Délmagyar logó

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 14°C | 24°C Még több cikk.

Korábban érkezett gyerekek a vadasparkban

Ismét megrendezte családi napját a Korábban Érkeztem Alapítvány, amely a szegedi gyermekklinika koraszülött intenzív osztályáért, annak kis lakóiért jött létre két évvel ezelőtt.
A szombati vadasparki rendezvényre közel hatszázan látogattak ki, olyan babák, kisgyermekek érkeztek családjukkal, akik születésük után az osztály inkubátoraiban töltöttek heteket-hónapokat. A felnőtteket szakmai előadások várták, a gyerekek pedig a számtalan vadasparki látnivaló és arcfestés után kipróbálhatták a gyógyítást: a Teddy Maci Kórház és a Mosolygó Kórház önkéntesei segítségével szakszerűen beöltözve vizsgálták, röntgenezték, kezelték a plüssállatokat.

Fotók: Karnok Csaba
Nem lehet elég korán kezdeni.
Fotók: Karnok Csaba

Tóth Száva például nemrég ünnepelte harmadik szülinapját, most kezdte az óvodát, és az egyik leglelkesebb kis doktornak bizonyult. Annak idején a kicsi lány három hónapot töltött inkubátorban, mert a vártnál 12 héttel hamarabb, csupán 865 grammosan született, azóta teljesen egészséges, és utolérte kortársait.

Száva 865 grammosan született, háromévesen már doktorosat játszik
Száva 865 grammosan született, háromévesen már doktorosat játszik

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Füge – ma már nem a levelét használjuk

Lekvár, mártás, sütemény, bor – ez mind készülhet friss fügéből. Hazánkban aranyárban mérik, így meghálálja a téli bíbelődést a szegedi kertvárosok gyakori dísze. Tovább olvasom