Délmagyar logó

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 21°C | 34°C Még több cikk.

Kothencz János megtartotta élete első lakossági fórumát

Szeged - Amikor más politikus örül, hogy két hét csönd van az ünnepek alatt – Kothencz János akkor is aktív. A 15-ös tarjáni választókerület önkormányzati képviselője hétfő délelőtt megtartotta élete első lakossági fórumát. Az álmoskás Tarjánból és Felsőváros vonatkozó részéből mindössze négy nyugdíjas jött el.

– Ebből rendszer lesz – hangoztatta a képviselő, hozzátéve, mindenféle problémával fel lehet keresni, persze azon kevésbé tud segíteni, ami az ajtón belül van. Viszont a társasházi közösképviselők, közterek ügye és az örökzöld padkérdés mind hozzátartozik. Utóbbihoz nemsokára felméreti, a lakosok valójában hová akarnak ülőhelyet és hová nem.

Ezután némiképp bonyolult demográfiai és szociokulturális kép következett a 8-9 ezer lakosú kerületről, amelyben főként „szépkorú embertársaink" élnek. A L.É.T. Egyesülettel önkéntes munkára alapozva folytatják a ruha- és ételadományok osztását mert „igény van az odafigyelésre". Szerveznek rendezvényeket is, hogy megismerjék egymást az itt lakók. A polgármesterrel egyeztetve a szervezetük kibérelte a Csongor tér 9. szám alatti épületet, ahol hétköznap 9 és 16 óra között állandó nyugdíjasklub nyílt játékokkal, újságokkal, könyvekkel. Itt lesz helye a területen működő négy nyugdíjas klubnak. A segítő szociális munkás Balogh Zsolt, a képviselő fogadott fia. A fiataloknak az iskolaszünetekre táborokkal készülnek, valamint lesz színvonalasabb és szervezettebb korrepetitor tanoda is.

Fotó: Kuklis István
Fotók: Kuklis István

Területe szégyenfoltjának látja a Kereszttöltés utca 29. alatti nyugdíjas garzon mögötti elhanyagolt teret, rendezésével a fideszes és baloldali elődje is adós maradt. A megoldásról a gazdasági alpolgármesterrel egyeztetett. Ugyancsak változást szeretne a Piroska téren, erről megkérdezi a környékbelieket. Lakossági kérdésre briliáns ötletnek és folytatni akarja elődje, Kenyeres Lajos virágutalványos akcióját. Egy házkezelővel kapcsolatban, aki „belekötött a virágoskertbe" és egy kisbolt ügyében megígérte, beszél az érintettekkel. A harmadik lakos önkéntes segítséget ajánlott fel.

„Nagyjából, egészéből" ennyi volt a fórum. Folytatása következik új év első fogadóóráján szombat délelőtt 9-től.

Itt vannak a aszociális megszorítások Sajnálom, hogy nem lett a polgármester, de nehéz dolga is lenne ilyen baloldali többségű közgyűléssel – fejezte ki odaadását egy lakos. Kothencz János azt válaszolta, nem tragédia, hogy nem választották meg, mert nem pártpolitikai kérdés az érdekek szolgálata. Baloldalon is ismer sok tiszteletreméltó képviselőt. Tarjánban sem szeretne pártpolitizálni, mert az megöli az ügyet. A baloldali szavazókat is képviseli, sőt. A közgyűlésben szintén ügyek mentén akar politizálni, és tanulságos volt számára a kampány, hiszen új fiú a politikai palettán. Semmilyen pártnak nem tagja, nem is lesz. Jobboldali felkérésre indult, programját egyeztette, a szegediek pedig döntöttek, ezt tiszteletben tartja. A kerületben viszont fölényesen nyert. – Rendben vagyok. A közgyűlésben a korábbi értelmetlen vitának, a szemet szemért harcnak vége, ha nem tudunk higgadtan szót érteni egymással, akkor semmi nem változik, pedig sok a tennivalónk – jegyezte meg a politikus. – Itt vannak a szociális megszorítások, és bár az is kiderült, hogy az elvonásokhoz tartozó feladatot az állam átvállalja. Nincs mit festeni ezen, mindenfajta megszorítás rossz. Ezt nem elismerni, mert van pártpolitikai szempont, az ésszerűtlen.

 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lázár János beszélt a legtöbbet, Botka László egyszer sem szólalt fel

A parlament májusi alakuló ülése óta Lázár János beszélt a legtöbbet a megyei képviselők közül a T.… Tovább olvasom