Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 24°C Még több cikk.

Lass Bea búcsúzott az X-Faktortól

Szeged, Budapest - A két szegedi versenyző párbajozott az X-Faktor szombati adásában, ők ketten kapták ugyanis a nézőktől a legkevesebb szavazatot. Lass Bea és Stone összecsapásából a színésznő került ki vesztesen, ő búcsúzott a tehetségkutatótól.
Az élet szép. Ez volt a mottója az X-Faktor szombati adásának, ám a két szegedi versenyzőnek nagyon nem jött be a pozitív szellemben rendezett este: ők ketten kapták a legkevesebb bizalmat a nézőktől a folytatáshoz. Pedig a show nem indult rosszul. Stone volt az első fellépő és ezúttal egy hozzá illő számot énekelhetett. A Magna Cum Laude slágerrel Malek Miklós szerint kilépett végre a komfortzónájából. Geszti a szegedi rocker megnyerő mosolyát emelte ki, szerinte ezért szeretik sokan. Keresztes Ildikó szerint pedig Stone visszafejlődött – de csak korban, hiszen olyan volt, mint egy 30 éves kiscsikó.

Ő tehát az ítészektől ezúttal pozitív kritikákat kapott, nem úgy Lass Bea, aki ismét saját mentorának egyik számával lépett színpadra. A lírai dalról Nagy Feró annyit mondott a "magány kardforgatónőjének" – ahogy nevezte – hogy jól áll neki ez a fájdalom, de jó lenne, ha egyszer énekelne egy bugyuta nótát is. Geszti szerint Bea nem énekelt elég jól, Malek Miklós szerint viszont egyre jobban énekel akkor is, ha nem ez volt a legjobb pillanata.

Nagy Feró: Bea a magány kardforgatónője. Fotó: rtlklub.sajtoklub.tv
Nagy Feró: Bea "a magány kardforgatónője".
Fotó: rtlklub.sajtoklub.tv

A műsor végén Keresztes Ildikó három mentoráltja állt már csak a színpadon, a két szegedi énekes és Zámbó Krisztián, akit utolsó biztos továbbjutóként hirdettek ki. Párbajdalnak Stone az Utolsó érintést választotta, az Edda sláger szintén jól állt neki. Lass Bea egy lírai Neoton dalt választott. Elsőként Keresztes Ildikó mondott ítéletet, ő Stone-t küldte haza. Nagy Feró szerint viszont Stone fazonja hiányzik a mai pop-rockból és eladható is, ezért Beát küldte el. Geszti a valódiságot nézte, ezért Stone ellen voksolt. Malek Miklós szerint a szegedi rockernek ez az utolsó esélye, ezért Beát küldte haza. Így az állás döntetlen lett, a néző szavazatok döntöttek. Mivel Lass Bea kapta a legkevesebb voksot, számára ért véget a verseny.

Az adás után néhány perccel a szegedi származású színésznő úgy nyilatkozott, nem számított arra, hogy búcsúznia kell az X-Faktortól. – Nem akarom azt gondolni, hogy a nézők nem szeretnek – fogalmazta meg érzéseit, majd hozzátette: az éneklést ebben a versenyben kezdte és eljutott a negyedik élő show-ig, ami szép eredmény. Mentora, Keresztes Ildikó viszont nem rejtette véka alá csalódottságát. – Bea teljesen össze lett zavarva és nem azt nyújtotta, amit tud. A mentorok elérték a céljukat, én viszont elveszítettem a legértékesebb versenyzőmet, akiben a legjobban hittem.

- Én pontosan tudom, hogy nekem mi áll jól és sokan szeretik is ezt. Őket semmiképpen nem hagyom cserben. Kizárt dolog, hogy bármit is abbahagyjak az életemben, a kudarcok ellenére sem – beszélt Bea további terveiről.

Egy szegedi énekes maradt tehát már csak versenyben, Stone, aki a párbaj alatti érzéseit ahhoz hasonlította, mint amikor a halálraítéltet beleültetik a villamosszékbe, majd azt mondják neki, kegyelmet kapott. Mint vasárnap délelőtt mesélte, egész éjszaka nem aludt, annyira felpörgött.

