Délmagyar logó

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -3°C | 6°C Még több cikk.

Klónoztassa magát! Annyi a program, máshogy nem tud mindenhol ott lenni

Csongrád megye – Beindult a nagy nyári programdömping: annyi rendezvény lesz a hétvégén megyeszerte, hogy képtelenség mindenhol ott lenni. Ha csak nem lép gyorsan Dolly bárány nyomába...
Rózsaünnep, operettfesztivál, néptáncfesztivál, nyílzápor, városnapok Homokháti sokadalom: ezek csak a „fontosabbak" voltak a hétvége programjai közül. De hova is kellene menni? Mindenhova, persze, de hát azt nem lehet. Egyet ne tegyen: ne maradjon otthon, nem fog esni (valószínűleg). Sőt! Legyen bárhol is, gondoljon ránk! Várjuk fotóikat azokról az eseményekről, amelyeken ott lesznek. Ha még néhány mondatot is írnak a képekhez, azt külön megköszönjük!

De nézzük akkor picit részletesebben!

Péntek

Városok ünnepe háromnapos programsorozat veszi kezdetét Hódmezővásárhelyen Folkfélnap néptáncgálával Sheket- és Group 'n' Swing-koncerttel.

Sheket - Udvarom, udvarom...


Mórahalmon javában tartanak a Homokháti sokadalom rendezvényei: a 10 éves helyi színtársulat fotókiállításán túl a gyógyfürdőben a X. Nemzetközi Megyejáró Fesztivál keretében bolgár, horvát, szlovák, lengyel és norvég fúvós- és táncegyüttesek lépnek föl. Este pedig Zoltán Erika koncertezik a városban.

Szőregen a tizenharmadik Rózsaünnep veszi kezdetét. A nap fénypontja a késő esti utcabál lesz, fellép a MOM trió+2 együttes.

Tizenharmadszor rendezik meg a Dorozsmai napokat is, pénteken Kaczor Feri lesz a sztárvendég, este nyolctól koncertezik.

Kaczor Feri - Ma este drágámA Folkhíd Nemzetközi Néptáncfesztivál keretében folklórbemutatót tartanak este nyolctól a Szeged Táncegyüttes székházában.

Szentes Nagyhegyen nyári napokat tartanak főzőversennyel, fogathajtó és tűzoltó- valamint kutyás bemutatóval.

Szombat

Makón az Operettfesztiválon a Hagymaház színpadán a Miss Amerika nézhető meg Csere László rendezésében.

A Rózsaünnep „szokásos" felvonulása után Molnár Ferenc Caramel énekel, a tűzijáték után pedig a Kistehén Tánczenekar lép föl.

Kistehén Tánczenekar - Szerelmes vagyok minden nőbe


A Mórahalmi Homokháti sokadalom ezen a napon az Aratóünnepről szól. A rendezők két nagyágyúval készültek: Tihanyi Tóth Csabával – gyengébbek kedvéért a Barátok közt Novák Lacija – és Csocsesszel. Mit lehet erre mondani?

Vásárhelyen folytatódik a Városok ünnepe, a nagy truváj Hajas László fodrászbemutatója lesz délután öttől a Kossuth téren.

Sándorfalván a városnapi programsorozat veszi kezdetét focitornával, streetfighter show-val, este a Pont4 és a Buligánok zenél, a Pallavicini-kastélyban pedig komolyzenei koncert lesz: fellép Temesi Mária és Kovács Kolos operaénekes, valamint Nagy Márta zongoraművész.

Szegeden tíz és hat között a Móra-múzeum mögötti parkban a lovas szobor környékén hagyományőrző ki mit tud?-ot rendeznek, többek között nemezelni és kötelet verni is lehet majd.

A Nagyhegyi nyári napok második napján Szentesen a nagyszínpadon előbb Nagymágocsi Citerazenekar és Asszonykórus, majd a Metalstorm is szerepel. Előbbi délután öttől, utóbbi este nyolctól.

MetalstorM - Válogatás (Bikini, Beatrice, Pokolgép)


Ópusztaszeren a Nyílzápor sötétíti majd el az eget, de estére is érdemes visszamenni, vagy ottmaradni: az Experidance produkciója tekinthető meg az emlékparkban.

