Délmagyar logó

2017. 02. 24. péntek - Mátyás 6°C | 12°C Még több cikk.

Jó kondíció is kell manapság a politikához

Szeged - Párthovatartozástól függetlenül a megkérdezett szegedi politikusok egytől egyig fontosnak tarják testük kondiban tartását. A fideszes Gyimesi László súlyzókkal, Iványi Aurél szocialista önkormányzati képviselő kettlebellel, a kereszténydemokrata Juhász Gyula kerti munkával készíti fel magát a mindennapokra és a közgyűlésekre.
Súlyos teher nehezedik minden héten a szegedi Fidesz-elnök, Gyimesi László vállára. A politikus 9 éve, előre meghatározott edzésterv alapján, hetente háromszor jár konditerembe: több tíz kilós súlyokkal végzi a mellizomgyakorlatokat.

A szegedi közgyűlésben elhangzó heves szócsatákhoz, a felállásokhoz, leülésekhez, néha a kivonulásokhoz nem elegendő a szellemi frissesség-koncentráció – a jó állóképesség is elengedhetetlen. – Jobban bírja az ember a munkában a gyűrődést, ha sportol valamit. A gimi alatt egyesületi szinten fociztam, utána jött az edzőterem. Háromszor egy órát vagyok ott – magyarázta a politikus. Azt is elmondta, ha egyszer olyan helyzetbe kerülne, kötelezővé tenné a mindennapos testnevelésórákat általános iskolában és gimnáziumban.

Mennyire sportos a Fidesz-frakció? – kérdeztük az elnöktől. – Hüvös Laci frakcióvezető focizik, és Pocsai Blanka is biztosan sportol valamit, mert látványosan fogyott az elmúlt hónapokban – válaszolt Gyimesi László. A szegedi elnök egyébként a kisportolt testért vágott bele a kondizásba, de elmondása szerint az utóbbi években nem tud tovább lépni a mostani szintnél.

Súlyos kilók nehezednek a szegedi Fidesz-elnök, Gyimesi László vállára. Fotó: Miskolczi Róbert
Súlyos kilók nehezednek a szegedi Fidesz-elnök, Gyimesi László vállára.
Fotó: Miskolczi Róbert

1500 méteres középtávfutásban volt Szeged városi bajnok a középiskolában Juhász Gyula, a KDNP képviselője. Az ellenzéki politikus mára leszokott a futásról, de nem azért, mert Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknek is ez a legkedvesebb sportága. – 45 év felett már nem hiányzik annyira a nyargalás. Kerti munkával tartom kondiban magam, ez minden más sporttal felveszi a versenyt – magyarázta Tápé önkormányzati képviselője. Érezte úgy, hogy egy-egy közgyűlésen legszívesebben kifutna a teremből? – Sokszor szerettem volna felpattanni, de végül győzött az önuralom – mesélte a politikus, aki szerint a városházán állóképesség helyett inkább ülőképességre van szükség.

– Kettlebellel – mondta Iványi Aurél szocialista önkormányzati képviselő, mivel tartja kondiban magát. Mikor világossá vált számára, hogy erről a sportról még nemigen hallottunk, a politikus elmesélte: ez az eszköz egy fogantyúval ellátott ágyúgolyóra emlékeztet, és korábban kínzóeszköz volt a cári Oroszországban. – 16-40 kilós golyókkal lehet végezni a gyakorlatokat, hetente háromszor járok ilyen edzésre – magyarázta Iványi Aurél. A kettlebellel tavaly ismerkedett meg, egy bemutatón állt be végezni a gyakorlatokat, és ezután két hétig olyan helyen is izomláza volt, ahol korábban azt sem tudta, hogy van izma.

Iványi Aurél kettlebellel kínozza magát. Fotó: Frank Yvette
Iványi Aurél kettlebellel "kínozza" magát.
Fotó: Frank Yvette

– A képviselő reggeltől estig tartó teendőinek elvégzésében a sport sokat segít. Peremkerületben a legváltozatosabb témákkal kerülök szembe a gazdag vállalkozó adóproblémájától a fűtetlen garázsban lakó család lakáshoz juttatásáig – beszélt Szeged-Szőreg képviselője.

Olvasóink írták

 • 10. kettlebellszeged.hu 2009. május 13. 10:41
  „Elindult a blog:
  kettlebellszeged.blogspot.com”
 • 9. kettlebellszeged.hu 2009. április 05. 23:10
  „Április 16-tól új kezdő kettlebell csoport indul!
  Helyszín:
  Hattyas sor 10. SZTE spotközpont, H9-es épület (ahol a falmászó terem is van)
  Edzésnapok:
  Hétfő: 20:30-21:30, Csütörtök: 18:00-19:00, Péntek: 17:00-18:00
  Első edzés időpontja: 2009.04.16. Csütörtök, 18:00
  Bővebb információ:
  Varga Tamás, RKC Kettlebell Instruktor
  Tel: 06 30 98 33 750
  Email: vargatamas@kettlebell.hu”
 • 8. szamika 2009. február 05. 14:54
  „egy másik sport-kötélhuzás---a nyakatokra!”
 • 7. smalltown 2009. január 29. 01:23
  „Kicsit gerincre kellene gyurni, ott vannak hianyossagok!...”
 • 6. dodó 2009. január 28. 21:50
  „A NETen kering egy lánclevél. Talán nem mindenki ismeri:

  " Mikor lesz jó világ?

  Akkor lesz itt jó világ, ha az 5 nyelven beszélő kaller felsegíti a munkában megfáradt cigányt a mágnesvasútra, amin gazdag közalkalmazottak utaznak a korrupció miatt elítélt politikusokhoz beszélőre, és közben özv. Gyurcsányné bemegy a börtönbe Kókához, hogy megkérdezze, ki lőtte le Demszkyt Orbán temetésén."”
 • 5. lelketlen 2009. január 28. 20:48
  „tudom már miért nem vagyok politikus.mert én TELT KEBELLEL szeretem és ez egyáltalán nem jelent kínzást részemre.”
 • 4. h65535 2009. január 28. 19:46
  „Ez is elég extrém: Bekötött szemmel sétálás vasúti sínek között Szeged - Budapest vonalon, vagy a 43-as főúton Szeged és Szőreg között.”
 • 3. dodó 2009. január 28. 19:45
  „"Jó kondíció is kell manapság a politikához"

  Ami kellene még, de sajnos hiányzik: -becsületesség,
  -hozzáértés,
  -erkölcsösség,
  -megvesztegethetetlenség,
  -elkötelezettség,
  -hivatástudat.”
 • 2. fazer 2009. január 28. 16:56
  „Javasolnék valami extrém sportot is. Pl. bázisugrás? Ködben? Ernyő nélkül?”
 • 1. ultra 2009. január 28. 16:35
  „Iványi nyugi!!!

  2010-ben már mehetsz munkába reggeltől estig, akkor már nem lesz kedved kettlebellni!:)))

  Léhűtő politikus!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mary Zsuzsi bevállalja

Szeged - Tabudöntögetésből jeles jár egy szegedi származású hírességnek is: Mary Zsuzsi neve a szegedi Ságvári-gimnázium dicsőség webfalán is olvasható, „Mari Zsuzsa táncdalénekes"-ként. Tovább olvasom