Malek Miklós szerint Stone kilépett végre a komfortzónájából. Fotó: rtlklub.sajtoklub.tv
Malek Miklós szerint Stone kilépett végre a komfortzónájából.
Fotó: rtlklub.sajtoklub.tv

– Éreztem, hogy a végén ott állok majd a színpadon, de addigra annyira elfogytam, hogy nem emlékszem már, mit csináltam. Azon sem gondolkoztam, milyen esélyekkel indulok Bea ellen, hiszen nem volt rá időm. Utólag most azzal vádolnak, hogy túlságosan örültem, amikor engem hirdettek ki továbbjutónak, de hát könyörgöm, ez egy verseny, aminek ez a célja.

Stone úgy fogalmazott, bízik benne, hogy erős a szavazóbázisa, a szombati adás csupán azt mutatta meg, hogy ha dicsérik a mentorok, sokan nem érzik úgy, hogy szükséges voksokkal támogatni.

– Én eddig is megtettem mindent, most azonban megváltoztattam a dalaim sorrendjét és jövő héten a legerősebb produkciómmal állok színpadra, hiszen mostmár nem lehet tartalékolni. Keresztes Ildikónak pedig igyekszem megmutatni, hogy bár ő nem ezt akarta, jól alakult ez így.

Olvasóink írták

54 hozzászólás
 • 54. gretzki 2012. november 05. 17:16
  „43. p79 2012.11.04. 23:58

  "Csak példaként hoztam fel őket, amúgy ritkán hallgatok magyar előadókat."

  Pedig hallgathatnál... :-)
  http://www.youtube.com/watch?v=krEyb7Xx7V4”
 • 53. Mike3 2012. november 05. 11:43
  „Egyedül a cigány srác nyújt stabilan élvezetes produkciót. A többi nagyon gyenge. A kis izékének volt még egy hatalmas alakítása swing-ben, aztán azóta semmi.”
 • 52. p79 2012. november 05. 11:30
  „50. Fri 2012.11.05. 10:51

  Ez igaz, de nem is állítottam ennek az ellenkezőjét. Pont ezért nem is igazán hallgatok magyar előadókat, énekeseket, tisztelet a kivételnek.”
 • 51. p79 2012. november 05. 11:27
  „48. bambulla 2012.11.05. 09:45

  "bírom az ilyen csupa átlag dolgokat csináló embereket mint te és pont azt kritizálják
  az a te megmutatod, hogy mi az érték című mutatványod inkább okoskodás, mint pozitív dolog"
  De szerencsére vannak olyan zsenik, mint te, akik a polietilén agymosásokat (Gringó sztár és társai) boldogan hallgatják a kedvenc rádiójukban. :-)

  "a nagy átlag által nézett műsorokat a feleséged miatt nézed és csak háttérzajként :))
  ez aranyos"
  Mégegyszer: nem nézem, csak szól mellettem. Te nem szoktál otthon főzni, olvasni, rejtvényt fejteni, számítógépezni, vagy dolgozni úgy, hogy közben nem hallgat melletted valaki rádiót, vagy nem nézi a TV-t? Vagy nálatok otthon ki van alakítva egy süketszoba? :-)

  "a korod meg a pénzed?
  hát ha ennyire "sikeres" vagy akkor minek írogatsz ide"
  A szövegértelmezésed az intelligenciáddal egyenértékű. :-) Azért írtam, hogy ha Neked ez a siker mérőfoka (számomra nem), akkor pénzben ő valóban előrébb jár nálam...

  "ilyen "nagymenő" emberek nem itt élik ki hajlamaikat"
  Veled ellentétben. :-DDD

  "ez is bizonyítja hogy amiből ki akarsz törni abba vagy benne nyakig :)"
  Ez van. :-) Te meg megelégszel azzal, amit tehetségtelen emberek ontanak rád a TV-ből meg a rádióból, és boldogan rohansz egy-egy klassz road show-ra vagy pláza megnyitóra, ahol Vastag Csaba vagy Geszti dedikál Neked egy semmitmondó CD-t vagy önéletrajzi könyvet. :-)

