Délmagyar logó

2016. 12. 08. csütörtök - Mária -5°C | 3°C

Katona Gyula híres Ladája

Szeged - 17 éves és 400 ezer kilométer van benne. Kora mégsem látszik meg rajta, hiszen gyorsaságban a nyugati autókkal is felveszi a versenyt. Katona Gyula önkormányzati képviselő 10 éve koptatja az aszfaltot fehér színű Ladájával Szegeden.
Köztiszteletben álló járgány Katona Gyula önkormányzati képviselő Ladája Móraváros–Alsóvároson. Nemcsak keleties stílusával, különös funkciójával is kitűnik a többi kocsi közül. Városőrautóként flangál az utakon.

– Tizenhét éves, és kezdetben a közterület-felügyeletnél szolgált. 1999 óta van nálam, 350 ezer kilométerrel vettem át. Azóta 60 ezer kilométert tettem meg vele – beszélt autójáról Katona Gyula. A kocsi feltűnő jelenség, oldalán, elején, hátulján mindenhol a Városőrség felirat olvasható. Nem szúrják ki túl gyorsan a rosszban sántikálók?

– Fogtunk már vele illegális szemétlerakót és besurranó tolvajt is – mesélt az autó hatékonyságáról az önkormányzati képviselő-városőr. A fehér kombi meglehetősen fürge, nyugati kollégáival is könnyedén felveszi a versenyt.

Tíz éve rója fehér színű Ladájával Szeged útjait Katona Gyula. Fotó: Schmidt Andrea
Tíz éve rója fehér színű Ladájával Szeged útjait Katona Gyula.
Fotó: Schmidt Andrea

– A Szél utcában, 30-as övezetben hajtott túl gyorsan egy nyugati gyártmányú autó, amelyik majdnem balesetet okozott. Már a Móravárosi körúton elébe kerültem – elevenített fel büszkén egy üldözési jelenetet Katona Gyula. Azt mondta, hogy eddig 120 volt a rekord, amivel hajtotta autóját.

Bár a kocsi lassan nagykorú lesz, még sincs neve. – A városban a rendőrök, közterület-felügyelők és a városőrök is csak „a fehér Ladának" nevezik: ebből a típusból csak ez az egy fut bűnözők után.
Az interneten 80–150 ezer forintért kínálják a fiatalabb Ladákat, de Katona Gyula nem cseréli le kombiját.

– Tavaly 200 ezer forintot költöttem rá. Teljes karosszériajavítást és futómű-felújítást hajtottak végre rajta, az oldalát lefestették. Idén új ajtókárpitokat és műszerfalat kap. Szerencsére nagyon könnyű hozzá alkatrészeket szerezni – magyarázta a képviselő.

Mennyi ideig róhatja még Szeged útjait a fehér Lada?

– Szeretnék még egy ciklust végigvinni önkormányzati képviselőként. Ha ez sikerül, addig a Ladát is ápolni, gondozni fogom – mondta Katona Gyula.

