Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

LCD-televíziók és Mp3-as lejátszók karácsonya

Hiába van már sokaknak DVD-je és nagyképernyős televíziója, a karácsony egyik tipikus ajándéka továbbra is a műszaki cikk marad. Az emberek a tapasztalatok szerint egyre tudatosabban vásárolnak, és a minőséget keresik.
Nehéz ellenállni a hatalmas csábításnak. A sándorfalvi Papp házaspár háromszázezer forintot szán új televízióra. Fotó: Gyenes Kálmán
– A különböző műszaki cikkek iránt már november elejétől érezhetően megnőtt az érdeklődés, de az igazi rohamra szokás szerint néhány nappal karácsony előtt számítunk. Bár a magyar háztartások kilencvennyolc százalékában van színes televízió, évről-évre olyan csábító készülékek jelennek meg, hogy érdemes az újabbat, a jobb minőségűt megvenni – beszélt a vásárlási szokásokról Szabó János. Szeged legnagyobb elektrotechnikai szakáruházának értékesítési vezetője elmondta, az emberek jellemzően készpénzben vásárolnak, de egyre nő a kártyás-, és a hitelre vásárlók száma is. Utóbbi azonban még messze nem éri el a nyugat-európai átlagot.

Az idei év egyik legnagyobb slágere a kisebb ajándéktárgyak között az Mp3-as lejátszó. Ez a termék néhány évvel ezelőtt még nem is létezett. A legegyszerűbbek húszezertől indulnak, akad köztük sportos, háromszög-, és téglalapalakú, igazi miniatűr és nagyobbacska példány is, amit színes LCD kijelzővel árusítanak. Utóbbiért százhúszezer forintot kérnek.
– Darabszámra ebből adtunk el legtöbbet a kezdődő karácsonyi szezonban. Ezen kívül nagy sikere van a számítógépeknek is, különösen a laptopok iránt nagy az érdeklődés – mondta Szabó János. Mivel a Sulinet kedvezmény csak december végéig vehető igénybe, a laptopokból karácsonyig rekordszámú eladásra számítanak az üzletben.

A navigációé a jövő

Ugyancsak felfutóban van a navigációs készülékek iránti kereslet. Már most is sokan érdeklődnek irántuk, de a szakember szerint csak jövőre válnak majd slágercikké. Az autósoknak tervezett masina hetvenezertől kétszázezer forintig kapható, és tavalyhoz képest már most kétszeres a kínálat belőlük.

Faragó József is éppen ezeket a cikkeket nézegette, miközben árukat és teljesítményüket egy papírra jegyezte fel. – Mindenképpen szeretném kihasználni a Sulinet-kedvezményt, a karácsony erre csak az alkalmat jelenti. A laptopra nagyjából kétszázezer forintot szánok, amivel a hatodik osztályos kislányomat szeretném meglepni. Már az általános iskolásoknak is egyre nagyobb szükségük van egy ilyen szerkezetre – árulta el.

A laptopokon kívül tartja dobogós helyét az LCD és a plazmatévé is – előbbi térhódítása különösen szembetűnő. Például egy 82 cm-es képátlójú 32 colos LCD-televízió tavaly ilyenkor négyszázezerért – idén ennek az árnak a feléért kerülhet a karácsonyfa alá.

A különféle csodamasinák előtt nézelődők számából ítélve egyre többen engedhetik meg maguknak ezt a luxust. – Az egyik televíziónk most jelezte otthon: megérett a cserére – mondta Papp Csaba, aki feleségével együtt Sándorfalváról utazott be Szegedre LCD-televíziókat nézegetni. – Háromszázezer forintig nyújtózkodhatunk. Néhány napon belül megvásároljuk a tévét, a pénz most is nálam van. Persze végigjárjuk a város összes híradástechnikai üzletét, hiszen nagy a kínálat. Nem szívesen hagynánk az utolsó percre a vásárlást – magyarázta a férfi. Elárulták, ha megveszik a készüléket, nem várnak vele karácsonyig: azonnal üzembe helyezik azt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rehabilitációs centrum: a kevesebb több

Gyermekrehabilitációs osztályt szeretnének kialakítani a vásárhelyi kórházban – írtuk… Tovább olvasom