Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Kutyusok lendítik fel az üzletek forgalmát

Kecskemét, Szeged - 150 ezer forintos havi gázsiért dolgozik a 4 éves Beni kutya a kecskeméti Malom Bevásárlóközpontban. A szórólapozó eb igazi sztár lett, miatta még az ország távoli helyeiről is érkeznek vásárlók az üzletkomplexumba. A szegedi Nyíl utcai dísznövénykertészetben hosszú évek óta szinte már alkalmazottnak számít a növények között játszadozó Lizi.
Sztár lett az a 4 éves sima szőrű foxi és drótszőrű tacskó keverék kutyus, amelyik húsvét óta osztogat reklám szórólapokat a vásárlóknak a kecskeméti Malom bevásárlóközpontban. Beni első, 150 ezer forintos fizetését egy alapítványi számlára már át is utalta a cég; a pénzből az ország különböző állatmenhelyeit támogatják majd. – Az igazgató mondta: álmában sem gondolta volna, hogy ekkora sikere lesz Beninek. Csak a kutya miatt már Győrből is érkeztek a bevásárlóközpontba – mesélte lapunknak Nemes Imre.

Jó üzlet egy kutya az üzletben: Lizi a Nyíl utcai dísznövénykertészet „alkalmazottja
Jó üzlet egy kutya az üzletben: Lizi a Nyíl utcai dísznövénykertészet „alkalmazottja".
Fotó: Karnok Csaba

Beni gazdája elmondta: napi fél órát szórólapoznak a kutyussal – az eb szabadon, póráz nélkül járkál a vásárlók között. – Teljesen szocializált, nem kell attól tartani, hogy bárhol piszkot hagy maga után. Imádják az emberek, rengeteg közös fotót készítenek vele. Beninek a sok simogatás és a szeretet az igazi fizetség – magyarázta Nemes Imre. A keverék kutyus annyira népszerű lett, hogy gazdájával már más rendezvényekre is hívják őket. – Sajnos a legtöbb itthoni üzletbe még nem engedik be a kutyákat. De ha a vezetőség rájön, hogy több lesz a vevőjük, ha feloldják a tilalmat, megváltozik a helyzet – mondta Nemes Imre.

Beni megéri a pénzét. Fotó: DM/DV
Beni megéri a pénzét.
Fotó: DM/DV

– Nem hallottam még Beniről, de zseniális ötlet egy kutyát szórólapozáshoz alkalmazni – mondta Magyar Márk, a Szeged Plaza marketingigazgatója. Az üzletközpont bejáratán – a szegedi boltok nagy többségéhez hasonlóan – az áll, hogy kutyával tilos a bemenet. – Azért volt már rá példa, hogy beengedtünk kutyával érkező vásárlót: nem akarta a nagy melegben az autójában hagyni kedvencét. Nem tartom elképzelhetetlennek, hogy hamarosan a plázában is láthassunk ebeket. Például egy állatokkal foglalkozó alapítvány nálunk is szórólapozhatna az egyik szobatiszta kutyájukkal – mondta a marketingigazgató.

A szegedi Nyíl utcai dísznövénykertészetben nem nézik ki azt, aki kutyával megy virágot vásárolni. Hogy is tehetnék, amikor hosszú évek óta szinte már alkalmazottnak számít a növények között játszadozó Lizi. A kis fehér westie ugyan nincs munkára fogva, de aranyosságával a dolgozók elmondása szerint hozzájárul az üzlet sikeres működéséhez.

