Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

Krumplit pucoltak a gólyák

Szeged - Míg a TTIK-s gólyák krumplit pucoltak a készülő vacsorához, addig a GTK-sok cenzúrázott gólyaindulókat énekeltek az asztal tetején állva – megkezdődött a IV. SZTE Összegyetemi Gólyatábor csütörtök délután.
A Partfürdő területén megrendezett háromnapos rendezvényre körülbelül ezer elsőévest várnak a szervezők.

Pénteken a déli órákban közösségépítő vetélkedőn mérik össze tudásukat a különböző karok csapatai. A sorversenyekből jól ismert játékokban küzdenek meg egymással a fiatalok – többek között a klasszikus tojásos, pingponglabdás és szivacslabdás feladatokban. Ha az időjárás engedi, szombaton vizes vetélkedőben versenyeznek a kisgólyák a SZUE területén.

IV. Összegyetemi Gólyatábor. Fotó: Frank Yvette (Galéria)

Mindhárom nap végén koncertek szórakoztatják a gólyafesztivál résztvevőit: fellép például a Brains, Chris Lawyer, a PASO, Ivan & the Parazol és a német Oliver Huntemann is. A gólyafesztivál a kari gólyatáborokon részt vevő gólyáknak ingyenes. A felsőbb éves egyetemistáknak, egyetemi tanároknak és más külsősöknek viszont jegyet kell venniük, ha együtt akarnak bulizni az egyetem elsőéves hallgatóival.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Padka is lesz, nem csak az utat szélesítik az 55-ösön

Közel 2 méteres padkákat is építenek az 55-ös főút mellett, nemcsak az utat szélesítik. A 94-ből már 78 kilométeren történt valami tavasz óta. Tovább olvasom