Délmagyar logó

2017. 02. 20. hétfő - Aladár, Álmos -2°C | 8°C Még több cikk.

Kirakózás a sportcsarnokban

Szeged – Meglestük pénteken a pályaépítőket az Újszegedi Sportcsarnokban: 12 ember több mint 6 óra alatt készítette el a mai BL-meccs küzdőterét.
44 méter széles, 22 méter hosszú az a speciális borítású pálya, amelyet minden egyes Bajnokok Ligája találkozó előtt le kell teríteniük az Újszegedi Sportcsarnok műszaki dolgozóinak a csarnok küzdőterére. Pénteken reggel fél hétkor kezdték a munkások a kirakózást: a Tarafex nevű háromrétegű műanyag padló ugyanis 37 darabra szedhető szét. Miután leterítették és egymáshoz illesztették a – stílben maradva – puzzledarabkákat egy speciális ragasztógéppel egymáshoz és a parkettapadlóhoz is rögzítették azt. (Vasútbarátoknak és -őrülteknek: a ragasztógép körülbelül úgy dolgozik, mint a sínpályák felújításánál használt aláverőgépek.) Ottjártunkkor már a „vonalazásnál" tartottak: éppen az egyik alapvonalnál térdeltek, és azt ragasztották föl.

Pályaépítés a Pick-Dinamo meccs előtt. Fotó: Segesvári Csaba (galéria)

A pálya valamennyi csarnokban ugyanígy néz ki. Az Európai Kézilabda-szövetség, az EHF, ugyanis milliméterre pontosan meghatározza azt is, hova és hogyan ragaszthatók fel a reklámok, azok milyen szögben álljanak. Sőt, nemcsak a pályán lévő szponzori hirdetések méretét és elhelyezkedési sorrendjét írja elő, hanem a pálya szélén látható reklámokat is meghatározott sorrendben és helyre kell felhelyezni. Azaz Hamburgban, Valladolidban, Moszkvában, Veszprémben, egyszóval minden BL-induló kézilabda-csarnokában ugyanezt a küzdőteret látnánk, akármelyik mérkőzést is néznénk.

Pályaépítés a Pick-Dinamo meccs előtt. Fotó: Segesvári Csaba (galéria)

A pályát délután egy óráig minden találkozó előtt elkészítik, a vendég Dinamo Minszk tegnap este már a kész borításon edzett. Amint vége a mai BL-mérkőzésnek a sportcsarnok 12 műszaki dolgozója gyakorlatilag azonnal fel is szedi a borítást. Erre azért van szükség, mert a kosárlabdázók nem tudnak rajta játszani.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mentő ötlet karácsonyra!

Szeretnék meglepni szeretteiket olyan ajándékkal, amelynek valóban örül, a legújabb trendnek… Tovább olvasom