Kérdés, persze, hogyan.

Hiszen a nap másik fő műsorszáma is este lesz, a múzeumok éjszakáján Szegeden a Móra-múzeumba, a Somogyi-könyvtárba, a REÖK-be, a Füvészkertbe és a Vadasparkba is várják az érdeklődőket. Meg ide, ide, ide is, sőt, itt is.

Szentesen a laktanyában és a megyeházán is lesz tárlatvezetés, éjfélkor a Kossuth téren tüzet gyújtanak, majd a III. Kárpát-medencei Tűzugrás Fesztivál tűztáncát járja el a Dobó Néptáncegyüttes.

És akkor csak „mellékesen jegyezzük meg", hogy a mártélyi focipályán rendezik meg a Szent Adorján-kupát, Szegeden a Szabadság téren pedig Alsóvárosi napot tartanak sportversenyekkel. Arról nem is beszélve, hogy szombaton rendezik a VII. „Szélmalom" kerékpáros teljesítménytúrát a szegedi Phoenix Emergé SE Természetjáró Szakosztály szervezésében, 3 távon – 36,3, 54,9 és 91,3 kilométer –, női és férfi kategóriában - ez egyébként a Dorozsmai Napok egyik „betétprogramja". Algyőn pedig a napfordulót ünneplik. A Jazz Kocsmában a Gördülő Cövek játszik.

Vasárnap

Nincs megállás, ne reménykedjen!

A Homokháti sokadalomban Mórahalmon fúvószenekari találkozó lesz tíz órától, este nyolckor pedig Bereczki Zoltán és Szinetár Dóra koncertjét nézhetik meg, majd nosztalgiabuli a MINI Rádióval.

Bereczki Zoltán & Szinetár Dóra: Egy új élmény


Szőregen a Rózsaünnepen a római katolikus templomban kilenctől rózsaünnepi szentmisét tartanak, a Karitász rózsás játszóházában pedig selyemfestés lesz tíz órától.

A városok ünnepén Hódmezővásárhelyen tíz órától aerobik, zumba, hip-hop táncbemutatók lesznek a Kossuth téri színpadon.

Sándorfalván már reggel hétkor „nem bírnak magukkal": zenés ébresztővel sarkallják a városlakókat arra, hogy minél több programon részt vegyenek. Tíztől ünnepi testületi ülés lesz, és ekkor kezdődik a kirakodóvásár is. Délután még jobban fokozzák a fokozhatatlant: négy órától előbb Márió harmonikázik, utána Dolák Saly Róbert lép fel majd Dukai Regina és Papa Joe énekel, hét órától pedig a Tárkány Művek majd a Sárga Taxi zenél.

Ha mindezt végignézte – nem a beszúrt videókra gondoltunk, azokat , természetesen, kötelező –, holtfáradtan hazamehet! Egészségére!

Dolák Saly Róbert - Szőrős vagyok

Olvasóink írták

 • 19. gavallér 2011. június 25. 07:59
  „Én csak azért klónoztatnám magam hogy Csocseszt az összes fellépésén megnézhessem.
  Emberen ennyit még én nem nevettem. Űbergagyi műfajban verhetetlen.
  Itt felhívnám az illetékesek figyelmét, hogy Fási Zsülike szellemi fejlődésének érdekében
  tartsák távol legalább a papa ATV-ben való műsorának megtekintésétől!”
 • 18. Jozsoci 2011. június 24. 23:20
  „Nem kétséges, hogy hogy Alekosz impotens. Ennyi idő után egy nőt sem dugott meg???”
 • 17. feri111 2011. június 24. 17:17
  „"Veronika után Tündét is lapátra tette Alekosz, a görög csődör ugyanis úgy döntött, egyelőre nem horgonyoz le egyetlen nőnél sem."

