Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Ma átadják, holnap nyitják a Napfényfürdőt

Szeged - Felbolydult méhkashoz hasonlított még tegnap az újszegedi wellness-, gyógy- és élményfürdő, mesteremberek és takarítók hada készült a ma délutáni ünnepélyes átadásra és a pénteki nyitásra. Több szolgáltatást majd csak 4–6 hét múlva lehet igénybe venni, ezért 20 százalékos kedvezményt adnak a belépőkből április 1-jéig.
Pénteken 10 órakor megnyílik a Napfényfürdő Aquapolis Szeged, az ország legnagyobb, egész évben üzemelő wellness-, gyógy- és élményfürdője. Tegnap, az átadás előtti utolsó napon próbáltunk vendégként viselkedni a hatalmas épületben, és igénybe venni az összes szolgáltatást. Ez nem sikerült, ugyanis még nem működött „élesben" a fürdőkomplexum: mindenütt mesteremberek és takarítók nyüzsögtek.

Idegenvezetőnk Hermann György, a fürdő szóvivője volt, aki megmutatta, mi lenne, ha fürödni szeretnénk, merre induljunk el, milyen szolgáltatásokat lehet igénybe venni. A bejárattól balra állnak a pénztárak, ahol majd igényeinknek megfelelő jegyet válthatunk, nyugdíjas-, diák- és szegedieknek járó kedvezményt vehetünk igénybe. A különböző belépőkhöz különböző színű műanyag karórák járnak, ezekből a személyzet és az automatika az egész fürdő területén felismeri a „jogosultságot". Megtudtuk, az első napokban hoszteszek segítik a vendégeket az eligazodásban.

Terepszemlén az új fürdőben. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

Azt mondtuk a szóvivőnek, váltsunk 4000 forintért egész napra szóló, kedvezmények nélküli alapjegyet, és nézzük meg, mit kapunk érte. Karóránkkal a pénztárak háta mögé kerültünk, átjutva egy beléptetőrendszeren. Abba a terembe értünk, ahol a műanyag pánttal nyitható és zárható öltözőszekrények álltak.

Ami még hiányzik

Péntekre még nem adják át a fitnesztermet, a baba-mama világot, a gyógyászatot. Nem készült el a füves terasz sem, ahol napozni, játszani és dohányozni lehet. Az 1200 napozóágynak pedig még csak a fele érkezett meg. A kivitelezőnek további 4–6 hétre van szüksége a teljes befejezéshez. Ezért, és az esetleges hibajavítások miatt az összes igénybe vehető kedvezményen felül további 20 százalékos engedményt adnak a belépőkből április 1-jéig. Egyelőre hadiállapotok vannak a régi SZUE-ban, amely május 1-jén, reggel 6-kor nyit ki.


Innen „zsilipelhettünk be" egy folyosóra: a zsilip belsejében mosdókat, tusolókat alakítottak ki. Megálltunk a hosszú folyosón, amely a SZUE-részt és a Forrás Szállót köti össze hosszában, és ahonnan a gyógyászatra, a wellness- és az élményrészlegbe lehet eljutni.

A wellnesst választottuk: az összes medencében állt és pezsgett a víz, működtek a zuhatagok, buzgárok, jakuzzik. A szomszédos élményfürdőben, a csúszdák birodalmában pedig akár le is csúszhattunk volna: de még nem álltak ott a biztonságra ügyelő fürdőmesterek. A leghosszabb, 273 méteres, a toronyból, 27 méterről induló csúszdán egy 80 kilós felnőtt egy perc alatt ér le a medencébe.

Az alapjeggyel eddig még csak az ingyenes öltözőszekrényt, a wellnessmedencéket és a 9 csúszdát vettük igénybe. De ha gyerekkel vagyunk, a baba-mama világban lehet pelenkázni, kisbabát lefektetni. Játszóházban is múlathatjuk az időt a kicsikkel, mi magunk pedig a fitneszteremben edzhetünk.

