Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Jótékonysági akciók az ünnepen

Csongrád megye - Ajándékok az Egyesült Államokból, karácsonyi vásár és koncert – a szeretet ünnepének közeledtével egyre több jótékonysági akciót szerveznek a megyében.
Téli tüzelőt vásárol a rászoruló családoknak és egyedülállóknak a Karitasz: Szegeden, a nagyáruházban tegnap Gruber László szeged-szőregi plébános nyitotta meg a Karácsonyi Karitasz-vásárt, amely december 20-áig látogatható. Teljes bevételét a fenti jótékony célra fordítják.

Karácsonyhoz közeledve egyre több a jótékonysági akció a megyében. Az Egyesült Államokból kaptak öt kartondoboznyi ajándékot – vadonatúj ruhákat, játékokat, plüssállatokat – tegnap a hódmezővásárhelyi Kozmutza Flóra Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Diákotthon és Gyermekotthon diákjai. A Toledo–Szeged Bizottság által az Egyesült Államokban összegyűjtött ajándékokat, amelyek összértéke körülbelül 3000 dollár, Zakar Péter, a Csongrád megyei közgyűlés alelnöke adta át. 

A szeretet ünnepének közeledtével egyre több jótékonysági akciót szerveznek a megyében.Fotó: Schmidt Andrea
A szeretet ünnepének közeledtével egyre több jótékonysági akciót szerveznek a megyében. Fotó: Schmidt Andrea

Adventi jótékonysági koncertet tartottak tegnap a dómban. A Kájoni-kódex régi magyar énekeit mai formában feldolgozó csíkszeredai Role együttes műsorának vendége Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója volt. Az est bevételéből ezt a szervezetet támogatták.

Cipősdoboz-akció. A vörösiszap-katasztrófa által sújtott településekről kétszázötven embert lát vendégül a Szegedi Nemzeti Színház helyi cégekkel, lapunkkal összefogva december 22-én. Szombaton 10-től 18 óráig a Dóm téren művészek, sportolók, rádiósok gyűjtik az ajándékokat, a Baptista Szeretetszolgálat akciójához kapcsolódva.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megalapoznak a szegedi gyógyszeriparnak

Gyógyszerészeti laborral, csomagolóval és raktárral elkészült a szegedi Goodwill Pharma Park. Szerdán projektzáró ünnepséget tartottak. Tovább olvasom