  "a lekezelő stílusod egy középszerű, de máshova vágyó embert takar"
  Te valami életvezetési tanácsadó vagy, esetleg pszichológus? :-)”
 • 50. Fri 2012. november 05. 10:51
  „P79
  Igazad van, de nagyon abban, hogy ezeket a versenyzőket, már egy hamis hangért is a mélybe taszítják, és hát csak nézzünk szét a magyar pop-rock és egyéb nyálas stílusokban énekelő, daloló celebek között. Homonyik Zsuzsi már csak azon a bizonyos gyönge csatornán énekel, de ott ő a sztár ! Néha nem is értem , hogy egy8ik - másik hogy énekelhet, hogyan tud megélni abból amit produkál. Jó ez egy verseny, de azért nem kellene őket annyira lehúzni, hogy annyira gyöngék stb. Igen Oláh Gergő és ?? Timi nem rossz, sőt jók, ami hibájuk van azt majd megtanulják. Csobot Adél él a szinpadon mint ahogy egyik sem ! SZóval nem olyan rosszak, mint megannyi befutott sztár ..... !”
 • 49. Fri 2012. november 05. 10:41
  „Végre , hogy kiesett ez a "tragika" ! Nincs igaza Keresztesnek, mikor azt mondta, hogy benne van az X ! Nincs benne, megjátsza magát, és leginkább a nyilatkozataival unszimpaétikus és ez a világfájdalom, sírás-rívás ... hát inkább pszichikai problémára emlékeztet , mint művészetre ! Nem volt való ebbe a műsorba. 10 évvel öregebb , mint bármelyik másik lány és örökké sírt ! Ezzal akarta magának kivívni a továbbjutást ? Lehet, hogy nem ilyen az éeltben, mint amit itt mutatott. Ha Keresztes megjegyezte, hogy miért "hülyéskedik" mindig Csobot Adél, akkor tőle kérdezhető, miért énekel világfajdalm Bea. De lényeg, hogy kiesett !”
 • 48. bambulla 2012. november 05. 09:45
  „p79
  bírom az ilyen csupa átlag dolgokat csináló embereket mint te és pont azt kritizálják
  az a te megmutatod, hogy mi az érték című mutatványod inkább okoskodás, mint pozitív dolog
  a nagy átlag által nézett műsorokat a feleséged miatt nézed és csak háttérzajként :))
  ez aranyos
  ismerőseim nem nézik se így se úgy ami nem érdekli őket
  a korod meg a pénzed?
  hát ha ennyire "sikeres" vagy akkor minek írogatsz ide
  ilyen "nagymenő" emberek nem itt élik ki hajlamaikat
  ez is bizonyítja hogy amiből ki akarsz törni abba vagy benne nyakig :)
  a lekezelő stílusod egy középszerű, de máshova vágyó embert takar”
 • 47. bambulla 2012. november 05. 09:28
  „gretzki
  nem bántásképpen írtam”
 • 46. maug 2012. november 05. 07:44
  „Szerintem a kiesése csak és kizárólag Keresztes Ildikón múlott! Jobban tud énekelni, mint sok másik versenyző, de ez a "halálraítélt pszichopata" imázs lett a végzete. Nagy Feró jól mondta! Ha énekelt volna valami vidám slágert, akkor a nézők is jobban szerették volna! Ha meg Ő egy egyéniség, akkor menjen haza. A következő Stone lesz. Nem tud énekelni egyáltalán. Senkit nem fog érdekelni miután kiesik. Keresztes Ildikó undorító! A bűn rossz előadást is élteti, ezért nem szimpátiát, hanem ellenérzést vált ki a nézőkből.”
 • 45. Elly 2012. november 05. 07:25
  „Szomorú tény valóban az, hogy a mostani X-faktor produkciói a "szomorú vasárnapra" emlékeztettek inkább...
  Véleményem szerint úgy ahogyan vannak, mindenki rossz dalválasztást kapott.
  Még a jó és tiszta hangú énekesek is eléggé "szenvedtek", de hát van ilyen, még a valódi életben is néha rosszul választ az ember... a különbség csak az, hogy itt nem csak "babra" megy a megmérettetés.

