Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Kothencz János szerint vele tovább lehet lépni

Szeged - Sorozatot indítottunk az önkormányzati választásra készülve: október 12-éig a tízezer lakosnál népesebb Csongrád megyei városok polgármesterjelöltjeivel készítünk interjút. Most a Kothencz Jánost (Fidesz–KDNP–L.É.T. Egyesület) kérdeztük terveiről.
Hétezer tartós munkahely létesítése, bölcsődék építése, kedvezmények a nyugdíjasoknak és a városért dolgozók számára, lakossági önerő nélküli panelfelújítások, déli Tisza-híd vasúttal és fedett uszoda építése, az élelmiszer- és mezőgazdasági feldolgozóipar visszatelepítése, jobb minőségű menza, kedvezményesebb parkolás, olcsóbb SZIN-, szabadtéri- és Napfényfürdő-jegyek, valamint minimum 200 milliárd forintos városfejlesztés – ezt szeretné megvalósítani polgármesterként Kothencz János. Mint mondja: ő az egyetlen, aki a kampányban programmal állt ki, ráadásul képes is véghezvinni, hiszen mögötte áll a kormányerő.

– Az én gondolkodásmódom középpontjában a szegedi ember áll. Mindaz, ami a jelenlegi városvezetést jellemzi, az a múlt, amit mi képviselünk, az pedig a jövő, amiben az emberek személyes életminőségét szeretnénk jobbá tenni – fogalmazott a Fidesz és a L.É.T polgármesterjelöltje. – Nem érdekel, hogy az elmúlt négy–tizenkét évben miket ígérgetett a városvezetés: én addig fogok menni, amíg a lakótelepeken élők terhei nem válnak elhordhatóbbá. Igenis van ingyenleves, ahogyan szolidaritás, együttérzés és felelősségvállalás is. Szerintem ez olyan baloldali értékvállalás a részemről, aminek minden ember szívében otthonra kell találnia. Én egyébként ügyekben hiszek, és nem pártpolitikai csatákban.

A kampánnyal kapcsolatban úgy fogalmazott: ha egyesek szerint túl soknak is tűnt szereplése, a jó szándék megismertetését fontosnak tartotta. A stílussal kapcsolatosan pedig megjegyezte, részéről nincs helye annak a retorikának, amely a baloldali képviselőket jellemzi. – Azt viszont állítom, hogy megtévesztik a szegedieket azok, akik olyan alaptalan illúziót kínálnak, ami nem valósulhat meg. Tény ugyanis, hogy Botka László mögött napjainkra nincs sem szervezet, sem párt, sem kormány, így nem tud a szegedieknek jövőt adni, a város pedig elszigetelődik.

Kothencz János: Az én gondolkodásmódom középpontjában a szegedi ember áll. Fotó: Karnok Csaba
Kothencz János: Az én gondolkodásmódom középpontjában a szegedi ember áll. Fotó: Karnok Csaba

Kothencz János az elmúlt hónapokban az összes választókerületet bejárta. Mint mondta, a leggyakoribb panasz az volt, hogy az életminőség elsilányult.
– Nekünk az a dolgunk, hogy ezt végre elkezdjük komolyan venni, és azzal a fajta törődő attitűddel, ahogyan egyébként is gondolkodom a világról, meg tudjuk emelni. Azt gondolom, hogy velem tovább lehet lépni. Botka László 12 éve csak ígéreteket hoz, én pedig konkrét megoldást kínálok az emberek életminőségének jobbá tételére.

Kothencz János úgy gondolja, mindenképpen nyer ezzel a választással, hiszen meg tudta jeleníteni azoknak az embereknek a valóságát, akiket képvisel. – Nem sokat morfondírozok azon, mi lesz október 12-e után. Egy biztos: október 20-án, amikor már túl vagyunk a választáson, függetlenül az eredménytől 60 ezer embernek viszek almát mind a nyolc lakótelepi negyedbe, mert szükségük van rá. Hiszem, hogy azok vagyunk, akikért kiállunk, én pedig odaátra gyűjtöm a piros pontokat. És ha úgy tudom lehajtani a fejem egy hajnali órán, hogy néhány ember problémáját meg tudtam oldani, nem tartom fontosnak, hogy ezért ki milyen bilétát akaszt rám.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Viccnek szánták a lopást

A tizenéves tiszaszigeti fiúk a kerítésen átmászva egy családi házból mikrohullámú sütőt, kazettás magnót és rádiót is elloptak. Tovább olvasom