Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 26°C Még több cikk.

Lemondott képviselői mandátumáról Keresztúri Farkas Csaba

Szeged – A Szegedi Törvényszék másodfokú tanácsa ma súlyosbította Keresztúri Farkas Csaba szegedi önkormányzati képviselő ügyében az első fokú bíróság tavaly decemberben hozott ítéletét.
13.45: Keresztúri Farkas Csaba sajtóközleményt juttatott el szerkesztőségünkbe, ezt közöljük:

"Figyelembe véve a bíróság mai döntését, lemondok az önkormányzati képviselői mandátumomról és a Jobbik Szegedi Szervezetének alelnöki pozíciójáról.

Sajnálom, ha a magánéleti botlásom, bármilyen formában negatív fényt vetett a Jobbikra.

Felülvizsgálattal fogok élni, mert a bírósági ítélettel nem értek egyet és erkölcsi szempontból sem tudom elfogadni. Kicsit úgy érzem, hogy az ítéleteim súlyosságát a politikai szerepem is befolyásolta."


Korábban:

Az első fokú bíróság Keresztúri Farkas Csabát társtettességben, folytatólagosan elkövetett garázdaság bűntette miatt 4 hónap végrehajtásban egy évi próbaidőre felfüggesztett börtönre ítélte. A Szegedi Törvényszék másodfokon 10 hónap végrehajtásban 1 évi próbaidőre felfüggesztett börtönre ítélte Keresztúri Farkas Csabát, akinek így a törvény értelmében le kell mondania a képviselői mandátumáról. A jobbikos politikus nem jelent meg a tárgyaláson, de Szabó András tanácsvezető bíró elmondása szerint ez nem is kötelezettsége. A tárgyaláson Ádám Sándor ügyvéd képviselte.

Keresztúri Farkas Csaba nem jelent meg a tárgyaláson.
Keresztúri Farkas Csaba nem jelent meg a tárgyaláson.

A Keresztúri-dosszié a delmagyar.hu-n

Keresztúri Farkas Csaba: Inzultáltak, sértett voltam
Garázdasággal gyanúsítják Keresztúri Farkas Csabát
Garázdaság: vádemelést javasol a rendőrség Keresztúri Farkas Csaba ellen
Szondi Ildikó: Keresztúri Farkas Csaba mondjon le!
Ámokfutásnak nevezte cselekedetét Keresztúri Farkas Csaba
Felfüggesztett börtönre ítélték Keresztúri Farkas Csabát - videóval

Keresztúri Farkas Csaba önkormányzati képviselő még 2011. november hó 25-én a Szegedi Tudományegyetem által megszervezett Jogászbálon ittas állapotban zaklatott egy fiatal nőt, akit még a női mosdóba is követett. A hölgy védelmére keltek fiútestvérei, egyikük torkát szorongatta, lökdöste és becsmérelte. Később Keresztúri Farkas Csaba a bálteremben ismételten közeledni kívánt a fent említett hölgyhöz, azonban a másik fiútestvér védelmezőleg húgához lépett, mire Keresztúri Farkas Csaba jobb ököllel, nagyobb erővel, előzetes indok nélkül arcon ütötte. Keresztúri Farkas Csaba erőszakos fellépésének hatására a testvérek úgy döntöttek, elhagyják a rendezvényt. Míg a ruhatárban várakoztak, Keresztúri Farkas Csaba követte az épületet elhagyó, korábban inzultált hölgyet az Ady térre. A történteket észlelte egy, a társaságban tartózkodó férfi, aki értesítette a fiútestvéreket, majd azok Keresztúri Farkas Csaba után indultak. A TIK épülete előtt kölcsönös verekedés alakult ki a három vádlott között, melynek a biztonsági szolgálat munkatársai vetettek véget. Az első fokú bíróság tavaly decemberben a fiútestvéreket társtettességben elkövetett garázdaság bűntette miatt egy évi tartamra próbára bocsátotta. Ezt elfogadták, így esetükben már az első fokú bírósági tárgyalás után jogerőssé vált az ítélet. Keresztúri Farkas Csaba és védője azonban az első fokú ítélet után téves minősítés miatt, a büntetés enyhítése végett, másodlagosan előzetes mentesítés érdekében, míg az ügyész súlyosításért, hosszabb tartamú börtönbüntetés kiszabása végett és a próbaidő tartamának súlyosítása érdekében jelentett be fellebbezést.