Olvasóink írták

118 hozzászólás
 • 118. dühös 2010. március 30. 08:31
  „Erre a beruházásra Szegeden nagy szükség volt! Igaz, hogy a lakosság töredéke fogja használni, mert a túlnyomó része már zsíros kenyéren él...
  Miután veszteségesen lehet majd üzemeltetni, jó esélye lesz a privatizálásának.
  ( Hogy gazdagodjunk meg uniós meg állami pénzen?)”
 • 117. napfenyfurdo_mutyi 2010. március 26. 21:02
  „dema,elöször is ki kéne fizetni a munkásokat!”
 • 116. napfenyfurdo_mutyi 2010. március 26. 21:01
  „Tovább gyűrűznek a csütörtöki fürdőátadás után a beruházással kapcsolatos kérdéses ügyek. Egy alvállalkozó tüntetett a Napfényfürdő Aquapolis Szeged előtt: a Laczi és fia Kft.-nek egy éve közel 3 millióval tartoznak. Egy szemétszállító autóval álltak a fürdő bejáratánál pénteken délelőtt, melynek mindkét oldalán a következő felirat olvasható: ,,Az itt végzett munkánkat még nem fizették ki!"”
 • 115. Dema 2010. március 26. 10:00
  „113. katuska1955
  Kurvár@ egyet értek! Sok idióta nem érti miről van szó!! Mindenáron politikát kever belőle! Az egyik szemét balozik, amásik meg jobbos butázik! Talán ha egy kicsit SZEGED érdekeit nézné, minden polgárét, Akkor másképp kellene mindent csinálni!! Igen is a MI városunk, és ami itt közpénzen vagy csak simán itt épül nagy beruházás, ahoz közünk van. Szeged város polgármestere, és a városháza összes dolgozója az a Szegedi érdekeket képviselje!! NEKÜNK KELLENE, ÉPÜLNIE!! NEM ÉRDEKEL az hogy másnak mennyi a haszna! Nekünk szegedieknek, jobbosoknak, balosoknak, nyugdíjasokna, babáknak. betegeknek, egészségesekne, stb. Szóval mi a pics... rol beszéltek ti itt!! Ha valaki nem végzi a dolgát, nem fizeti ki a munkásait, azt be kell perelni! A törvények szerint meg kell büntetni. Az más kérdés, hogy nem a céget kellene, hanem a cégvezetőket, tulajdonosokat, felelősölet. Teljes vagyon elkobzás, meg 10 év börtön a minimum! A parlamentbe kellene jó törvényeket hozni!! Nem a polgármestert szidni! Azt sem tudjuk mik a lehetőségei! Nem az ellenzéket szidni, lekezelően, mert hülyeségeket beszél??! Ki tud itt igazságot tenni??!”
 • 114. szilléri 2010. március 26. 06:49
  „Addig nem szabadna kiadni a használati engedélyt, amig az összes vállalkozó nem fizetik ki.

  pl. Szeviép”
 • 113. katuska1955 2010. március 25. 20:43
  „62. hozzászólás makákó 2010.03.25. 12:27

  54. Katuska1955: Ha szaunázni akarsz, akkor elmész a Szegeden található közel 30 szauna egyikébe és izzadsz egyet... Kb. minden fitnessteremben, szépségszalonban, szállodában van. Nehogy már ez legyen a legnagyobb bajod!!!!
  Ha meg gyógymedencére gyúrsz, akkor pl.ott az Anna fürdő meg Mórahalom. Ott van kedvezmény a fiatal nyugdíjasoknak. (kicsit ellentmondásos a fiatal nyugdíjas kifejezés, de gondolom annyit melóztál, hogy belerokkantál:)

  makáó !...... VALÓSZÍNŰ, HOGY NEM TUDOD DE ELMESÉLEM NEKED, HOGY SZAUNÁZNI, ÚSZÁS ELŐTT ÉS ÚSZÁS UTÁN SZOKTAK, BEMELEGÍTÉS ILLETVE LAZÍTÁS CÉLJÁBÓL. A FELSOROLT HELYEKEN, AHOL SZAUNÁZÁST EMLÍTETTED, OTT NEM LEHET ÚSZNI. A GYÓGYMEDENCE MEG MÓRAHALOM? TE ÚGY GONDOLOD, HOGY EGY SZEGEDI EGÉSZ NAP FURIKÁZZON, EGY KIS ANNA, EGY KIS HELY AHOL SZAUNÁZNI LEHET, ÉS EGY KIS HELY AHOL ÚSZNI! UGYE NEM KOMOLYAN GONDOLOD, ENNYIRE NEM LEHETSZ PIHENT AGYÚ. FIATAL ROKKANTOT AKIRE NEM VONATKOZIK A KEDVEZMÉNY AZ PÉLDÁUL A KÉT FIATALEMBER AKIK NYÁRON KEREKESSZÉKKEL JÖTTEK ÚSZNI, ÉS MEGEMELEM A KALAPOM ELŐTTÜK, MERT ÚSZTAK MINDEN NAP.ROKKANTNYUGDÍJASOK, ÉS FIATALOK. <moderálva....>”
 • 112. katuska1955 2010. március 25. 20:16
  „57. hozzászólás Logaritmus 2010.03.25. 12:07

  54. katuska1955: a nyugdíjasok KIZÁRT hogy ráérjenek délelőtt akár a kinti pár száz Ft-os belépős termál medencét (nyáron nyitva, télen fedve) látogatni!

  LOGARITMUS, BOCSÁNAT, DE HOL LESZ KINTI PÁR SZÁZ FORINTOS TERMÁL MEDENCE? AMI VOLT AZ TANMEDENCE LESZ!!!!!!”
 • 111. tyúkanyó 2010. március 25. 17:51
  „103 Léni!