Olvasóink írták

42 hozzászólás
 • 42. nyomdasz63 2010. január 11. 20:04
  „Na ! Ne durvuljatok!!!-- lamatic! Tegyél külömbséget a polgárőrség/országos/és a városőrség között ! Azután ismételt "kiválasztás" a városőrség és a Móravárosiak között!!!!!!!/tisztelet 2-3 aktivistának/.”
 • 41. zsirbacsi 2010. január 11. 18:57
  „Meg aztán én úgy gondolom,hogy a Polgármesteri hivatal nem kevés pénzt nyom nekik biztos!!”
 • 40. zsirbacsi 2010. január 11. 18:53
  „Hát igen az öreg közel van a tűzhöz !! meg elég jó lehet a fizuja mert azt a szar ladát mindig feltudja tuningolni.
  meg aztán mért is ment 120km-sebességgel,megkülönböztetett jelzés nélkül ? mert ö nem rendőr ugye!!”
 • 39. maz 2010. január 11. 18:13
  „lamatic
  itt arol van szo hogy az oreg egy szar alak ez alt azt ertem kihasznalja az orszagot igy teged is az eloreb jutasban o mindig arra bologat amerre penz szag van mert o varosor attol a sarki kisvesegloben megihat 2 korso dreh..t es kocsiba ul mert neki szabad miert legalabb anyira veszejes mint gyorsan hajtani es ha te gyerekedet uti el mert ket sor+egy ki unic.. utan 120 szal szaguldozik akkor is o lesz a fasza gyerek de szerintem ezekrol te is tudsz ne dugd a fejed a homokba”
 • 38. lamatic 2010. január 11. 15:36
  „Igen értelek Gróf, és tudom biztos ti jobban ismeritek és talán teljesen igazatok is van, de akkor is, csináljátok jobban! Hidd el nekem támogatnának titeket is és tudom jobban csinálnátok, de akkor is, az öreg, Ö csinálja! És azt hiszem ez a lényeg. Tisztelettel!”
 • 37. gróf 2010. január 11. 15:26
  „Todod lamatic én ismerem az öreget és az itt hozzászólók közül is páran...nem önzetlenségből városőrködik az öreg. Itt most nem a polgárőrök, városőrök ellen szóltunk, csak Katona Gyuláról volt szó.
  Szerintem a bűnüldözés nem 70 éves korrupt tatikáknak való, bár jól jön a politikai karrierben és reklámnak sem utolsó ez a fene nagy vigyázok rád a leselejtezett ladával!”
 • 36. lamatic 2010. január 11. 13:16
  „csak 1 példa szerintem : ha kinn lennétek az utcán haverokkal éjszaka és segítenétek az öreget, akkor lehet hogy nem kellet volna 120 száguldania hanem csak oda szólt volna mobilon nektek hogy álljatok már elé, mert repeszt a paraszt és elüthet egy valakinek a valakiét (akár ne adj Isten a te családtagodat). Ebből a szempontból már ugye nem annyira baj hogy száguldozik.Tehát hibát azon személy követ el ki nem tesz semmit csak a száját járatja, még az öreg ha rosszul is de cselekszik. Én spec nyugodtabb lennék ha te is kinn lennél az utcán mert tudom te jobban tudnád csinálni de sajna nem akarsz tenni semmit. (ugye persze nem ismerlek tehát lehet hogy pont teszel is , mint írtam az elején egy példa volt)”
 • 35. lamatic 2010. január 11. 13:05
  „Gróf, te nem vagy isten hogy ítélkezz, én ezért nem ítélkezem, de viszont tisztelek minden magyart mert ő a saját vérünk és ha rosszak is a döntésik tetteik az ok arra hogy elgondolkozz (unk) azon, mit teszünk rosszul s mit tehetnénk hogy jobb legyen. És ezen emberek melyeket felsoroltál ők azért azok akik mert valakik támogatták a maguk idejében (igen sokan voltak) és talán rosszul tették de te nem mondhatsz ítéletet felettük mert te sem és senki nem tökéletes, úgyhogy állításod nem ér semmit.”
 • 34. gróf 2010. január 11. 12:59
  „33!

  A kort nem, hanem a tetteket kell tisztelni!

  Ha te a kort tiszteled, kezd el Isteníteni Kádárt, Rákosit, Sztálint, Hitlert!

