Délmagyar logó

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -2°C | 6°C Még több cikk.

Kék hírek Csongrád megyéből

Szeged - Lakossági bejelentés alapján fogtak el a Szegedi Rendőrkapitányság járőrei egy körözött hajléktalan férfit - tudta meg a delmagyar.hu.
Történt ugyanis, hogy szerdán az esti órákban bejelentés érkezett a rendőrség ügyeletére, hogy a Kálvária sugárút és a Tisza Lajos körút kereszteződésénél többen italoznak, hangoskodnak, ami miatt a környéken lakók nem tudnak pihenni. A helyszínre irányított rendőrök öt hajléktalan férfit igazoltattak. Ellenük szabálysértési eljárás indult közterületi alkoholfogyasztás miatt. Egyiküket azonban elő is kellett állítani, mivel kiderült, hogy a Makói Rendőrkapitányság egy korábbi bűncselekmény miatt elfogását rendelte el.

Két bíróság által körözött férfit is elfogtak a Szegedi Rendőrkapitányság munkatársai. Egy 34 éves férfit vagyon elleni, míg egy 61 éves gyanúsítottat garázdaság miatt keresett a Szegedi Városi Bíróság. A rendőrség mindkét férfit őrizetbe vette, további sorsukról a bíróság dönt.

Szegeden fogták el a rendőrök azt a 13 éves fiút is, aki egy kisteleki rablás elkövetésével gyanúsítható megalapozottan. Tegnap délelőtt ugyanis bement a fiatalember az egyik édességboltba kéregetni. Amikor az eladó nem adott neki semmit, fellökte az ott dolgozó nőt, majd tízezer forinttal távozott. A fiatalembert meghallgatta a rendőrség, de eljárás nem indult ellene, mivel életkora miatt nem büntethető.

Lakossági bejelentés alapján sikerült intézkedés alá vonni egy román kamionos férfit is, aki szerdán kora este letörte a Szabadkai úti vasúti átjáróban lévő félsorompó karját. Az 56 éves sofőr megállás nélkül továbbhajtott, de egy állampolgár bejelentette az esetet a 107-es segélyhívón, és a járműszerelvény rendszámát is felírta. Ennek köszönhetően a Nagylaki Határrendészeti Kirendeltség munkatársai a határátkelőn elfogták. Ellene eljárást indított a Szegedi Rendőrkapitányság.

Hódmezővásárhelyen két ittas sofőrt és egy körözött férfit fogtak el a rendőrök.

Tegnap a hajnali órákban előzetes adatgyűjtést követően csengettek be egy lakásba az egyenruhások, ahol pont az a 49 éves férfi nyitott ajtót, akinek elfogását a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Bíróság elrendelte. A rendőrök a férfit elfogták és átadták a körözést elrendelő hatóságnak.

Már délelőtt ittas volt az a 46 éves helybeli segédmotor-kerékpáros, akit a Teleki és a Rákóczi utca kereszteződésénél állítottak meg a vásárhelyi rendőrök. Miután megfújta a szondát elismerte, hogy a 0,5 dl töménnyel és egy üveg sörrel indította a napot. Egy századdal maradt le a bűncselekményi értékhatártól, így szabálysértési eljárás indult ellene.

Büntetőeljárás indult viszont az ellen a 43 éves férfi ellen, akit a Kistópart utcán vontak intézkedés alá a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság munkatársai Mercedes Vito-jával. Arra kérdésre, hogy fogyasztott-e alkoholt, határozott nemmel válaszolt, bár a rendőrök érezték rajta a szeszes ital szagát. Ezt igazolta a szonda is, ami jóval a bűncselekményi értékhatár feletti alkoholos befolyásoltságot mért. A férfi ellen várhatóan gyorsított eljárással, ún. bíróság elé állítással fejeződik be a büntetőügy. Mindkét ittas sofőr vezetői engedélyét a helyszínen elvették a rendőrök.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegediekből alakult meg az első diákkormány

Felejthetetlen élményekkel értek haza azok a szegedi általános iskolások, akik részt vettek a budapesti jutalomkiránduláson tegnap. Tovább olvasom