MSZP-ÖSZE: "Mérhetetlen károkat okozott a városnak"

A szegedi Fidesz elvesztette egyetlen szövetségesét - írja sajtóközleményében az MSZP-ÖSZE Frakció, amit változtatás nélkül közlünk.

A bíróság mai, súlyosbító ítéletével véget ért Keresztúri Farkas Csaba politikai garázdálkodása. Keresztúrival a szegedi Fidesz elvesztette egyetlen szövetségesét, akinek tevékenységét nagyban elősegítette azzal, hogy a polgármester által 2010-ben felkínált lehetőséget – a szegediek érdekében történő együttműködést – visszautasította, és helyette a garázda jobbikos képviselővel fogott össze. Keresztúri Farkas Csaba egyetlen szavazatáért cserébe négy önkormányzati cég irányítását kérte, hogy azokat saját hűbérbirtokaként kezelve mérhetetlen károkat okozzon a városnak. Ez volt az igazi garázdaság.

Olvasóink írták

68 hozzászólás
 • 68. kormoska 2013. november 24. 21:31
  „67.majzik

  Nem tudok mondani neked sem libsit,sem szocit,de még fideszest sem......,ugyanis Szegeden az elmúlt 20 évben nem volt politikusnak hasonló ügye.
  Keresztúrié a"jól megérdemelt"elsőség!”
 • 67. majzik 2013. november 22. 08:38
  „Mutassatok egy szocit, libsit vagy fideszest aki hasonló ügy után lemondott !
  B- meg ne moderáld ki már megint !”
 • 66. stori 2013. november 22. 08:27
  „65. okz63 2013.11.22. 07:23 -csatlakozom a hozzászóláshoz! -Ha másnak nem, hát nekik kellene példát mutatni!”
 • 65. okz63 2013. november 22. 07:23
  „"Kicsit úgy érzem, hogy az ítéleteim súlyosságát a politikai szerepem is befolyásolta."
  Kedves Csaba! Nagyon jól érzi! Közszereplő volt és megbukott, ennyi!”
 • 64. mazsom 2013. november 21. 23:20
  „Ha nem mondott volna le, akkor a büntetett előélet miatt vesztette volna el mandátumát.”
 • 63. ötös 2013. november 21. 22:57
  „Nem lemondott, Törvény erejénél fogva megszűnt a mandátuma, amit közgyűlés tudomásul vesz.”
 • 62. Olajfa14 2013. november 21. 19:16
  „Most johet a vizsgalat a jobbik/fidesz koalicio cegugyeiben. Ha visszaelesek tortentek, a Birosag minden estben hozza meg elmarasztalo iteletet. Fidesz/jobbik testverek - minden kulon ertesites helyett...”
 • 61. majzik 2013. november 21. 19:09
  „Mutassatok egy szocit, fideszest vagy libsit aki ilyen ügyek után lemondott !

  Ez van !