  Na mit mondtam!!!!”
 • 16. feri111 2011. június 24. 16:01
  „Alekszoszos LIVE PARAD!”
 • 15. Jozsoci 2011. június 24. 16:01
  „Úgy döntöttem, hogy nem klónoztatam magam. A feleségem szerint ilyen emberből, mint én, egy is sok, nemhogy több. És lehet hogy igaza van. qweenmargaret, neked mi a véleményed? Nem találtam meg a választ a 073 végű telefonra.”
 • 14. GAgyi 2011. június 24. 14:30
  „focus műhely füvészkertben”
 • 13. johnconnor 2011. június 24. 14:13
  „Szegeden nem lesz semmi??? ( a ki mit tudon kívül?)”
 • 12. GAgyi 2011. június 24. 13:53
  „Na ez nem dobott fel....
  Múzeumok éjszakája? Vagy az már smafu?”
 • 11. zehn 2011. június 24. 13:52
  „Van néhány tényleg szinvonalas műsort sejtető rendezvény.Az Experidance,Dolák-Saly, Bereczkyék, Kovács Kolosék mindenképp.A többi határeset és a gagyi közt mozog. Tehát, mindenki talál magának valót:)”
 • 10. theseus 2011. június 24. 13:30
  „OK, de hol lehet klónoztatni?”
 • 9. anyahajókabinajtóhajtogató 2011. június 24. 12:28
  „Ópusztaszerre megyünk, ez a legszínvonalasabb rendezvény, kiemelkedik a gagyik közül.”
 • 8. Bendegúz007 2011. június 24. 10:50
  „Én Szegedet választom szombaton az tuti.”
 • 7. feri111 2011. június 24. 10:35
  „Már csak 399 nap a londoni olimpiáig:DD”
 • 6. purgator 2011. június 24. 10:18
  „Grammy díjat is osztanak?”
 • 5. tatár 2011. június 24. 09:28
  „´A rendezők két nagyágyúval készültek: Tihanyi Tóth Csabával - gyengébbek kedvéért a Barátok közt Novák Lacija - és Csocsesszel. Mit lehet erre mondani?´
  Inkább semmit nem mondok, mert kimoderálják. Úgy látszik, a gagyi hétvégéje ez a Dél-Alföldön, a Fásy mulató összes sztárja itt nyomul + a lakodalmakban szintetizátoroló celebek.
  A szerző kifelejtette azt, hogy a Tyukász kocsma vendégei záróra után mindhárom nap elvonyítják a ´Zakácosút, ha végémegyek rajjtaddén´ című slágert.:-)”
 • 4. mazsolaszolo 2011. június 24. 08:05
  „Mit tetszik iszogatni ilyen korán reggel - vagy olyan későn estve?

  Nullajani-nullajuli sorozatsztárocskák nem ismerése szerintem nem a "gyengébben kedvéért" kategóriába tartozik.

  Nem kell magad klónoztatni, hanem egyszerűen ÁTNÉZED a választékot ÉS VÁLASZTASZ magadnak valamit. És amit választasz, ott jól érzed magad. Ha több helyre is szeretnél elmenni, akkor szervezni és tervezni is érdemes előre. Ha nem tudsz választani és mindenhol ott akarsz lenni, az ciki, mert nem csak döntésképtelenségre és hisztériára vall, de arra is, hogy egyetlen helyen sem fogod magad jól érezni. Mindig azzal fogod elbaxni a jókedvedet, hogy "ide is meg oda is mehettem volna".

  Jó mulatást! Ha lesznek képek, részemről örülök neki.

  3: Hiába járna egy alapvetően humortalan ember bárhova is, mert a humorérzék veleszületett képesség, nem lehet "képezni".”
 • 3. Pepejeans 2011. június 24. 07:39
  „A firkász ilyen humorosnak született, vagy járt valami humoristaképző szakközépiskolába?”
 • 2. feri111 2011. június 24. 07:24
  „Ja ,és a cím sem kutya!”
 • 1. feri111 2011. június 24. 07:22
  „Valoszinűleg elmaradott vagyok ami a celebeket illeti , de ez ki?
  "Tizenharmadszor rendezik meg a Dorozsmai napokat is, pénteken Kaczor Feri lesz a sztárvendég, este nyolctól koncertezik."
  SZTÁRvendég!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az év szülészete - szavazás az interneten

Csongrád megye - A megyei egészségügyi intézmények közül a vásárhely, a makói, a szentesi kórház és… Tovább olvasom