Délmagyar logó

2016. 12. 09. péntek - Natália -4°C | 8°C

Kirabolták az Oroszlán utcai Fontana Credit Takarékszövetkezetet

Szeged - Fegyveres rablás történt hétfőn a belvárosi Fontana Credit Takarékszövetkezetben. Nagy erőkkel keresik a fegyveres elkövetőt. A rendőrség egy fekete színű taxit vezető sofőr jelentkezésést várja az üggyel kapcsolatban.

Nem sokkal nyitás után kirabolta egy férfi az Oroszlán és az Oskola utca sarkán működő Fontana Credit Takarékszövetkezetet hétfő reggel. Az elkövető arcát eltakarva ment be a pénzintézetbe, majd egy fegyvernek látszó tárggyal a bevételt követelte. Miután megkapta, elmenekült a helyszínről. A támadás során senki sem sérült meg. Az esetet bejelentő nő annyira meg volt rémülve, hogy tévedésből először azt mondta, hogy a Széchenyi téri OTP bankfiókot rabolták ki.

A delmagyar.hu információi szerint a feltételezett tettes a városból kifelé menekült, így a rendőrség az összes kivezető utat ellenőrzi: megállítanak és átvizsgálnak minden járművet, emiatt torlódás alakult ki a Szegedről kivezető utakon. Úgy értesültünk, az egyenruhások tudják, milyen autóval hajtott el a helyszínről az elkövető.

Kirabolták az Oroszlán utcai Fontana Takarékszövetkezetet. Fotó: Segesvári Csaba (galéria)

Egy taxis jelentkezésést várja a rendőrség az üggyel kapcsolatban

A rendőrség kéri azt a fekete színű taxit vezető sofőrt, aki reggel fél 8-kor felvett egy utast az Oroszlán és az Oskola utca sarkán, hogy jelentkezzen a 107-es vagy 112-es telefonszámon.

A rendőrség lezárta az Oroszlán utcát, jelenleg is tart a helyszínelés. A bűnügyi technikus ujjlenyomatokat rögzít a takarékszövetkezet bejárati ajtaján. A helyszínre nyomkövető kutyát is hoztak, az állattal szagmintát vetettek. Az eb ezután a Roosevelt tér felé indult, majd a játszótéren keresztül a Móra Ferenc Múzeum irányába haladt tovább.

Az épület előtt található biztonsági kamera, amely valószínűleg rögzítette a rablást.

A rendőrség fegyveresen elkövetett rablás bűntette miatt nyomoz ismeretlen tettes ellen.

Az Oroszlán utcai Fontana Credit Takarékszövetkezetet legutóbb 2009. május 29-én rabolták ki, a tettest két héten belül elfogta a rendőrség. Akkori cikkünkért kattintson ide!

Olvasóink írták

78 hozzászólás
 • 78. qrumpli 2011. április 07. 05:11
  „Nahát!
  Azért raboltak ott ,mer ott volt még egy kis lóvé!
  Legalábbis feltételezem.Mégse mehettek az istállóba.
  <moderálva>”
 • 77. deszkás 2011. április 05. 11:44
  „ŐRGRÓF! Ez év júliusáig tehetnek amit akarnak a kamionosok (is). Ahogy tudom elkobozható lesz a jármű a bünti nem fizetése esetén. Csakhogy a gyorshajtás megmarad mert azt utólag lehet bizonyitani. AZONOSITANI TOVÁBBRA SEM képesek.A VILÁGON EGYEDÜL NÁLUNK!!!”
 • 76. őrgróf 2011. április 05. 11:34
  „A fenti ügyben pedig egyértelműen a kicsi büntetési tételek a felelősek. ( most nem a kirakat-perekről - l. Stohl, Zushlag - beszélek ) És az is érdekes, hogy az ilyen - emberiség-alja gyilkosok, rablók, maffiózók - mögött rögtön ott-terem egy-egy sztárügyvéd. Az ilyen bűnözőknek nem is engednék fogadott ügyvédet, csak kijelölt ügyvéd védhetné őket. Persze a rablott pénzből futja a "sztárokra". ( Szinte már látom novaklaszló ellenvéleményeit...)”
 • 75. őrgróf 2011. április 05. 11:28
  „Van ilyen rendőr, meg van olyan is..Sztem "amilyen az Adjon´ Isten, olyan a Fogadj´ Isten...Nekem a 70-es évek elején volt utoljára afférom rendőrrel, bementem a megyei parancsnokságra és panaszt tettem. Nem az eljárásért ( semmi büntetnivalót nem találtak ) hanem a modorért. Kivizsgálták, igazat adtak, az eljáró rendőrt szóbeli megrovásban részesítették, tőlem elnézést kértek. Ilyen is volt. Én inkább azt savallom, hogy minket ( magyarokat ) úton - útfélen büntetnek mindenért ( kisebb-nagyobb összegekkel ) a külföldi elkövetőket meg futni hagyják ( l. kamionok?! )”
 • 74. borcsokzsolt 2011. április 05. 11:26
  „Csakegyemberr!
  Én megértem és igazad van.
  Szerintem a mai rendőrök egyszerűen nyomik.
  És igazából nem lenne jó ha emelnék a letszámot.
  Nem szeretnék rendőr államban élni.”
 • 73. csakegyemberr 2011. április 05. 11:07
  „64. Fridafrida 2011.04.05. 06:40