Olvasóink írták

 • 7. szegedi23 2010. május 11. 18:52
  „Bocs, napi fél óra, nem másfél.”
 • 6. szegedi23 2010. május 11. 18:50
  „Tűnjön már fel, emberek: állatmenhelynek megy a pénz, a kutya napi másfél órát szórólapozik... Jelképes munka, nagyobb összeg. Gondolom rengetegen lettek, esetleg a szórólapot, amit kivesznek a kis tatyójából, nem a következő kukába dobják, hanem elolvassák, élnek a rajta lévő akcióval, bemennek az üzletbe, stb. A főnök meg cserébe juttat egy kisebb-nagyobb összeget valamelyik menhelynek, ahol megjegyzem, ez az összeg semmi. Így mindenki jól jár, kutya is, pláza is, emberek is.
  Ne legyünk már tipikus mindenre irigy magyarok... Örüljünk inkább annak, hogy ilyen is van, pl a menhely se "csak összekoldulja" azt a pénzt, hanem népszerűsítik a KULTURÁLT kutyatartást.
  Nyilván ebbe a láncos morzsi meg az élelmiszerboltban járkáló kutya senkinek sem fér bele. De a cikk nem is erről szól.
  Én simán szórólapoznék a kutyámmal néha a plázában a tappancs számlájára pl. Mert ott se rózsás a helyzet. Ki lehet menni segíteni ahelyett, hogy itt hupákoltok.
  Csoda, hogy még nem jöttek a szokásos dumával, hogy de a sz@rt ki szedi fel utána, de ha felszedi, milyen káros az a sok neylonzacskó. :D”
 • 5. EXENTER 2010. május 10. 09:32
  „Porlódtól valamivel nyugatabbra ez a cikk teljesen belesímulna a normál hétköznapokba...talán a hozzászólók egyike sem járt még arrafelé? Nemcsak a baseball-sapkát meg az extrémsportot kellene majmolni, hanem felnőni ahhoz a kulturális nomeg morális szinthez, amibe az állatok szeretete, kultúrált tartása valamint a tolerancia nemcsak elvárása tartozik.
  Amíg attól kell félnem, hogy kilövik mellőlem a kutyát, és álláskonkurenciát lát valaki ebben a cikkben...vagy mostanában senki sem ült lehugyozott ülésre a trolin? Van még tennivaló és gondolkodnivaló...”
 • 4. Lúdasmatyi 2010. május 08. 15:19
  „A cikk aranyos,de a kutyák helyett embereknek kellene inkább munkát adni.Majd ha jön a fidesz által beharangozott"kánaán" ,majd elfogadom ezt a fajta új lehetőséget.Srác20,tőled meg elnézést amiért bátorkodtam "belepofázni" a cikkbe.”
 • 3. Srác20 2010. május 08. 13:53
  „Ez aranyos cikk volt, de sokan ebbe is belepofáznak mert színtiszta magyarok vagytok.Soha nem is fogtok előrébb jutni ezzel a gondolkozással.Sok sikert!”
 • 2. Ányez 2010. május 08. 13:49
  „Nagyon jópofa lenne, ha az aranyos, nem nagy méretű, szobtiszta, barátságos kutyuska bemehetnének a gazdijukkal a bevásárlóközpontokba shoppingolni. A táskakutyuskoról nem is beszélve.
  De. Mit csinálnánk a <moderálva>gyerek láncos harcikutyájával, a hajléktalan madzagos morzsijával, a még nem szobatiszta blökivel, a lelkisérült örökbefogadottal? Ha megharapja a gyerekem a cipőboltban, akkor ki a felelős? A gazdi, a pláza, netán én? Ha a kutyus megszimatolja a kenyereskocsit, jó szájízzel veszek le róla egy veknit? Sok kérdés merül fel ezzel kapcsolatban...
  És imádom a kutyákat, de szerintem pont a fentiek miatt nem odavalók.”
 • 1. alak 2010. május 08. 12:08
  „Egyenlő munkáért egyenlő bért követelünk!
  Tiltakozom az ellen, hogy az emberek nagy többségét még kutyában sem veszik!
  Javaslatom:
  A szórólapot osztogatok is kapjanak legalább ekkora bért amekkorát az ebek kapnak!
  Sok embernek most már nemhogy kutyául nem megy, de sehogyan sem megy a sorsa!
  egyenjogúságot a kutyákkal!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Spárganagyhatalom lett Csengele

Évente majdnem ezer tonna fehér spárgát exportál Németországba egy csengelei vállalkozó. Meglátogattuk, és megnéztük hogyan kerül a polcra a magyarok által ritkán és keveset fogyasztott zöldség. Tovább olvasom