Délmagyar logó

2017. 05. 27. szombat - Hella 14°C | 24°C Még több cikk.

Kezdődik a táborszezon

Szeged - Szépítkezés a serdülőknek, gerinctorna a kisiskolásoknak, nyelvtanulás és póker – nincs olyan program, amit ne valósítanának meg a szegedi táborokban.
– A lányomék Budapestre költöztek, alig várom, hogy a nagyobb unokáim nyaranta egy-két hetet nálam töltsenek. Ilyenkor mindig próbálunk tartalmas programot szervezni – mesélte Ilona. A 72 éves szegedi asszony elmondta: amint vége az iskolának, a kilencéves Ágota Szegedre utazik. Már alig várja, hogy a jövő héten mehessen a görkoris táborba. A mozgékony kislány már tavaly is nagyon élvezte, új barátságokat kötött.

A tinédzser lányok kedvenc időtöltése: sminkelés, frizura- és ékszerkészítés, arc- és testápolás, a divatos öltözködés titkainak megismerése és a legújabb fitnesz mozgásformák elsajátítása – a Banyatanya tábor szervezői a kamaszlányoknak biztosítanak négy napig tartó szórakozást. De nem ők az egyetlenek, az önkormányzat és a különböző civilszervezetek újabbnál újabb ötletes táborozási programokkal készültek az idén is – jövő héten kezdődik a szünidő.


Az önkormányzati nyári napközis tábor létszáma az idén is korán betelt, olcsósága miatt nagyon keresett, négy-ötszörös volt rá a túljelentkezés.
– A vadaspark által meghirdetett táborok és a repülőmodellező tábor bizonyult a legnépszerűbbnek, de a kukta- és a természetvédő táborokban is betelt a létszám. A programokra turnusonként általában húsz-harminc főt tudnak fogadni, szinte mindegyikre várják még a jelentkezőket – mondta Orbán Hédi, a Százszorszép Gyermekház igazgatója, akitől azt is megtudtuk: az idén a „Hétmérföldes csizmában a százholdas pagonyban" fantázianévre keresztelt mesetábor az egyik legrégebbi: már több mint tíz éve várja a meserajongó gyerekeket.

Idén először lesz Világ-Nyelv-Tábor, ahol délelőttönként szaktanárok foglalkoznak valamely választott, spanyol, francia, angol vagy német nyelven a kicsikkel: idegen nyelven „kalandoznak a világ körül", illetve a fővárosba is ellátogatnak, hogy a gyerekek kirándulhassanak az adott nemzet egy kulturális intézményébe.

– Az egészséges gerinc alapjait gyermekkorban teremthetjük meg. Fontos, hogy a kicsik megtanulják a helyes testtartást, de ez a legmegfelelőbb időszak a helyes táplálkozás megismerésére is – magyarázta Kalmár Nagy Laura Klára, gyógytornász. A tábort a Mozgáscentrumban tartják, és olyan 6–12 év közötti gyerekeknek ajánlják, akiket érdekel az emberi test felépítése és működése.

Gazdálkodj okosan!

Három helyszínen – Ópusztaszeren, Pénzesgyőrben, Bogácson – teljes ellátással, öt-hatodik osztályos gyerekeknek Gazdálkodj okosan! tábort szerveznek. A gyerekek szép, természet közeli helyeken, játszva ismerkedhetnek meg természeti, társadalmi környezetükkel. A kirándulások és játékok mellett naponta néhány órában gazdálkodási alapismereteket osztanak meg a diákokkal, társasjátékok és csapatjátékok segítségével. Emellett ismerkednek a munka értékével, a családi gazdálkodással, felhívják a figyelmet a környezetvédelem jelentőségére. Lapunk Kapcsolatok rovatában minden pénteken, így ma is hírt adunk a táborozási lehetőségekről.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az utcai meggy jogilag a városé

Szeged - Mit szólnak a lakók, ha a házuk elé, az utcára ültetett gyümölcsfa termését dézsmáljuk?… Tovább olvasom