  máshogy állhatnak egy kedves nőhöz mint egy tőlük csak pár évvel idősebb sráchoz aki egy 7-8millios autoban ül(pont bele illek abba a kategóriába akikre irigykedtek egész életükben és akik őket élni nem hagyték)...és nem nem flegmázok meg semmi teljesen normálisan beszéltem velük több éven keresztül.mostanra szakadt el a húr és kötök beléjük ahol csak bírok.de azt is megfgadtam hogy legközelebb ha bármi nem tetszik elkezdem sorba feljelentésket tenni a kapitányságokon...majd szépen besétálok ügyvédestől a közjegyzőhöz meghatalmazom hogy helyettem minden ügyben eljárhat a rendőrségen...és akkor majd hátha megunják hogy előttem játszák a janit a semmire...és ne értsen félre senki nem azzal van a bajom amikor valóban rossz helyen parkolok vagy nem vagyok bekötve vagy telefonálok.ha ezt normális hangnemben közli velem elkéri normálisan papírjaim kitölti a csekket és elmegy egy szavam sincs...de mikor flegmázik azt próbálja éreztetni hogy ő valaki közben meg egy büdös nagy senki...nem a pénz miatt idegesítenek mert simán kifizetem a bírságokat túlzottan nem hatnak meg.csak a stílusuk és az ahogy viselkednek az idegesít fel és így jutottam oda hogy ha rendőrt látok hányok tőlük.vagy amikor bömböltetve a magnot száguldoznak az utcán csikorgo gumikkal állnak meg a fiatal csajok melett stb...nem azért ment rendőrnek hogy ilyeneket csináljon.a rendőrnek példát kell mutatnia nem pedig játszania az agyát...”
 • 72. borcsokzsolt 2011. április 05. 10:42
  „Zeppelin tutod alig látok ha ilyenről írok.
  Tisztára kész vagyok.
  Szerinted még menthető vagyok?
  Ha tudnál segítenéla rendőrgyűlöletem miatt kialakult dislexiámon?
  Ha igen akkor nagyon hálás lennék neked.
  Addig is puszi neked...”
 • 71. borcsokzsolt 2011. április 05. 10:33
  „Jaja!4
  Van hozzá köze.”
 • 70. Zeppelin 2011. április 05. 10:25
  „borcsokzsolt!
  A rendőrgyűlöleted miatt vagy dislexias?”
 • 69. borcsokzsolt 2011. április 05. 09:57
  „Szerintem nem velem van a baj.
  De te biztos valami rendőr vagy.
  Vagy valami rokonod az.”
 • 68. tóninéni 2011. április 05. 09:45
  „67.)Olvass!!! ( A rendőrség egy fekete színű taxit vezető sofőr jelentkezését várja az üggyel kapcsolatban).
  Így már érted?? Lehet éppen a hozzád hasonló emberek miatt ilyen ez az ország .
  (Azért arra kíváncsi lennék hogy hány ember kellet kitalálni milyen autóval menekült a tettes.)SZERINTED???? Hát fekete színű taxival :-))))))Ész -ész hova mész ? :-))))))”
 • 67. borcsokzsolt 2011. április 05. 09:11
  „Azért arra kíváncsi lennék hogy hány ember kellet kitalálni milyen autóval menekült a tettes.
  Mert gondolom legalább egy tucat biztos.
  Az tízenkettő.”
 • 66. borcsokzsolt 2011. április 05. 08:39
