Délmagyar logó

2017. 11. 22. szerda - Cecília 5°C | 13°C Még több cikk.

Kozmetikusok, fodrászok ragadtak fegyvert - és lőttek

Szeged - Csapatépítő céllal egy tucat fiatal nő - egymás kollégái - ollót, hajkefét és krémeket a sarokba dobva, bátorságukat latba vetve fegyvert ragadtak és lőttek - főnöküket sem kímélve. A játék végén persze mindenki életben maradt, hiszen a paintball lényege a páratlan élmény, a közösségépítés és a feszültség levezetése.
Az egyik szegedi wellnesközpont főnöke kitalálta, csapatépítő tréning gyanánt paintballozni viszi a munkatársakat. Mivel zömével nőkkel dolgozik, volt némi izgalom, mi történik majd a pályán, mert a tűzkeresztségen mindannyian szombat délután, az újszentiváni paintballpályán estek át.

Kozmetikusok, fodrászok ragadtak fegyvert - és lőttek - GALÉRIA

A Pulz utcai lányok attól féltek, fájni fog az ételfestéket tartalmazó golyó ütése, és központi kérdés volt, hogy a katonai terepruha és a sisak mindenkinek jól álljon. Miközben a különböző méretek között válogattak, az öltözőből kiszűrődő hangokból kiderült, munkából jöttek a lányok, és ha már itt vannak, a játék után a szabadban tervezik az ebédet is, még bográcsot is hoztak magukkal.

A militaris amazonokká átvedlett spa-hölgyek próbalövés nélkül nem indultak a harcba, amit a paintballos Beretka Zoltán engedett rájuk - így tesztelték, mire lehet számítani a nyílt pályán és az erdőben. A „nem is fáj annyira!"- kiáltásokat követően fotózkodás és a gyorstalpalós fegyverhasználati tanfolyam és játékszabály ismertetés következett. Aztán a lányok kisorsolták a csapatokat, mellvédőt vettek fel, és a szükséges mennyiségű célzóvíz elfogyasztása után a az idén megújult frontvonalba vetették magukat - először egy gyors ütközet reményében.
A sikítások különböző hangszíneit lassan a fegyverropogás hangjai váltották fel, a harctéri fedezékek mögül egyre bátrabb és pontosabb lövések dörrentek el, mígnem az első áldozatok saját lábukon - ez a játék előnye -, kecmeregtek ki a pálya szélére, ahol ecsetelték, hogy itt aztán lehet büntetlenül gonoszkodni, kúszni-mászni a földön.

Kozmetikusok, fodrászok ragadtak fegyvert - és lőttek - GALÉRIA

Kádár Anita szerint ez a játék mindenkiből kihozza az "állatot", főleg az erdőben, ahol a sűrű növényzet és a fedezékek miatt a játék igazi harcba megy át, az adrenalin-szint megugrik, és csak az számít, hogy a citromsárgák a narancsokat terítsék le, és megszerezzék az ellenfél zászlóját. Lelkiismeret-furdalás nélkül lehetett lövöldözni a főnökre, Márton-Sólymosi Melindára, aki kifejezetten kérte, ne kímélje senki, ez nem a munkahely, és a másik főnökre Márton-Solymosi Gáborra, ráadásul a férj és feleség egymás ellen, a saját csapatukkal küzdöttek. Meg is fogadták a lányok, mindenki fejvédőjéről folyt a festék. Az erdei csatában mindenki összpontosított, lesben álltak-kuporogtak a lányok, a gyanús csendben mesterlövész módjára céloztak egymásra - sikítással nyugtázva egy-egy telitalálatot.

A fáradt gőzt jól ki lehet itt engedni - összegzett lihegve Kovács Judit -, de jó fogyis terápia is, mert a sok loholás megizzasztja az embert, bár ez nem számít, az élmény a lényeg.

Kozmetikusok, fodrászok ragadtak fegyvert - és lőttek - GALÉRIA

Szerencsére a játék nem lett háború, ami nem evidens - mondta Beretka Zoli, aki a több mint 10 év paintball meccseire visszatekintve mesélte, hogy több esetben a házaspárok jól összevesztek a játék végére, amiért egymást kilőtték. Persze a hangulat minden játék végére kedélyesre sikerül, a jóleső fáradtság ellenére mindenki frissnek, bátornak, és roppant erősnek érzi magát - függetlenül attól, hogy férfi vagy nő az illető.

Olvasóink írták

  • 2. Renn 2013. április 30. 06:28
    „Hát csapatépítésnek teljesen alkalmatlan ez a móka.Komoly cégek nem is használják tréningként.”
  • 1. Lacusch69 2013. április 29. 19:53
    „Egy meccs vasárnap a szegedi Vörös Trabant Terrorcsoport ellen? :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ujhelyi István EP-képviselőként folytatná

Befejezi itthon politikai pályafutását Ujhelyi István, aki európai parlamenti képviselőként folytatná karrierjét Brüsszelben. Tovább olvasom