Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Kortárs művésztrió a Reök-palotában

Kortárs művésztrió a Reök-palotában
Szeged- Először látható a Reök-palotában a három szegedi képzőművész, Darázs József, Sejben Lajos és Popovics Lőrinc közös tárlata. A Privát axiómák című kiállítást pénteken 17 órakor nyitják meg. Egyik felét festmények, másikat szobrok, kisplasztikák alkotják. Ezek különlegessége, hogy nemcsak Popovics Lőrinc és Sejben Lajos, hanem egy részük a korábban kizárólag festőként ismert Darázs József munkája.
– Az alapvető szándékunk egy hármuk nagyméretű és friss munkáiból összeállított tárlat megvalósítása volt – mondja Nátyi Róbert művészettörténész, a tárlat kurátora. – A kortárs művészeknél egyre gyakoribbak a közös kiállítások, mivel inspiráló új kapcsolatok, látásmódok születhetnek. Jelen esetben a térhez való viszony más: a festészet irányítja a teret, a plasztika elfoglalja.
 
Kortárs művésztrió a Reök-palotában. Fotó: Kuklis István (galéria)

A Privát axiómák cím árulkodik a kiállítás rendezőelvéről: az egyéni alkotásokban megtalálni az általánosan érvényes tulajdonságot. A három alkotó életművében is felfedezhetők közös jegyek, például az archaikus szimbólumok, vagy a rozsdás vas és acél használata a kisplasztikákban.

– Olyan ez, mintha lenne egy nagy közös nyelv, csak az akcentusuk más – fogalmaz Nátyi Róbert. – Sok köztük a szellemi kapcsolódási pont, de ezt a saját eszközeikkel, anyaghasználatukkal jelenítik meg.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orvosi rendelőt építenek a dorozsmai piacon

Orvosi rendelőt építenek a dorozsmai piacon
Százharminc millió forintból új rendelőintézetet építenek jövőre Kiskundorozsmán, a Széksósi úti piacon. Tovább olvasom