Délmagyar logó

2018. 01. 24. szerda - Timót -3°C | 4°C Még több cikk.

Lakása előtt fogták el a Tárkány Autóház alapítóját

Szeged - Rendőrök vitték el otthona elől az egyik neves szegedi autókereskedőt. A Tárkány Autóház alapítóját a hitelezők kijátszása miatt állítják bíróság elé.
Nem a kecskeméti Maxx Auto Trade Kft. tulajdonosát fogták el

Tegnap megjelent cikkünkben azt írtuk, hogy a szegedi Tárkány Autóház – később Maxx Autó – kecskemétre költözött, vezetőjét a rendőrök elfogták. A szegedi vállalkozó cége ugyanakkor nem azonos, a ma is működő, kecskeméti ©KODA MaxX-Auto Trade Kft.-vel. A Bács-Kiskun megyei vállalkozás ellen nem indult rendőrségi eljárás.
Fedezetelvonás bűntette, azaz a hitelezők kijátszása miatt tartóztatták le a napokban lakása előtt T. Lászlót, a Tárkány Autóház alapítóját – tudtuk meg megbízható forrásokból. Informátoraink szerint a cégvezető ©koda Superbjébe akart beszállni, amikor a rendőrök megbilincselték, majd elszállították.

A Tárkány Autóházat 2001-ben nyitotta meg T. László, 2004-ben a közel 300 eladott autóval a legsikeresebb ©koda-márkakereskedő volt. Szeged mellett Hódmezővásárhelyen és Makón is terjeszkedtek. A kereskedőket jól ismerő forrásunk szerint Tárkányék forgalma akkor ugrott meg, amikor 0 százalékos önrésszel, 120 hónapos, svájcifrank-alapú hitelre kezdték az autókat kínálni. 2004-re a korábban 200 millió forintos forgalmat bonyolító kereskedés 878 milliósra nőtt, a bolt 2006-ig jól ment.

2007-ben a bevétel 200 millióval esett, a cég nevet váltott, Magyarország egykor legnagyobb ©koda-márkakereskedésének szegedi, makói és hódmezővásárhelyi fióktelepeinek portáljára a MaxX Autó felirat került. 2010-re 70 milliósra zsugorodott a cég, Kecskemétre költözött a vállalkozás. 2010-től végrehajtások sorozata terhelte a Tárkány Autóházat, 2011-ben megindult a végelszámolás.

2010-ben 100 milliót bukott

A Gazdasági Versenyhivatal több tízmillió forintra büntette 2010-ben a K&H Bankot. Megírtuk, a bank az úgynevezett CDO-kötvényekkel megtévesztette VIP-ügyfeleit. Az egyik szegedi károsult, T. László 100 millió forintot bukott. A férfi lapunknak akkor azt nyilatkozta, a veszteség miatt a bírósághoz fordult.
A vállalkozás utolsó beszámolója szerint 40 millió forinttal adósak a hitelezőknek. A Szőregi úti címen az esőtől átázott plakát hirdeti a Tárkány Autóház műszaki vizsgáját, miközben az egykori szalonban már egy másik vállalkozás működik. Úgy tudjuk, T. László 2009-től kezdve úgy értékesítette a készlethitelre vásárolt ©kodákat, hogy arról a pénzintézetet nem tájékoztatta.

Amikor a lízingcég a pénzét követelte, kiderült, az autóknak már hűlt helyük. Az autókereskedőt a Szegedi Városi Ügyészség 2010-ben fedezetelvonás bűntettével vádolta meg, az iratokat megküldték a bíróságnak.

Azt nem tudni, miért pihent 4 évig T. László ügye, csak az a biztos, hogy a vállalkozót a napokban a bíróság utasítására a rendőrök letartóztatták. Kerestük a Szegedi Törvényszék sajtószolgálatát, lapzártánkig nem kaptunk választ.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Építik a szabadtéri színpadát a Dóm téren

A szabadtéri nézőtere után a 936 négyzetméteres új mobil színpad építését is megkezdték a Dóm téren. Tovább olvasom