  Kíváncsian várhatjuk a következőt :-)”
 • 44. p79 2012. november 05. 00:03
  „38. gretzki 2012.11.04. 20:40

  "Látom a "gúgli" a barátod.... :-)))"

  Inkább böngészem, minthogy hallgassam! :-)”
 • 43. p79 2012. november 04. 23:58
  „39. bambulla 2012.11.04. 21:07

  "köszönöm a tényfeltáró kioktatásodat"
  Nincs mit! :-)

  "szerintem rosszul látod a a dolgokat"
  Elképzelhető. Mindenki tévedhet. :-)

  "ember, ha nem tetszik az X-faktor akkor minek nézed?"
  Nem mondtam, hogy nem tetszik...főleg azért, mert a feleségem nézi, én legfeljebb csak "háttérzajként" figyelem.

  "próbálsz itt kitűnni a nagy átlagból, de csak azzal tudsz, hogy olyan embert akarsz lejáratni aki sokkal több mindent ért már el az életben"
  Ez igaz, életkorban és pénzben mindenképp. :-) Már ha ez a siker mérőfoka...

  "Geszti magáról soha nem állította, hogy énekles
  én sem
  amit csinál az jó"
  Tehát akkor összefoglalva: hangszeren nem tud játszani, és soha nem állította magáról, hogy énekes. Viszont az, amit csinál, az jó. Ez így már mindjárt "érthető"... :-)
  Egy együttes frontemberének ennél nem is kell többet tudnia. :-DDD

  "ha nem tetszik akkor hallgasd a Snétberger Ferenc, Póka Egon, Móczán Péter általad zenésznek mondott embereket"
  Csak példaként hoztam fel őket, amúgy ritkán hallgatok magyar előadókat. Én viszont ajánlom figyelmedbe az enimöl kennibölszt, az is hasonló stílust képvisel, mint Geszti Úr. :-)”
 • 42. gretzki 2012. november 04. 23:03
  „39. bambulla 2012.11.04. 21:07

  Na... Snétbergert nem bántani..”
 • 41. MW2012 2012. november 04. 22:07
  „Ezek a műsorok pontosan azért készülnek, hogy egy rövid ideig fórumokon, munkahelyeken beszélgessenek róla a "zemberek". Aztán egy év múlva a Tesco parkolójában 87 bámészkodó előtt szereplő "megaxfaktorvoicesztár"-t elnézve azon tűnődünk, hogy ez meg ki a <moderálva> lehet? Ezek mind hulladék, hang nélküli nullagyurkák, viszont az előre eltervezett karakternek megfelelnek, így aztán a közönség elé dobják őket. Az agyatlan klónok pedig huszonötödszörre is bekajálják a csalit, nyomják az sms-t, olvassák a Blikket. Oszt´ jöhet az újabb széria!”
 • 40. kvendi 2012. november 04. 21:30
  „Lass Bea hangja kicsit olyan "eszenyienikős"...(SZERINTEM)...! :)”
 • 39. bambulla 2012. november 04. 21:07
  „p79
  köszönöm a tényfeltáró kioktatásodat
  szerintem rosszul látod a a dolgokat
  ember, ha nem tetszik az X-faktor akkor minek nézed?
  próbálsz itt kitűnni a nagy átlagból, de csak azzal tudsz, hogy olyan embert akarsz lejáratni aki sokkal több mindent ért már el az életben
  Geszti magáról soha nem állította, hogy énekles
  én sem
  amit csinál az jó
  ha nem tetszik akkor hallgasd a Snétberger Ferenc, Póka Egon, Móczán Péter általad zenésznek mondott embereket”
 • 38. gretzki 2012. november 04. 20:40
  „Látom a "gúgli" a barátod.... :-)))”
 • 37. p79 2012. november 04. 20:28
  „De ha ez még valakinek újdonság:

