Délmagyar logó

2017. 11. 21. kedd - Olivér 1°C | 8°C Még több cikk.

Jelöltet állíthatnak a kétfarkúak

Csongrád megye - Be kell jegyezni pártként a Magyar Kétfarkú Kutya Pártot, döntött a Kúria, így a viccpárt indulhat az őszi önkormányzati választásokon.
– A mai politikai közegben felülreprezentáltak a különböző csúszómászók, férgek és gerinctelenek, ezért fontosnak tartjuk, hogy más élőlényeknek, köztük a kétfarkú kutyáknak is legyen képviseletük – jelentette ki Pokorny Szilárd, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) Csongrád megyei képviselőjelöltje.

Izlandon bejött

Izlandon 2010-ben 40 százalék fölötti eredményt vártak a viccpárttól a közvélemény-kutatók, a politológusok pedig abban reménykedtek, hogy sokan meggondolják magukat, és egy igazi pártra fognak szavazni. A Legjobb Párt végül nagyon szoros küzdelemben, de megnyerte a reykjavíki választásokat. A pártot viccből indította egy izlandi humorista, Jón Gnarr. A kampányvideókon a jelöltek Tina Turner Simply the best című számát énekelték, és válogatott hülyeségeket ígértek a választóknak: jegesmedvét a reykjavíki állatkertbe, izlandi Disneylandet, a drogok kitiltását a parlamentből, ingyentörülközőket az uszodákba, és pálmafákat a fjordokra.
A Kúria kedden nyilvánosságra hozott döntése értelmében be kell jegyezni pártként a Magyar Kétfarkú Kutya Pártot. A döntés kimondja, egy pártról érdemben a választópolgároknak kell dönteniük.

Bár az országgyűlési és az európai parlamenti választásról lemaradt a párt, az önkormányzati választásokon elképzelhető, hogy indulhatnak. – Ha lehet, megmérettetjük magunkat, és képviseljük érdekeinket és céljainkat, az örök életet és az ingyen sört. Budapesten biztosan állítunk polgármesterjelöltet, hiszen a vezetőség és a támogatóink nagy része fővárosi. Még nincs itt az ideje, hogy a jelöltünkkel kiálljunk a nyilvánosság elé, mert egyeztetnünk kell a hátunk mögött álló oligarchákkal – mondta Pokorny.

Komolyra fordítva a szót a szegvári fiatalember elmondta, miután felmérik vidéki aktivistáik számát, eldöntik, hol állítanak jelölteket és hol kampányolnak majd. Úgy tudjuk, Pokorny Szilárd neve felmerült mint szegedi polgármesterjelölt, de értesüléseinket nem kívánta sem cáfolni, sem megerősíteni.

Nem mindegy, mikor lesz bejegyzett párt a Kétfarkú Kutya, mivel a határidők miatt nem biztos, hogy indulhat az önkormányzati választáson. Ha a Törvényszék sokáig húzza az időt, a viccpártnak nem lesz lehetősége megmérettetnie magát. A választási törvény értelmében csak az a párt indulhat, amelyet a szavazás időpontjának kihirdetése előtt legalább 16 nappal jogerősen bejegyeztek. Ezt az MKKP csak úgy tudná megszerezni, ha a Törvényszék gyorsan cselekedne, vagy ha Áder János köztársasági elnök a végsőkig halasztaná a választások kiírását. Az önkormányzati választás ugyanis várhatóan október első hétvégéjén lesz. A pontos időpontot a köztársasági elnök július 7–27. között hirdeti majd ki.

– Emiatt bizonytalan a párt indulása az önkormányzati választásokon, akár a kétfarkú kutya vacsorája – tette hozzá Pokorny Szilárd.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fészekből kiesett baglyokat fogadott be pedagógusképző kar

A fiókákat webkamerán át is megfigyelhetik az érdeklődők. A szülők éjszakánként ennivalót visznek a kicsiknek. Tovább olvasom