Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Klebelsberg nevét veszi fel az egyetemi könyvárt

A Szegedi Tudományegyetem Napja alkalmából rendezett ünnepi szenátusi ülésen holnap Szabó Gábor rektor várhatóan bejelenti, hogy – az egyetemi szenátus döntése értelmében – Klebelsberg Kunóról nevezik el a szegedi egyetemi könyvtárat.

A József Attila Tanulmányi és Információs Központban található intézmény neve azért változik, mert – a szenátusi indoklás szerint – „Szegeden a mai napig nincs olyan jelentős intézmény az egyszerre hazafi és européer kultuszminiszter, Klebelsberg Kuno által talán legnagyobb figyelemmel támogatott területen, a tudomány s annak oktatására és művelésére leginkább hivatott felsőoktatás és a tudományos kutatás területén, amely méltó emléket állítana nevének".

Olvasóink írták

 • 4. SZEMOKA 2011. november 11. 16:49
  „könyvárt”
 • 3. kispacni 2011. november 10. 12:44
  „1. elég az.
  Csan komcsi brahiból adták annak idején is a József Attila nevet az SZTE szétválása után a tudományegyetemi résznek. Nem mellékesen abszolut nem igaz, hogy valaha is kicsapta az egyetem József Attilát az egyetemről. És az sem mellékes, hogy hasonló viselkedés miatt ma is ugyanugy fegyelmi jár egy hallgatónak itt is, és a világ bármelyik magára adó egyetemén.
  Horger Antal a mindenkori magyar irodalomelmélet kimagasló tudósa.”
 • 2. mlx 2011. november 10. 10:24
  „1: Miért is? A TIK neve nem változik.”
 • 1. Szecskamester 2011. november 10. 08:36
  „Na, Attilából már csak a szobor meg a versei maradtak..”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

15-en a bankok ellen - galériával

Szerda délután öt órától alig húszan demonstráltak az OTP Takaréktár utcai fiókjánál, a devizaalapú hitelek miatt. Tovább olvasom