Délmagyar logó

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Kenőpénzt adott a sztárügyvéd?

Szeged - Hivatali vesztegetéssel is gyanúsítja a Szegedi Nyomozó Ügyészség K. Zoltánt: az ügyvéd az előzetesben lévő ügyfelétől kapott összeget kenőpénzként adhatta tovább. Egy másik ügyben befolyással való üzérkedéssel gyanúsították meg.
Már nemcsak befolyással való üzérkedéssel, hanem hivatali vesztegetéssel is gyanúsítja a Szegedi Nyomozó Ügyészség K. Zoltánt.

Megírtuk: a gyanú szerint a neves szegedi ügyvéd egy kiemelt jelentőségű, 650 millió forintos adócsalási ügyben ajánlotta fel segítségét az egyik előzetes letartóztatásban lévő gyanúsítottnak, 2 millió forintért vállalva a férfi szabadlábra helyeztetését. Az adócsalási ügy kipattanásáról tavaly lapunk is beszámolt: április végén 40 helyszínen 100 pénzügyi nyomozó lépett akcióba egy használt autókra specializálódott bűnszervezet leleplezésére. Az akcióban heten kerültek előzetes letartóztatásba. Egyikük ügyét vállalta K. Zoltán. A férfit az összeg átadása után a bíróság másodfokon eljárt tanácsa szabadlábra helyezte. Nem sokkal ezután viszont újra előzetesbe került: ekkor lépett kapcsolatba az ügyészséggel.

A Csongrád Megyei Bíróságon belső vizsgálatot indítottak el a szabadlábra helyezést elrendelő tanács 3 tagja ellen: a tanácsvezető bíró azóta semmilyen bírói tevékenységet nem folytat. A Szegedi Nyomozó Ügyészség Szanka Ferenc szóvivő tájékoztatása szerint még mindig nem kérte a bíró mentelmi jogának felfüggesztését – erre Magyarországon a köztársasági elnök jogosult.

Szanka Ferenc a bíróval kapcsolatban bővebb információt nem akart mondani, de mint fogalmazott: nem nehéz kitalálni az összefüggéseket. Mivel K. Zoltánt már hivatali vesztegetéssel is gyanúsítják, arról lehet szó: az ügyészségnek adatai vannak, hogy az ügyvéd a 2 millió forint egy részét kenőpénzként továbbadta. A Szegedi Nyomozó Ügyészség K. Zoltán ügyvéd és a tanácselnök bíró korábbi tevékenységeit is alaposan ki akarja vizsgálni.

Mindeközben – szintén megírtuk – K. Zoltán ügyvédbojtárját, K. Lászlót is előzetes letartóztatásba helyezték befolyással való üzérkedés gyanújával. Ebben az – információink szerint csalással kapcsolatos – ügyben most K. Zoltánt is befolyással üzérkedéssel gyanúsítják. A Szegedi Nyomozó Ügyészség már most kezdeményezte a férfi jövő szerdán lejáró előzetes letartóztatásának meghosszabbítását. A befolyással való üzérkedést a törvény 2–8, a hivatali vesztegetést 5–15 évig terjedő szabadságvesztéssel bünteti.

