Délmagyar logó

2017. 11. 18. szombat - Jenő 5°C | 8°C Még több cikk.

Kevesen kérték a fűtés visszakapcsolását

Szeged - Bár a közös képviselő kérésére azonnal újra tudná indítani a fűtést a hőszolgáltató, eddig csak néhány fázós szegedi és pár bölcsőde érdeklődött a társaságnál. A tömegközlekedési eszközökön az utastérbe is fújnak meleg levegőt a jószívű sofőrök.
A napokban érkezett Yvette ciklon kellemetlen esőt, szélvihart hozott az országba. A szegedi panelekben április 22-én kapcsolták le a központi fűtést, a panelrekonstrukción még át nem esett házak lakásaiban pillanatok alatt igen hűvös lett a szeles időben.

Megyesi László, a Tarján IV. lakásszövetkezet elnöke huszonhárom panelház közös képviseletét látja el.

– Mivel ezek közül csak egyet nem újítottak fel, a lakóktól eddig nem érkezett jelzés, hogy kérvényezzem a hőszolgáltatótól a fűtés újraindítását. Erre a közös képviselőnek lehetősége van, ha a társasház egybehangzóan kéri a visszakapcsolást – mondta.

Jószívű sofőrök

A tömegközlekedési eszközök nagy részében a sofőrök az utasteret is elkezdték fűteni.
– A fűtőmotor használata csak nulla fok alatt előírás, de a busz fűtése úgy működik, mint egy autóé: ha kellően felmelegszik a motor, a sofőr az utastérbe is be tudja juttatni a ventilátorokon keresztül a meleg levegőt – mondta Draskóczy István, a Tisza Volán Szegedi Közösségi Közlekedési Divíziójának igazgatója.

A Szegedi Hőszolgáltató Kft. tájékoztatása szerint a rendelkezésre állási időn – szeptember 15-étől május 15-éig – túl a lakóközösség a közös képviselőjén keresztül írásban kérheti a fűtés ismételt elindítását. Egyéni kéréseknek technikai okok miatt nem tudnak eleget tenni. A lakóépületek fűtésének elindítása az írásbeli kérelem beérkezését követően azonnal megtörténik, de több napot vesz igénybe az összes lakás felfűtése. Egy átlagos fűtésindítás esetében körülbelül három nap–egy hét, mire az összes lakásban azonos hőmérsékletet lehet elérni.

– Eddig társaságunkhoz lakóközösségtől kérelem nem érkezett fűtésindításra. Csütörtökön tíz egyéni érdeklődő volt csupán. Néhány bölcsőde jelezte, hogy igényelné a fűtést, aminek csütörtökön és pénteken próbálunk eleget tenni. Miután hétfőtől ismételten 20 fokot jósolnak, városi szintű fűtésindítást nem tervez a szolgáltató – tájékoztattak.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lakása előtt fogták el a Tárkány Autóház alapítóját

Rendőrök vitték el otthona elől az egyik neves szegedi autókereskedőt. Tovább olvasom