Délmagyar logó

2017. 01. 23. hétfő - Zelma, Rajmund -8°C | 4°C Még több cikk.

Juliska nénit egy 21 éves vendégmunkás erőszakolta meg

Balástya - A balástyai tanyavilágban egyedül élő 74 éves Juliska nénit megerőszakolta, majd kifosztotta péntek este egy közeli tanyánál dolgozó 21 éves román vendégmunkás. Az arcát kabáttal eltakaró férfi fél óráig tartotta halálfélelemben a beteg asszonyt. Gedeon, a 3 éves rendőrkutya buktatta le a támadót.

- Hogy került maga ide? Mit keres itt? – kérdezte péntek késő este balástyai tanyájában a háza ajtaját belökő ismeretlen férfit Sisák Józsefné. A 74 éves Juliska néni a következő fél órában élete legszörnyűbb eseményét élte át: támadója megütötte, lefogta, majd megerőszakolta a balástyai tanyavilágban egyedül élő törékeny, beteg asszonyt.

– Kis híja volt, hogy nem fojtott meg – mesélte tanyája kapuja előtt tegnap a néni. A támadónak, egy közelben alkalmi munkát végző 21 éves férfinak nem volt nehéz dolga elbánni az idős asszonnyal. Bár a néni portáját ugatós kutyák őrzik, ezeket ezen az estén is szabadon engedte, az ebek nem voltak elég bátrak szembeszállni a támadóval. Az idős nő fejkendőjét az arcára húzva mutatta meg, hogyan volt a férfi fején egy piszkos kabát – így támadta meg, miután rátörte az ajtót.

A 74 éves Sisák Józsefné hálás volt a rendőrkutyának, Gedeonnak, aki lebuktatta az őt megerőszakoló román férfit. Fotó: Miskolczi Róbert
A 74 éves Sisák Józsefné hálás volt a rendőrkutyának, Gedeonnak, aki lebuktatta az őt megerőszakoló román férfit. Fotó: Miskolczi Róbert

– Fél óráig lehetett itt. Kértem, hogy menjen el, hagyja abba, amit csinál, de csak mormogott. Nem ismertem fel, hogy ki lehet a csuklya alatt. Miután a pénzemet is ellopta, távozott. Ezután botorkáltam át a koromsötétben a szembeszomszédoz. Elmondtam neki, hogy kiraboltak és megerőszakoltak. Ő hívta ki a mentőket – mesélt a szörnyű támadás utáni pillanatokról a bal szeme alatt az ütlegtől kékeslilás monoklit hordó Sisák Józsefné. A 74 éves asszonyt a szegedi klinikán kivizsgálták, látleletet vettek fel róla, majd hazaengedték.

– A férjem és a fiam is meghalt. Évtizedek óta élek egyedül ezen a tanyán. Eddig soha nem féltem... – mondta könnyes szemekkel az asszony. Csak akkor vidult fel, amikor megjelent tanyája előtt a Kisteleki Rendőrkapitányság két nyomozója: ellopott kétezer forintját hozták vissza.

Sisák Józsefné évtizedek óta egyedül él – eddig nem félt, de pénteken megtámadták. Fotó: Miskolczi Róbert
Sisák Józsefné évtizedek óta egyedül él – eddig nem félt, de pénteken megtámadták.
Fotó: Miskolczi Róbert

– Válaszolt-e? Hogyan mondta el a történteket? Lefogták? – érdeklődött a nyomozóktól az asszony, miközben aláírta a pénzátvételről szóló tanúsítványt. A rendőrök megnyugtatták Juliska nénit, hogy minden úgy történt, ahogy ő állította, a fiatalember egyhamar nem kerül szabadlábra. A 21 éves román férfi kihallgatásán azt is elmondta, hogy életében ez volt a második „szerelmi együttléte".

– Hogyan hálálhatnám meg mindazt, amit értem tettek? Csak magukra számíthatok – hálálkodott a rendőröknek búcsúzóul Juliska néni.

Gedeon kiszagolta

A Kisteleki Rendőrkapitányság nyomozói a támadás után öt, a közelben dolgozó román férfit gyanúsítottak az erőszak és kifosztás elkövetésével. A férfi brutális tette után a néni házában hagyta a fejére tekert kabátját, amiről Köteles Krisztián zászlós kutyája, a 3 éves német juhász jellegű Gedeon szagmintát vett. A románokat a néni tanyája elé állították, sétáltatták néhány percig, majd a bizonyítékot a földre rakták. Gedeon azonnal kiszimatolta a támadót. – A kutya fél évig tanulta az iskolában a nyomszakértést, a nyáron Mindszenten egy 15 millió forintos ellopott érmegyűjtemény elrablóját, majd egy sándorfalvi kisbolt kirablóját azonosította szagmintából. Kedvenc játéka a labda, egy-egy sikeres nyomozás után jutalmul a szokásosnál is többet játszom vele – mondta Köteles Krisztián.

