Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Kivágták a Budapesti úti táblaerdőt

Szeged - Az 5-ös úti városkapuban az utolsó hirdetőtáblákat is leszedette a Szegedi Városkép Kft. A kaotikus állapot helyett ősszel parkos környezetbe és egységes táblákra térhetnek vissza a reklámozók.
Rendet vág az átláthatatlan Budapesti úti táblaerdőben a város köztéri reklámokért felelős cége, a Szegedi Városkép Kft. A hirdetőkkel, akik eddig különféle méretű és elhelyezkedésű reklámfelületeket állítottak a város kapujába, felmondták a szerződést. Megírták, hogy parkosítják a környezetet és egységesítik a táblákat. Emiatt a Szeged-tábla és a Dorozsmai úti kereszteződés közötti út mellől a napokban a két tucat tulajdonossal elvitették a reklámhordozókat, és a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-vel is leszedették a fehér céginformációs jelzőtáblákat.

– A szerződésbontás több százezer forintos bevételtől fosztja meg a hirdetőcégünket, de a várossal kötött megállapodás lehetővé teszi, hogy a város elvitesse a táblát. A 11 éve kirakott táblának új helyet fél évbe telik engedélyeztetni az építési irodával – mondta Mezei Károly ügyvezető, aki az egyik utolsó 6X3 méteres tábla leszerelését vezényelte. Ezért a partnerük, egy lakástextil áruház most kivár, hogy mikor milyen lehetőség lesz megint a városhatárban reklámozni.

A városnak megközelítőleg 1-2 millió forintos bevételkiesést jelent a táblaritkítás. Nem az első, mert két éve a Kálvária sugárút bevezető szakaszán gyérítették a táblarengeteget. A tavaly elfogadott városrendezési terv szerint most a legforgalmasabb és legsűrűbben táblázott útszakaszt szépítik, az 5-ös út mellett. Szélpál Gábor, a Szegedi Városkép Kft. ügyvezetője elmondta: szeptember végére a 20 millió forintból terepet rendeznek: egyengetik és javítják a talajt, hogy alkalmas legyen nagyjából 100 fa, 7000 cserje kiültetésére és gyepesítésre. Hirdetni ebben a zöld környezetben lehet. Az önkormányzati cég a tervek szerint egységes, nagy hirdetőtábláknak adja bérbe a területet, és felállítja saját információstábla-rendszerét. Úgy számolnak, hogy az igényesebb reklámhelyek 10 év alatt behozzák a tereprekontrukció árát és az őszig kieső bevételt. Ez a minta, jövőre a tervek szerint hozzálátnak a Bajai, a 47-es és a Szabadkai úti városkapu megtervezéséhez.

Olvasóink írták

  • 2. Neszemetelj! 2009. május 17. 07:31
    „Ideje lenne már az Szepark csodálatos rozsdás tábláit is eltüntetni!
    itt meglehet nézni milyen szépek :) ---> http://feketepont.blog.hu/
    Kár, hogy az ilyen csúf, 20-30 éve kipakolt tábláknak nincsenek gazdái!”
  • 1. klj_54 2009. május 16. 18:01
    „Na végre valami, ami szép és hasznos egyben!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Név szerint szavaztak a kábelgyári lakóparkról

Szeged - Sűrűn kísértett tegnap a kommunizmus szelleme a szegedi közgyűlésen, ahol leelvtársozták egymást a képviselők, akik között beszédtéma volt Bacsó Péter legendás filmszatírája, A tanú is. Tovább olvasom