Délmagyar logó

2017. 04. 24. hétfő - György 3°C | 15°C Még több cikk.

Jégrevü készül a Dóm téren

Szeged - Jégtáncosok suhannak át a Dóm téri színpadon idén júliusban, a mediterrán nyári éjszakában. Az alkotók jeges csodavilágot álmodtak Az álarcosbál operaprodukcióba. Az izgalmas látvány a báli jelenetben tetőzik, amelyben komplett jégrevü- show-val kápráztatják el a nézőket.
Jégcsapoktól és kristályoktól csillogó ruhában, piruettezve érkeznek profi jégtáncosok a szegedi szabadtéri operaprodukciójának látványos báljába júliusban. A különleges színpadkép meghatározó eleme lesz egy jégpálya, amelyet speciálisan a Dóm téri színpadhoz és Verdi Az álarcosbál című produkciójához alakítanak ki. Így változik át egy szempillantás alatt a számtalan tükör borította felületből álló, rideg és kegyetlen helyszín egy pazar, szemkápráztatóan gazdag látványvilágú show-vá.

László Boldizsárnak nem jelent gondot, hogy jégkorcsolyázás közben áriázzon. Fotó: Dusha Béla
László Boldizsárnak nem jelent gondot, hogy jégkorcsolyázás közben áriázzon. Fotó: Dusha Béla

Béres Attila rendező és tervezői, Tihanyi Ildi és Náray Tamás nem aprózták el az opera díszleteit, jelmezeit: a darabon elegánsan végigvonuló, különleges atmoszférát nagyszabású ötletekkel hangsúlyozzák. A klasszikus báli jelenetből náluk pörgős jégrevü lesz, ennek minden szükséges elemével. A jégtáncosok mellett komplett divatshow-val készülnek, világhírű bálkirálynő közreműködésével. A monumentális jelenetben az opera legfontosabb történései zajlanak, ehhez mérten eresztették szabadjára fantáziájukat az alkotók.

Statisztákat keresnek A nyomorultakba

Gyerek és felnőtt statisztákat várnak március 22-én, vasárnap a Szegedi Nemzeti Színház balett-termébe, akik közül a legrátermettebbek szerepelhetnek A nyomorultak Dóm téri előadásaiban. Gyerekek esetében 10 és 13 év közti fiúk és lányok, felnőttek esetében 18 és 40 év közti férfiak és nők jelentkezését várják. Felnőtteknél a tánctudás előnyt jelent. 10 órától a gyerekeket, 11 órától pedig a felnőtteket fogadják. A musicalprodukció koreográfusa, Tihanyi Ákos válogat a jelentkezők közül. Sikeres bemutatkozás esetén olyan kitűnő művészekkel léphetnek színpadra a statiszták a Madách Színház és a szabadtéri előadásában, mint Vikidál Gyula, Nagy Sándor, Vágó Bernadett, Debreczeny Csaba vagy Tóth Andi. Szirtes Tamás rendezésében szerepelni, Kentaur monumentális díszletei között, kiváltság: színháztörténeti pillanat részesei lehetnek a legügyesebbek.


A nagyszerű színészekre is hatalmas szerep hárul ebben a csodavilágban. Riccardót László Boldizsár énekli, Amelia szerepébe Rálik Szilvia bújik, Renatót Szegedi Csaba kelti életre. Oscar híres áriáját Szemere Zitától hallhatjuk. (X)
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegedi járműtervezők is versengenek

Hét magyar csapat vesz részt az idei, 30. Shell Eco-marathon Europe elnevezésű mérnöki diákversenyen. Tovább olvasom