  20 évet kell még várnod és imádhatod gyurcsányt is bajnaival együtt!”
 • 33. lamatic 2010. január 11. 12:28
  „nah, röhögni valóak vagytok ...., fogalmam sincs ki ez az öreg és mit tett mit nem, de ahogy így elolvaslak benneteket, ti kurvára nem tesztek semmit, mi több ha tőletek függnénk éhen is pusztulnánk, max a kurv@ monitorotokat vagy egereiteket lehetne megenni. (ti akik semmire sem tisztelitek az öregeket, biztos hogy öregként ennek a hatványát fogjátok megélni és majd egy sarokba vacogva, becarva jut eszetekbe hogy a fiatalok nem becsülnek, és hogy bezzegh a mi időnkben.....jé tényleg ..mi sem becsültük a tenni vágyókat az időseket, igazából semmit nem tettem... és bang-bang, kinyírtak...) ami a polgárőrséget illeti minden elismerésem nekik remélem e csürhe szövege (még ha olykor alapja is van a mondanivalójuknak) nem tántorít el a nép védelmétől..respect”
 • 32. zsirbacsi 2010. január 11. 07:55
  „Jól birja az öreg miii??? a semmit tevést!! Dumája az van de teh........g az 0-la”
 • 31. gróf 2010. január 11. 07:48
  „26!
  Bizony egy napraforgó szédülne és a kakasos templom kakasa is csapágyas lenne ennyi forgástól!
  Minden választás előtt állítja, hogy "nem akartam indulni, de hát az embereket nem hagyhatom cserben".

  Aranyköpések:

  Karsai honatyánk: " Balatonöszöd óta jobban hazudunk!"
  Tóth Károly képviselő úr: " Gyűlölöm a korrupciót, hátravetette az MSZP-t!"

  forrás: M1 teletex”
 • 30. pizzas28 2010. január 11. 07:46
  „"Kora mégsem látszik meg rajta, hiszen gyorsaságban a nyugati autókkal is felveszi a versenyt."
  Mekkora marhaság ez!:D Maximum a hasonló értékű 30 éves szarokkal!:D”
 • 29. Natasa 2010. január 10. 22:24
  „Cuki lehet, ahogy egy népfrontos őskomcsi, aki köpönyeget váltva MDF-s, majd ismét a gyökérhez visszatérő MSZP-s tataként száguld a ladával 120-al, tök legálisan (KRESSZlóf..sz, miii?) és feltartja a gyorshajtót.
  Te, a tata nem akar belépni a kormányváltás után a Gárdába? Köpönyegétől kitelik...”
 • 28. man 2010. január 10. 16:47
  „És 120-ról hány méter alatt áll meg? :)”
 • 27. nyomdasz63 2010. január 10. 14:59
  „Akit pár hónpja lefotóztak,hogy kerékpárúton állt az audival a Hattyasi vasúti átjárótól visszább az autóbontó előtt(szintén városőr) no az viszi műszakira a ladát. Olyankor leszerelik a konzolt,amin a villogók vannak. Ugyanis SEMMILYEN engedély nincs a sárga lámpákra,a sziréna + "sufituning"-alap riasztó 2 síma kürtre kötve.De ő a városőrség elnöke...! Rendőr nélkül még igazoltatási joga sincs !”
 • 26. Tapasztalt 2010. január 10. 14:01
  „12. hozzászólás gróf 2010.01.09. 14:31

  Vitathatatlan az ügyessége, köpönyegforgatása...Hazafias Népfront, MDF, Független és legutóbb MSZP képviselő ha ez valakik szerint erény, akkor megérdemlik!

  grófom, akkor most a sorban a fideszes képviselöség jön ugye....?”
 • 25. koxos 2010. január 10. 10:54
  „a sárga villogó még játszik?”
 • 24. dark79 2010. január 10. 09:00
  „Csak szivrohamot ne kapjon az öreg a nagy izgalmaktol!Én tuti lenyomnék neki egy sallert ha okoskodna ott nekem hogy ő itt a városör.:)”
 • 23. 3xhe 2010. január 10. 06:42
  „McGyula
  Mc= Móraváros celebje:-)))”
42 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hamis euró az afgán fiúnál

Hamis eurót találtak a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség munkatársai annál a 16 éves afgán fiúnál, akit 3 társával együtt a kisszéksósi úton fogtak el. Tovább olvasom