedi Vízmű fiatal jégkorongosai ádáz párharcokat vívtak egy az egy, kettő a kettő és három a három ellen, majd jöhettek a kapura lövések – és a gólok.

A három pillanatkép nem három különböző versenyről készült, hanem mind a szegedi műjégpályán. A Szegedi Sport és Fürdők Kft., valamint lapunk, a Délmagyarország napilap megpróbálta emlékezetessé tenni a fiatalok tavaszi szünetét, illetve azt, hogy a létesítménynek ebben a szezonban ez volt az utolsó hétvégéje a nyári időszámítás előtt.

Délmagyarország Jégdisco - Jeges buli egy forró öleléssel. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

Vasárnap ugyanis utoljára lehetett a korcsolyázásnak hódolni a Szabadkai úti jégpályán, de aki ott volt a szombati események valamelyikén, az bizony jól szórakozhatott. A szegedi jeges sportok bemutatói minden ciklusban olyan pluszt adtak, amelyek emlékeztettek az elmúlt fél évre. Ne feledjük, Szegedről, a napfény városáról beszélünk, amelyben a szabadtéri és vízi események mellett bőven megférnek a téli sportágak is, amelyek ráadásul igen sikeresek. A jégtáncosok és a gyorskorcsolyázók az utánpótlásversenyekről térnek haza rendre érmekkel, értékes helyezésekkel, válogatott kerettagok edzenek nap mint nap a jégpályán, a Tisza Volán Szegedi Vízmű hokisai a szerb felnőtt ligában harmadikok lettek, az ezen a napon látott U10-es, U12-es és U14-es gyerekek pedig felveszik a harcot a hazai élklubokkal is.

A nap végén pedig akinek volt kedve, még táncra is perdülhetett: a Jeges buli egy forró öleléssel szlogennel meghirdetett jégdiszkóban ugyanis készült egy fotó, amelyen aki ott volt, jól szórakozott.

A jeges idénynek tehát vége, ám az emlékezetes nap végén elmondhattuk: szép emlékek voltak, és már alig várjuk, hogy újrakezdődjön.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bemutatták volna, csak még nem készült el

Uniós fejlesztéseket mutattak be a látogatóknak vasárnap az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban: a park 6 projektre nyert pénzt, ebből eddig 2 készült el. Tovább olvasom