Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 23°C Még több cikk.

Kiscsillag, Diótörő, motoros felvonulás

Csongrád megye – Formabontó Kiscsillag koncert, Otello HD-ben, szappankészítés. Kirándulni ezúttal Szarvasra lehet. Apátfalván közösen tisztelegnek a motorosok: programok az egynapos hétvégére.
Pénteken délután négytől a VIII. Szegedi Őszi Zsidó Kulturális Fesztiválon – Bárdos Pál Frau Földes von Makó és Rubin Eszter Barhesz című köteteit mutatják be. A szerzőkkel Szántó T. Gábor, a Szombat folyóirat főszerkesztője beszélget. A beszélgetést dedikálás követi.

Vásárhelyi Őszi Hetek

Pénteken 19 órakor a művelődési központban a Magyar Állami Népi Együttes adja elő Naplegenda című műsorát. Mihályi Gábor, az együttes koreográfusa munkájáért a Magyar Táncművészek Szövetségétől Az év legjobb alkotója díjat kapta. Szombaton ugyanitt 19 órakor Mácsai Pál színművész-színigazgató adja elő Örkény István születésének 100. évfordulója alkalmából Azt meséld el, Pista! című Örkény-estjét.

Szombaton a szegedi 18 óra 55-től Belvárosi Mozi Giuseppe Verdi: Otello operáját közvetíti a Metropolitan Operából. Hossz: 210 perc. Rendező: Elijah Moshinsky. Vezényel: Szemjon Bicskov. Librettó: Arrigo Boiti. A főbb szerepekben: Renée Fleming (Desdemona), Johan Botha (Otelló), Michael Fabiano (Cassio), FalkSturckman (Jago). Közreműködik a Metropolitan Opera Zenekara és Kórusa. Verdi korszakos jelentőségű, Shakespeare tragédiáján alapuló mesterműve először szerepel a Met HD minőségű közvetítéseinek sorában.

Idáig tudom a történetet... – a Kiscsillag koncertje este héttől az IH-ban. A zenekar ezúttal nemcsak áthangszereli jól ismert dalait, de Papp Sándor Zsigmond író-újságíró és vendégeik bevonásával egy szokatlan műsorral szeretné meglepni rajongóit. „Mindenkinek vannak történetei, vagy saját alapanyagból, vagy barátok, ismerősök életéből (...) Ezen az estén dalok között, dalokban mesélünk el különböző halmazállapotú történeteket, verseket, novellákat (...) amikből dalok születtek, vagy olyanokat, amik dalokról jutottak eszünkbe – nyilatkozta a turné kapcsán Lovasi András, a Kiscsillag fő dalszerzője. A kísérletben a zenekar tagjain kívül részt vesz Vedres Csaba zongorista (ex-After Crying) is. Jegyár: elővételben 1700, a koncert napján 2000 (diákoknak 1700) forint.

Az Alsóvárosi Napsugaras Házban 10.00–13.00: Kézművesfoglalkozás – szappankészítésre várnak mindenkit. Jegyár: 300 forint.

Színház, balett

Pénteken 14, szombaton 18, vasárnap 11 és 16 órától a nagyszínházban a Diótörőt táncolja a Szegedi Kortárs Balett – a muzsikát Csajkovszkij komponálta, a karácsonyi témájú darab a világ legtöbbet játszott balettje. Péntektől vasárnapig 19 órakor játsszák a kisszínházban a Kolpert úr című vidám színművet. A „fekete komédiát" Hollós Gábor rendezte.

Vasárnap 14 órától Motoros felvonulás lesz a rakparton Kenéz Imre, az Apátfalván gázolás következtében elhunyt motoros rendőr tiszteletére. A szegedi felvonulás során gyertyát gyújtanak a rendőrség előtt Kenéz Imre emlékére, utána 15 órakor indulnak az apátfalvi gázolás helyszínére. Tempó: a felvonuláson a robogósoknak is megfelelő, Apátfalvára a távolság miatt 90 kilométer/óra.

Mórahalmon kétéves a mórahalmi gyerekfürdő és szaunavilág. 10 és 18 óra között gyermekfoglalkozásokat rendeznek, 12 órakor vágják fel az óriási szülinapi tortát, és Rádió 88 élő kívánságműsor indul, 14.30-tól 17.30-ig ingyenes szaunaszeánszokat tartanak, a teljes árú felnőtt-, diák- és nyugdíjasbelépők mellé ajándék belépő jár.

A szegedi bábszínházban a Pinocchio című marionettjátékot tekintheti meg a közönség.

Vonatos túrát szerveznek Szarvasra. A résztvevők Szeged-Rókus állomásról 9.33-kor indulva vonattal, majd autóbusszal jutnak a szarvasi arborétumba, ahol megcsodálhatják az ősz színeit. A visszaúton megismerhetik a Bolza-kastély történetét, és meglátogatják a műemlék evangélikus templomot. Jelentkezés: Dósa Endre, 30/838-9450. 

Olvasóink írták

  • 2. ikszy 2012. október 27. 10:41
    „Tisztelt Alsóváros! Ez marketing. Az internetet böngésző egy cikket szívesebben olvas el, mint egy táblázatot. A fogyasztó "lusta jószág". Hozzá az jut el inkább, ami szembe jön vele. Aki segíteni szeretne összehozni az érdeklődőket az nem fog unalmas táblázatokkal próbálkozni. Tisztelettel:”
  • 1. Alsóváros 2012. október 27. 08:43
    „Valaki magyarázza el, kérem, hogy miért kell cikket írni arról, amit inkább egy táblázatban kellene összefoglalni? Vagy legalább lehetne készíteni egy táblázatot IS róla? Csak hogy az ember át is láthassa, mik a programok, ne kelljen bogarászni egy cikket.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Előadás az Afrikában lelőtt szegediek emlékére

Etiópiai hangulatok, avagy Tamás, Gábor! Még mindig hazavárunk!-ez volt a szlogenje annak az előadásnak, amit a két januárban agyonlőtt túrázó társai tartottak csütörtök délután a TIK-ben. Tovább olvasom