  Miután az Első emelettel folytatott közös munka során összehaverkodott a Berkessel meg Michellel, megalakította a Rapülőket. Utóbbi kettő volt a zenéért a felelős, Geszti meg szállította a dalszövegeket. Ja, meg persze erősítésnek ott voltak az ismert vokálosok (Auth Csilla stb.). A rendszerváltás utáni időkben tetszett az embereknek ez a Magyarországra csempészett kis "amerikai feeling": laza szövegek, laza öltözködés, kapucnis felső, vastag nyaklánc, baseball sapi, tükröződő napszemüveg. Elsősorban ennek köszönhették a sikereiket, nem pedig a mindössze 2 db albumuknak, ami tele volt nyugatról lopott alapokkal, meg egy pár átdolgozással (pl. MC Miker G & DJ Sven, LGT). A fiataloknak valami új kellett, valami kúúl, és ezt a Rapülőknek köszönhetően meg is kapták. Ma már persze mindenki tudja, hogy az egész nem volt több, mint egy pop zenére történő hadovázás. Persze akkoriban egy átlagos hallgatónak fogalma sem volt arról, mi az a rap. ICE-T, Kool Moe Dee, Audio Two akkoriban nem ment a hazai rádiókban, tévéműsorokban, talán csak elvétve MC Hammer gagyi nótái a Zenebutikban. :-) Geszti aztán még időben rájött, hogy váltani kell...

  Ezért is próbált valami igényeset alkotni, amit a Jazz+Az névvel szeretett volna megerősíteni. A probléma csak az, hogy mint ahogyan a Rapülőknek sem volt köze a raphez, úgy a Jazz+Az is jócskán távol állt a jazztől. Ebben a projektben is Geszti felelt a halandzsáért, az éneket inkább rábízta a fiatal jazz konzis csajokra, a zeneszerzést meg Désre. Lopások persze itt is előfordulnak: pl. Békaperspektíva = Lonnie Gordon: Bad Mood, vagy a Mit tehet a sejt? című szám jelenetinek lopása a ´72-es Amit tudni akarsz a szexről című Woody Allen filmből. 2 albumot azért ebből a produkcióból is ki lehetett préselni...

  ...aztán létrejött a csúcsok csúcsa, a Gingo sztár nevű formáció. Geszti nyilatkozta:

  "A zenekar neve azért lett Gringo Sztár, mert egyrészt minden tiszteletem Ringo Starré, a Beatles egykori dobosáé, másrészt a gringo szó spanyol és portugál nyelvterületen fehér bőrű bevándorlót jelent, és ez is jelzi, visszavándoroltam a zene világába"

  Ekkora értelmetlen marhaságot ritkán olvas az ember. Ha már szójáték, akkor gondolom az lemaradt, hogy az együttes nevében a sztár szó kétértelmű: egyrészt a Beatles tag nevére utal, másrészt Geszti "tehetségére". Ezt az is alátámasztja, hogy egy külföldi együttes máris "lenyúlta" az ő kis szójátékát: http://www.myspace.com/thegringostars
  Van itt egyszerű feldolgozás (Raul Paz Beades); a Black eyed peas gyanús slágerüket, vagy épp a Bruno Mars féle lopását meg talán könyveljük el úgy, hogy azok is Erdélyi Péter szerzemények. A szöveg viszont hamisítatlan Geszti. :-)

  Szóval ekkora nagy "talentum" ez a Geszti Péter. Van amikor csak szimplán lenyúl egy ötletet (mint amikor a Palio di Siena ötletét ellopva létrehozta a Nemzeti Vágtát), vagy ha ez nem megy, akkor megvásárolja azt (amikor René Dupérétől megvette az Alegria című szám jogát, és írt rá egy nagy nemzeti dalt Magyarország néven).”
 • 36. gretzki 2012. november 04. 20:18
  „35. p79
  Nálam a megélhetési zenész az, aki ebből él. Geszti szerintem nem ez a kategória..”
 • 35. p79 2012. november 04. 20:00
  „34. gretzki 2012.11.04. 19:35

  Ismerem Geszti múltját, Márta nénit, meg a TV-s faterját is, aki annak idején beprotezsálta őt. De hogy jön ez ide a zenéhez? Nekem a múltjával semmi bajom, sőt: az Első emeletnek írt néha kicsit bohókás, néha kissé bugyuta dalszövegei például zseniálisak! A problémák később kezdődtek, és nagyjából a Jazz+Az korszakánál kezdett körvonalazódni, hogy miképpen válhat valaki megélhetési zenésszé...”
54 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kalmár Ferenc: Rókuson eresztettem gyökeret

Újra napirenden a hajléktalan-kérdés, de szeretnék tudni az olvasók azt is, hogyan képviseli Kalmár Ferenc Rókus érdekeit Újszegedről. Tovább olvasom