Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

Kisposta a szegedi zsinagógában

Szeged - Ünnepélyes cermóniával és bélyegzéssel indította útjára délelőtt a posta az új, magyar zsinagógákat bemutató bélyegsorozatát.
Az egyik tagját - a szegedi új zsinagógáról készült bélyeget - a Jósika utcai zsidó templomban kialakított kispostán Szivi László, a Magyar Posta Zrt. verérigazgató-helyettese helyezte forgalomba első napi bélyegzővel. Párját, az országos rabbiképző intézetet ábrázoló bélyeget pedig a fővárosi helyszínen ezzel egy időben Csáki György vezérigazgató. Lednitzky András, Izrael szegedi tiszteletbeli konzulja, a szegedi zsidó hitközség elnöke a 105 éves Jósika utcai műemlék épületről elmondta: hazánk második, Európában a negyedik legnagyobb zsinagóga. 1340 férőhelyes, vagyis a szegedi hitközség 1300 tagja egyszerre elférne benne. 48 méter hosszú, 35 méter széles, 48,6 méter magas épület belső részét ábrázoló bélyeghez alkalmi boríték is megjelent, a kupoával. A szegedi névértéke 200, a pestié 250 forint. Mindkettőt a bélyegtervező Nagy Péter alkotta Szelényi Károly fotói alapján.

Olvasóink írták

  • 2. Zumike 2008. szeptember 26. 00:48
    „Képet itt találhatsz: http://www.szegedplusz.hu/2008/09/25/magyarorszagi-zsinagogak-belyegsorozat/”
  • 1. joy 2008. szeptember 25. 20:26
    „Kép?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csernus Imre: Az igazi nő ápolt, sugárzó

Szeged - A drog, a nevelés témakör után A nő címmel írt könyvet Csernus Imre: félelmeinket, elhibázott kapcsolatainkat állítja pellengérre a pszichiáter. Interjú. Tovább olvasom