Olvasóink írták

 • 15. kalkutta 2011. október 27. 17:32
  „Mitől "sztárügyvéd" aki az? Gondolom attól, hogy jó pénzért többet tud "elintézni" mint a mezei ügyvédek. Feltehetőleg ehhez partnerek is kellenek.
  A magyarok igazságszolgáltatásától ments meg Uram!”
 • 14. Tömeg 2011. október 27. 16:10
  „Vajon mikor kerülnek sorra a kenőpénzeket követelő orvosok is?”
 • 13. Commander-V2 2011. október 27. 13:21
  „Az ügyészek pedig ártatlanok?”
 • 12. bambinaXX 2011. október 27. 13:15
  „OK, ezt tudtuk eddig is. de ki az aki kapta a kenőpénzt? róla miért nem írnak? ő megússza? vagy elfogadni lehet, csak kínálni nem?!”
 • 11. joy 2011. október 27. 06:45
  „8!
  Nem.
  Kishonunkban nincsenek politikusok, csupán proli-tikusok.”
 • 10. lukrecia 2011. október 26. 18:07
  „Erdekes az a birono meg mindig dolgozik aki konkret hallomasbol informalva 50 000 Ft-t rakott el. Ez hogyan lehetseges ?????”
 • 9. lukrecia 2011. október 26. 17:55
  „"fecseg a felszin hallgat a mely" Es ha tudnad mennyire igazad van.
  Azt hiszem kb ket eve mertem itt a forumon leirni, hogy ott azon a reszen ahol ez az egesz ugy zajlodik, egy intezmeny nevet veletlenul a masik epulet nevevel osszecsereltek.
  Tuljadonkeppen en azzal megoldanam a sokakban kivaltott elegedetlenseget, hogy a "szegedi nemzetei szinhaz" nevtablajat atvinnem az elotte levo intezmeny falaira. Na es egy ket hivatalos szemely is )tiszt a kivet) is felvehetne hozza a bohoc ruhat. Ami abban az intezmenyben folyik, azt ritkan lehet szakmai munkanak nevezni. Ha szazalekosan akarnam leirni dobbenetes szamot kellene irnom. Konvergalna......”
 • 8. deszkás 2011. október 26. 16:26
  „JOY! "prolitika" ez elirás?”
 • 7. joy 2011. október 26. 14:05
  „Tombol a gazságszolgáltatás.

  Kenőpénz-csúszópénz-hálapénz...
  A megvesztegetésre kényszerítettek országa vagyunk.

  K.Z. azt tette, amit ígért, -mit minden ügyvéd tesz:
  Fizetségért kihozta az előzetesből a gazembert. A sz.rból is kimosdatta volna, ha a kapzsi ... nem nyitja ki a száját. Csakhogy valamelyik bíró nem kapott /eleget/, visszavitette, ezért ... elindította a látszólagos korrupciós ügyet, hogy visszakapja milláit.
  Most kinn van, és röhög az egész gazságszolgáltatáson, a jogon.
  "Ezt nektök böcsületes, hiszékeny ...! Ti kínlótok, adóztok, fizettek a nagy ló...semmiért, én lopok-csalok-megvesztegetek, és élek, mint Marci hevesen!"

  Minden komoly pénzekért folytatott ügyvédi tevékenység bűntett?
  Nem!
  Csupán a prolitika kerál egy látványpert gyalázatos tetteinek leplezésére, az "igazságosság" látszatának fönntartására. <moderálva..>”
 • 6. cicas 2011. október 26. 12:11
  „Mellébeszélés minden fronton!!
  De a kiváló jogkövető kereskedő-szakember elérte amitt akart, szabadlábon védekezhet.
  Ugye ezért nem nézünk fel emberi nagyságára???”
 • 5. jozko 2011. október 26. 11:43
  „Beindult a hullámverés....

  A f i z i k a törvényei szerint ezek a hullámok /ellentétes fázisban/ kiolthatják egymást, kiosztanak ide oda
  egy kis büntit, és csend lesz: fecseg a felszín és hallgat a mély!

  Erősíthetik is egymást /mármint a hullámok.../ - és akkor cunami várható.
  Vagy egyszerűen interferálnakl, kiszámíthatatlan interferenciák keletkeznek, amik mindent összezavarnak...
  és valakik majd jót halásznak a zavarosban!”
 • 4. deszkás 2011. október 26. 11:30
  „Köszi-az akasztófa humorodért.”
 • 3. tron 2011. október 26. 11:30
  „ha a bíroság indoklotatlanul lecsuk vagy hatalmávak visszaélve jogtalan ítéletet hoz,arra nincs bizonyíték,pedig ezekből sokkal több van sőőt hemzseg az egész ,,igazságszolgáltatás" ettől ,ha nem fizetsz magyarul megdöglesz.”
 • 2. online 2011. október 26. 11:06
  „Már válaszoltál is, ügyes vagy.”
 • 1. deszkás 2011. október 26. 10:32
  „Az ügyvédbojtárnak mi köze a főnöke machinációjához? Aki ellentmond az meg munkanélküli.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jelszócsere

Szeged - Nem tudják elektronikus úton intézni hivatalos ügyeiket 2012. január 1-je után azok a… Tovább olvasom