  Amúgy a bíróságnak igaza volt.”
 • 60. Pimpa42 2013. november 21. 19:06
  „Ballas: Azt akarod mondani, hogy a Jobbikosoknak és támogatóiknak szabad nőket molesztálniuk? Netán ez egyenesen elvárt viselkedési norma lenne?”
 • 59. dondongó 2013. november 21. 18:54
  „58. Ballas 2013.11.21. 18:49
  Mennyi páleszt ittál már? :-)”
 • 58. Ballas 2013. november 21. 18:49
  „53. maszatolj csak nyugodtan, az értelmes tisztán látó magyar embert ez nem érdekli!
  54. te is beszélj csak mellé, pont rólad is beszéltem! menj izraeli kitűzővel tüntetni, antimagyarkodni, az való neked!”
 • 57. Csecs 2013. november 21. 18:39
  „56: Persze, a dorozsmai kojotok a parkettával együtt. Épp ma kerültek ki az abdai "nácifasisztagyilkos" képei a netre. Hát nem az idén barnult... Befogod már, vagy megvárod a következő öngólt is?”
 • 56. mogyo04 2013. november 21. 18:15
  „Csaba, most már több időd lesz megszervezni a Horthy szoborra a gyűjtést -mert arra még gondolni sem merek, hogy közpénzből készítik el, ennek a háborús bűnösnek a szobrát. Amúgy hallottad, hogy már itt is égetik Radnóti verses köteteit?”
 • 55. Csecs 2013. november 21. 18:07
  „Folytathatná a sort a Szeged környéki nagyközségben, egy bizonyos építőipari nagyvállalkozó (oligarcha) érdekszférájába tartozó, fidesszel-szocikkal egy követ fújó jobbikos képviselő is. Így talán visszanyerné a bizalmamat a Jobbik. Ő már nem, olyasvalakit árult el, aki bízott benne. És ez nem "botlás", hanem tudatos aláásása egy olyan dolognak, ami mellett jobbikosként kutyakötelessége lett volna kiállni, ehelyett a nagy "magyarvállalkozó" kutyáival csaholt együtt a jól megérdemelt harminc ezüstpénz reményében!”
 • 54. dondongó 2013. november 21. 17:24
  „51. Ballas 2013.11.21. 16:21

  Mentelmi joga a parlamenti képviselőnek van.
  Úgy látom, minden jobbikos tud írásban is okádni.”
 • 53. Ebgondolat 2013. november 21. 17:06
  „51. Ballas 2013.11.21. 16:21
  Megmosolyogtató vagy! Nem kicsit, nagyon. Elítélték pártod egyik jeles képviselőjét, aki ráadásul a jogi, ügyrendi és KÖZBIZTONSÁGI bizottság elnöke volt, de te még mindig másra mutogatsz. Azt hiszem, erre mondják: szánalmas!”
 • 52. Pimpa42 2013. november 21. 16:44
  „Úgy vélem - és ezzel Keresztúrinak is egyet kellene értsen, hiszen a Jobbik tagja, eddig annak helyi képviselője, alelnöke volt -, hogy ez a büntetés nem hogy túl sok, hanem egyenesen kevés!
  Hogy miért?
  Leginkább azért, amit a Jobbik maga követel:

  "Az élettársát bántalmazó Balogh József független országgyűlési képviselő esete kapcsán a Jobbik azt szeretné, ha a törvénysértő országgyűlési képviselők dupla büntetést kapnának. Emellett a párt kezdeményezi a képviselők visszahívhatóságának beemelését az alaptörvénybe - jelentette be Dúró Dóra szerdai sajtótájékoztatóján."
  (MHO/MTI - 2013. november 6.)

  Ennek fényében elvárható lenne, hogy amikor egy Jobbikos politikust, helyi alelnököt, képviselőt ítélnek el, akkor egyenesen ő maga kérje a magasabb büntetés kiszabását! Természetesen saját pártjával együtt.

  Amennyiben nem így tesz, úgy magát hitelteleníti el. Mind az illető, mind a pártja.”
 • 51. Ballas 2013. november 21. 16:21
  „22. a szégyen az a magyar baloldal, élükön az MSZPvel te <moderálva> ! a hasonló ballib makik meg elköltözhetnének a Holdra! Szégyenek, agymosott, IQ0-ák vagytok egytől-egyig! Érdekes hogy a többi párt képviselője mindig a mentelmi joga mögé bújik, akármiről is van szó, szóval a szégyen nálatok kezdődik, nem a Jobbiknál! <moderálva>”
 • 50. zero 2013. november 21. 16:19
  „Nem véletlenül hívják kis Moszkvának Szegedet”
 • 49. Ebgondolat 2013. november 21. 15:45
  „Az a baj, hogy a fidesz már kifizette a jobbikost. Nem volt olcsó! Most majd jön egy másik, aki szintén benyújtja a számlát a fidesznek. Az se lesz olcsó...”
68 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Főszerepben: Szőke András

Több mint egyéves előkészület után idén novemberben végre forog az Interkozmosz című sci-fi… Tovább olvasom