Délmagyar logó

2017. 02. 22. szerda - Gerzson 2°C | 13°C Még több cikk.

Két hét múlva indul az Egyiptom-láz Szegeden

Szeged - Folyamatosan zajlik a szegedi fáraó-kiállítás első helyszínének építése: a Kass Galéria falára kézzel festik a szakemberek a különböző isteneket, hieroglifa-szövegeket és jelképeket.
Nagy erőkkel dolgoznak a szakemberek a nagyszabású szegedi fáraó-kiállítás első helyszínének építésén. A Kass Galéria falaira már felkerültek az egyiptomi istenek és istennők, épül a sírkamra és alakul a különleges mennyezet is. A fáraók Egyiptoma című kiállítás első helyszínét április 11-én nyitják meg.

Épül az egyiptomi sírkamra a Kass Galériában. Fotó: Móra Ferenc Múzeum (galéria)

Folyamatosan zajlik a szegedi fáraó-kiállítás első helyszínének építése: a Kass Galéria falára kézzel festik a szakemberek a különböző isteneket és istennőket, a túlvilággal kapcsolatos hieroglifa-szövegeket és jelképeket. A tér lassan teljesen sírkamrává alakul: a belmagasságot egy különleges álmennyezettel csökkentik, így is megidézve a többezer éves egyiptomi kripták hangulatát.

Épül az egyiptomi sírkamra a Kass Galériában. Fotó: Móra Ferenc Múzeum (galéria)

A hónapok óta tartó munkálatok lassan a vége felé közelednek: a különleges terem kialakítása hamarosan befejeződik, hogy minden készen álljon a műtárgyak áprilisi érkezésére. A kiállítást április 11-én nyitják majd meg a Nagyposta melletti Kass Galériában (Vár u. 7.).

Épül az egyiptomi sírkamra a Kass Galériában. Fotó: Móra Ferenc Múzeum (galéria)

A Móra Ferenc Múzeum eddigi legnagyszabásúbb kiállítása, "A fáraók Egyiptoma" három helyszínen kerül megrendezésre: a galéria után májusban a Fekete házban, júniusban pedig a főépületben nyílnak meg a fáraók világának szegedi kapui.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átalakult közigazgatás

A közigazgatás átalakításáról rendeztek konferenciát csütörtökön a Szegedi Tudományegyetem Tanulmányi és Információs Központjában. Tovább olvasom