  „Hahaha!!!!
  Mekkora hülyeséget írtak vagy nyilatkoztak!
  Itt azt írják taxival menekült a tettes.
  De az egyenruhások meg tudják milyen autóval menekül az elkövető.
  Na ehez kell ám ész!
  Meg mekkora vicc hogy taxival menekült a rabló!
  Elég nagy szégyen ez az ország.”
 • 65. tobaccoroad 2011. április 05. 07:23
  „Végre egy versenyképes képzés a szegedi egyetemen :)”
 • 64. Fridafrida 2011. április 05. 06:40
  „Csakegyember! Nem tudom, hol szerezted a tapasztalataidat a rendőrőkről, de nekem igazoltatásaim során más kép alakult ki róluk. Fél éve megbüntettek a Szinháznál, mert elmaradt az index a körforgóból kifele (3000huf) plusz figyelmeztettek a biztonsági övre. Azóta mindig bekötöm, és lehet, hogy ez később az életemet menti meg. Amúgy meg kulturáltak voltak, fiatalok és udvariasak. És igazuk volt. Lehet, hogy vannak köztük sötétek is, de nem ez a jellemző, sokkal jobb a helyzet, mint a 80-as években.
  A járőrcsaj meg nagyon szép volt, majdnem jólesett a büntetés....üdv.”
 • 63. ava44 2011. április 04. 22:09
  „A nagyobb bankokban ott lógnak a biztonsági őrök. Nem igazán hallottam még hogy bármelyik is megakadályozott volna bankrablást.( vagy csak kevés meri megkockáztatni az ellenállást. Nem olyan magas a fizetésük hogy az életüket kockáztassák. A FONTANA CREDIT fiókjaiba nincs biztonsági őr. Nem telik rá szegényeknek. Sokba került az új székház.
  A dolgozó meg eldöntheti adja a pénzt a rablóknak vagy nem. Ha nem akkor is Ő jár rosszul. Ott sem érdekli a vezetőket hogy mi is van a kirendeltségeken. Leginkább akkor jelennek meg ha el akarnak küldeni valakit. Az Ő biztonságuk meg van, a többi dolgozóé nem számít.”
 • 62. tol 2011. április 04. 22:02
  „eredetileg a bőgőházban kocsma volt, majd - az én gyerekkoromban - deszkapadlós könyvesbolt, ott kaptam az első "Én Könyvtáram"-könyvemet, a Láthatatlan ember-t Gárdonyitól. Aztán az a könyvesbolt átköltözött a MÁV-palota mögé a Tisza Lajos körútra, ott van azóta is.”
 • 61. utazó81 2011. április 04. 21:57
  „a 9 es képen nem a VV-ből az Alekosz? Ugyan olyan a testtartása.”
 • 60. csafe 2011. április 04. 20:54
  „51. Mignon
  1 db Inota csokolade= 1 forintba került.
  1 Mecsek kocka 25 fillér a gránit kocka 40 fillér volt :-))”
 • 59. Smerdis_of_Arshak 2011. április 04. 20:24
  „36. csakegyemberr 2011.04.04. 13:29

  ebben viszont nagyjából igazad van. én sem kedvelem a rendőröket, és ők tehetnek róla :)”
78 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meghalt egy biztonsági őr az M43-as építkezésénél

Meghalt egy biztonsági őr a 43-as autópálya építkezésénél hétfőn. A hazafelé igyekvő férfi valószínűleg rosszul lett. Tovább olvasom