Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Kisteleki talány: miért szúrták meg Anti bácsit?

Kistelek - Kétszer mártotta bele kését egy 37 éves kisteleki nő hétfő este Katona Antalba a Tóalj utcában. Az idős férfit életveszélyes sérülésekkel ápolják az új klinika intenzív osztályán. Egyelőre nem tudni, miért vesztek össze.
– Hallottad, hogy meggyilkolták az Antit?
– Melyiket?
– A Katona Antit.
– Itt, a városban?
– A házában.

A fenti párbeszéd kedd délelőtt zajlott le két férfi között a kisteleki Liget kocsmában. A 74 éves Katona Antalt előzetes szóváltás után, Tóalj utcai háza előtt szúrta meg egy kilenc centiméter pengehosszúságú késsel egy 37 éves helybeli nő hétfőn este.

A férfi szerencsére nem halt meg, ám életveszélyes sérüléseket szenvedett: az új klinika intenzív osztályán ápolják. Az idős férfi szomszédjai, saját lánya, de még a rendőrök sem tudják, hogy min kaphattak össze a felek. – A szomszéd telefonált este nyolc óra körül, hogy mi történt. Mikor odaértem édesapám házához, még ott találtam őt. Görnyedten állt a falnál, láthatóan sokkos állapotban. Nemcsak az oldalán szúrták meg, a fejéből is folyt a vér – emlékezett vissza Katona Anna, a megszúrt férfi lánya.

A kisteleki Liget kocsmában fogták el a rendőrök a késelő nőt. Fotó: Miskolczi Róbert
A kisteleki Liget kocsmában fogták el a rendőrök a késelő nőt.
Fotó: Miskolczi Róbert

A mentők a helyszíni ellátást követően háromnegyed óra elteltével szállították be a klinikára Katona Antalt, az addig eltelt idő alatt a férfi a rémülettől nem tudta megmondani, miért szúrta meg a nő.

– Nem tudta, hol van, és azt sem, hogy mi történt vele – mesélte Katona Anna.

A mentőket Anti bácsi szomszédja, Terecskei Balázs értesítette, aki ezután a nyomozókkal együtt bejárta Kisteleket: a tettest keresték. – Locsoltam a kertet, amikor meghallottam Tóni bácsi kiáltozását, majd üvegcsörömpölésre lettem figyelmes. Mikor benyitottam hozzá, szinte beleütköztem egy vérző fejű nőbe. Kérdeztem tőle, hogy mi történt. Nem válaszolt, csak felült a biciklijére, és elkerekezett – beszélt Balázs. A férfi ezután a sétálgató és erősen vérző Tóni bácsit kérdezgette a vitáról, de az azt mondta: nem történt semmi, menjen haza.

Terecskei Balázs, a szomszéd szinte beleütközött a szurkáló nőbe. Ő értesítette a mentőket is. Nem érti, mi történhetett. Fotó: Miskolczi Róbert
Terecskei Balázs, a szomszéd szinte beleütközött a szurkáló nőbe. Ő értesítette a mentőket is.
Nem érti, mi történhetett. Fotó: Miskolczi Róbert

– Felhúztam a pólóját, és megláttam a szúrás helyét. Ekkor értesítettem a mentőket, majd a kiérkező rendőröknek elmondtam: tudom, ki a feltételezett elkövető – magyarázta Terecskei Balázs. A vérző fejű nőt néhány száz méterrel arrébb, a Liget kocsmában találták meg. Az ivóban tegnap délelőtt csak annyit sikerült kiderítenünk: a nő gyakran járt oda iszogatni, és Anikónak hívják. A feje pedig azért vérzett, mert a szúrást megelőzően az idős férfi egy fadarabbal megütötte. A sértett lánya és a szomszédok szerint vélhetően kocsmabarátság lehetett tettes és áldozat között, bár a Liget pultosa szerint Anti bácsi mostanában ritkán fordult meg náluk. Katona Anna hétfő este úgy látta: édesapja nem volt ittas állapotban. Terecskei Balázs még annyit közölt: korábban már többször látta az elkövetőt Tóni bácsinál, de hogy milyen kapcsolat lehetett köztük, azt nem tudta megmondani.

A 37 éves nő beismerő vallomást tett a rendőrségen, ugyanakkor nem volt hajlandó elárulni, hogy min kaptak össze Katona Antallal. Az asszonyt őrizetbe vették, és büntetőeljárást indítottak ellene.

Olvasóink írták

  • 3. vuk1 2008. június 25. 10:43
    „Egy rosz szo?Pénz? Szolgáltatás?Ital? Mámá mára válasz egyszerü.BRUTALITÁS! Sajnos ide jutottunk!”
  • 2. nagyo1 2008. június 25. 10:27
    „Most mar minden hetre esik egy gyilokossag?? Pedig ez Magyarorszag nem Brooklyn vagy London. Elkepeszto...”
  • 1. Brokilia 2008. június 25. 06:47
    „Akkor talan egyszerubb lett volna megirni a cikket, amikor mar kiderult, hogy miert :)))))))))))))”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra megcsonkolhatják a klinikai beruházást Szegeden

Szeged - Pál Attila, a szegedi klinikai központ elnöke nem tudja, melyik ujját harapja, mert úgy érzi, hogy a 22-es csapdájába kényszerítették az új klinikai tömb építése kapcsán. Tovább olvasom