Olvasóink írták

107 hozzászólás
 • 107. janekjanek 2009. október 28. 16:29
  „Gratula annak a kiképzett kutyának és képzőjének akik felderítették a kilétét az elkövetőnek.Kell nekünk ez az olcsó munkaerő? Hisz mi magyarok is alig találunk megélhetést.Hol van a szegényen élő magányan élők nyugalmaÍgy azon kell rettegniük hogy mikór járnak úgy mint ez a szerencsétlen Juliska néni?Mindenkit arra kérünk toloncolják oda ezeket az idegeneket ahová valők,mert így is van elég bünóző Magyarországon nem kell mégtöbb.A tanyaprogram alkalmával több rendőr és polgárőr járőrözést kell foganatosítani a tanyavilá biztonságossabbá tételéről gondoskodni.Hól vannak a segítő kezek a jó szomszédok is járuljanak ehhez.”
 • 106. flexsnake 2009. október 28. 06:37
  „102. farkasok nem esznek farkast.”
 • 105. bjela1980 2009. október 27. 22:57
  „Húúú, hát ez elég meredek történet. Amúgy kétezer forinttal nem lesz kisegítve ott, távol mindentől. De ez felülmúl minden képzeletet! (az enyémet legalább is)”
 • 104. gepetto 2009. október 27. 20:15
  „Gedeon ügyes voltál !
  Jó játszást!”
 • 103. anna 2009. október 27. 19:11
  „Biztos, hogy román volt, vagy "csak" román állampolgár? Sajnos arrafelé sem szent mindenki.”
 • 102. Ronald01 2009. október 27. 15:19
  „elnézést ha durva volt akkor máshogy fogalmazok
  ebben a világban bármi előfordul mivan akkor ha ő is akarta??
  vagy ő erőszakolta meg a komát és megfenyegette de majd kinyomozzák”
 • 101. bélás 2009. október 27. 12:11
  „Mindig ezekkel és a hasonlóakkal van a hiba. De majd jön a jobbik és velük együtt a gárda aztán lesz hazabocsájtás és számonkérés.....
  Vagy ez csak álom?”
 • 100. Eracica1986 2009. október 27. 11:54
  „<moderálva> románok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Hogy volt képes ilyet tenni egy idős nővel????”
 • 99. rodeziai 2009. október 27. 11:39
  „kitiltani innen az összes románt, mint Olaszországból(ha jól tudom ott is felháborító módon viselkedtek)”
 • 98. maradando 2009. október 27. 11:22
  „Rohadt elveteműlt volt ,vagy nagyon gyengénlátó a baromarcú ! !!”
 • 97. Szikesanyi 2009. október 27. 09:36
  „Már öt napja állandóan ezt a szemét hírt olvasom a Délmagyarországban
  Nem kellene már abbahagyni?”
 • 96. d.erika 2009. október 27. 07:39
  „Rohadék!!!!!!!!!!!!!!”
 • 95. Balthazar 2009. október 27. 05:37
  „a rohadek fereg. Kell EU mi? remelem jol kikap a sitten a budos <moderálva>”
 • 94. csutka 2009. október 27. 04:16
  „89-nek
  Ha a Te nagyiddal tőrtént volna ez az eset akkor is ez lenne a véleményed.”
 • 93. smo 2009. október 26. 21:29
  „ide csak a selejt jön...”
 • 92. Logaritmus 2009. október 26. 21:21
  „85. achilleus: már megint az indulat beszél belőled de tényleg nem értem, miért... A Hankook úgy kapott kedvezményt, hogy 2009-re minimum 1500 új munkahelyet teremt, ezt meg is valósították. Egy barátom történetesen munkajogi szakjogászként ott dolgozik, tőle tudom, hogy közel 40% szlovák állampolgár. A komáromi Nokia gyárban 30% a szlovákok aránya, a győri Philips üzemben "csak" 20% a felvidéki magyarok aránya. Még egyszer mondom: ezzel semmi baj nincs, de a kettős állampolgársággal sem, én csak azt tartom nagyon felelőtlen dolognak, hogy a Fidesz ész nélkül annak is adna teljes jogú, mindenre kiterjedő magyar állampolgárságot, aki adott esetben priuszos bűnöző. Azt nem tudom felfogni, hogy a fürdővízzel miért kell a gyereket is kiönteni? Ugyanazt csinálják, mint a kórházi napidíj és vizitdíj esetében.”
 • 91. CID 2009. október 26. 20:27
  „moderálva”
 • 90. Pinaman 2009. október 26. 20:23
  „moderálva durva”
 • 89. antikos 2009. október 26. 20:21
  „Egy etnikum volt, sajnos ennyit tudnak. Nagyon erőszakos gondolkodás nélküli egyén nagy részük. Mikor ébred fel az ország, hogy brutális büntetésekkel lehet csak rendet rakni???”
 • 88. Ronald01 2009. október 26. 19:55
  „moderálva durva”
107 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Letartóztás a Tiszába fulladt koszovói menekültek ügyében

A koszovói rendőrség letartóztatott egy embert azok közül, akik a gyanú szerint megszervezték a Tiszába fulladt koszovói menekültek útját. Tovább olvasom