Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 18°C Még több cikk.

Jövőre 254 milliót kap a megye

Szeged - Jövőre 254 millió forintból működhet a megyei önkormányzat, amely az MSZP-sek szerint még keresi új feladatát, a kormánypártiak szerint viszont már megtalálta. A Jobbik elmagyarázta, miért tüntetett október 23-án este Mórahalmon, a város alpolgármestere pedig közölte: ebből többet nem kérnek.
A Jobbik azért tüntetett október 23-án késő este Mórahalmon, hogy a két nappal azelőtti tanyai gyilkosság kapcsán felhívja a figyelmet: a „román cigány" vendégmunkásokkal együtt a bűnözést is importálják a homoki gazdálkodók – emlékeztetett a pénteki ülés elején, napirend előtt Tóth Péter (Jobbik). Az a híresztelés nem igaz, hogy a párt a gazdákat bántani akarná, vagy kárt akarna tenni a vagyonukban. Csányi László (Fidesz) mórahalmi alpolgármester szerint a tüntetés megzavarta az ünnepen a város nyugalmát. A helyiek megoldják saját problémájukat, nem kérnek ilyen segítséget, a bűnözés ellen tényleg küzdeni kell, de nemzetiségre való tekintet nélkül – így az alpolgármester.

A képviselők elfogadták a megye jövő évi költségvetési koncepcióját – amelyből a működésre kapott 254,4 millió forint láttán az MSZP-sGazdag János azt szűrte le, a kormány sem tudja még, egy évvel a megyék átszervezése után, milyen szerepet szán annak, ami megmaradt. A fideszes Pap Gabriella, Ádók János és Gémes László tisztán látja az új feladatot: összefogni a települések fejlesztési koncepcióit, odafigyelni, ne maradjon el életbe vágó beruházás csak azért, mert egy községnek nincs rá pénze.

A megyei közgyűlés egyhangúlag eldöntötte, hogy a földtörvény végrehajtását segítő, a zsebszerződések ellen vizsgálatokat kezdeményező hattagú földvédelmi munkacsoportot, majd bizottságot alapít, Tóth Péter javaslata nyomán. A tagok: a Fidesz-frakcióból Gémes László, Gonda János, Mágori András, Ozgyin Mihály, illetve Tóth Péter és Simicz József (MSZP). Az ülés ideje alatt mécses égett az elnöki asztalon. A lángot Dobák Lászlóné (Fidesz) gyújtotta meg, emlékezve Kenéz Imre hadnagyra, aki szolgálatteljesítés közben halt meg Apátfalva mellett. A közgyűlés úgy döntött, posztumusz Csongrád Megyéért Emlékérmet adományoz a motoros rendőrnek, és 100 ezer forinttal segíti családját.

Olvasóink írták

 • 7. baba60 2012. november 10. 12:46
  „Milyen megyei önkormányzat, hát nem szüntették meg őket , mit csinál ez a gittegylet? 254. milla, megáll az ész.”
 • 6. kilo 2012. november 10. 12:31
  „(Tisztelt?) megyei önkormányzat!

  Keressék fel a helytartót (BNL) és adják át neki önként a hivatalokat, hadd hozza létre a járási szemétdombját ott helyben! Önöknek úgysincs már sok dolguk ezek szerint (254MFt egy évre...), szóval ahhoz kár fenntartani azt a sok-sok irodát.

  A havi félórás szeánszt pedig tartsák meg valamelyik kényelmes étteremben!”
 • 5. Bellaciao 2012. november 10. 10:32
  „Leginkább tőlük kellene megvédeni a földet.”
 • 4. NP1 2012. november 10. 08:42
  „Ennyi pénzből nyugodtan kialakíthatnák az épületben a járási hivatalokat.”
 • 3. Teleki_Pál 2012. november 10. 07:31
  „1-2. Hozzászólónak:

  Ezért nem kapnak plusz juttatást. A tiszteletdíjuk pedig a minimálbér körüli összeg a képviselőknek. Az alelnököknek és az elnöknek magas a tiszteletdíja. De szerintem a cikk nem is erről szól.....”
 • 2. Egyolvasó 2012. november 10. 05:27
  „Most, hogy már van pénz alakulhatnak a különféle bizottságok, tagjaik nem kevés javadalmat zsebre téve, a meglévő nem kis összegű képviselődíj mellé.”
 • 1. grafika88 2012. november 09. 16:00
  „Csong.Megyei Bizottság : Mágori András ?????? mágoriné ..fiacskája ??? betette oda , jóól fizető állásba ??!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Folyik az Agora kútja

Kútavatással és flash mobbal ünnepelték a diákok, hogy elkészült a Szent-Györgyi Albert Agora. Tovább olvasom