  Mi van at MSZp- városok adósságával, az is érdekelne!”
 • 110. Narumon 2010. március 25. 17:08
  „Én nem értem. Ennyire pesszimisták lennénk mi, szegediek is? Igen is nagyon jól jött ez a fürdő, és aki azt hiszi, hogy a 4000 Ft-os napijegy drága egy turistának az borzasztóan el van tévedve. Mi ha időnk engedi családdal elnézünk más más városokba, de szinte csak olyan szálló jöhet szóba ahol erősebb Wellnes részleg van, vagy össze van kapcsolva valamilyen aquapark jelleggel. Nem emlékszem pontosan, hogy melyik mennyibe kerül, de egyik komolyabb sem jön ki 4000 Ft alatt abban teljesen biztos vagyok. (Ráadásul a hülye turista szállással együtt foglal ahol jó esetben olcsóbban kapja a jegyet, mellesleg meg néhány tizezer forintot a városban fog elkölteni, - ami borzasztó de igaz - szeged gazdaságát erősíti.
  Szóval nyavalygás előtt örüljünk már, hogy valamit fejlődik ez a város az alvégen.”
 • 109. varadipal 2010. március 25. 16:59
  „Negatív diszkrimináció a nyugdíjasok közötti korhatár feltétel beállítása.Az ember gyereke vagy nyugdíjas, vagy nem. Hol az ombuci? És hol volt a 13.nyugdíjnál ugyanezen ok miatt? Bosszúból leiszom a medencéből 5 centi vizet.”
 • 108. greg 2010. március 25. 16:28
  „A holnapi szalagcím: Az eltűnt adósság nyomában :D
  Biztos újra tárgyalta a város és elengedték. :D”
 • 107. IVY 2010. március 25. 16:24
  „Léni!
  Nem látom a felsorolásban azt, hogy "Szeged adósságállománya: 0 !!!!
  Hogy is van ez?”
 • 106. online 2010. március 25. 16:24
  „86 zsazsanéne. Nem szegedi találmány hogy csak a 62-éves nyugdíjas a nyugdíjas jegyileg. Egerszalókon már tavalyelőtt így volt. Persze te sem tudhatsz mindent.............”
 • 105. wargaborka 2010. március 25. 16:21
  „Léni!

  honnan van ez a lista? Szegedről nincs adatod? mert azt ne akard velünk elhitetni h nincs adóssága...”
 • 104. wargaborka 2010. március 25. 16:19
  „gróf!

  engem elsősorban az bosszant h nem tudni mikor lesz arra lehetőség, h a közérdekből, közpénzből megvalósítható dolgokra ekkora pénzeket kapjunk. fürdőt épít boldog-boldogtalan, milliárdosok jönnek-mennek, de egy Tisza teljes szakaszát érintő komplex városrehabilitciós projekt nem tudom mikor valósulhatna meg ezután.. a város nem tudja önerőből a töredékét sem, befektetőnek meg nem érdeke, mert hosszútávra szól és elsősorban a város profitál belőle..”
 • 103. Léni 2010. március 25. 16:19
  „100.Ivy! Akármilyen színű is a "dumám", ezt a felsorolást megnézhetnéd :
  Hmvhely MHV: 11.4 milliárd, Esztergom 8,8 milliárd
  Kecskemét 8.6 " , Szolnok 11.6 "
  Baja 3.8 " , Kaposvár 5.2 " Ft-tal adósodtak le kötvénykibocsátással
  növelték a hitelállományukat, amit 20 év múlva egy összegben kell majd kifizetniük, pepdig
  tudják, hogy nem lesz miből! A felsorolás nem teljes, még kb négyszer ennyi fideszes város van
  hasonló helyzetben!”
 • 102. gróf 2010. március 25. 16:12
  „100. hozzászólás IVY 2010.03.25. 15:57
  8 éve nagyon szidta az mszp a Barthát, hogy 6 milliárd forint adóssággal kellett átvenniük a várost...azt katasztrófaként kezelték.”
 • 101. antikos 2010. március 25. 16:05
  „101. Kiskutya:)”
 • 100. IVY 2010. március 25. 15:57
  „95. hozzászólás Léni 2010.03.25. 15:24

  91. wargaborka! Szegednek nincs adósága! Ha egy kicsit a Hir TV-n és Echón kivül tájékozódnál,
  azt is tudhatnád, hogy Szeged dupláját, tripláját használta fel az EU-s pályázatoknak
  mint például Győr, Debrecen, és a fideszes városok általában! Ezek tények, csak észre kell venni!
  Debrecen is, Vásárhely is a szuper polgármestereik jóvoltából sok milliárdos adósággal
  rendelkeznek. Ha nem hiszel nekem, nézz utána

  Nos én utána néztem és biztos forrásból tudom, -Szeged városának jelenlegi adóssága 20 milliárd forint!
  Kedves Léni. A vörös dumáddal nem mindenkit tudsz megszédíteni!”
 • 99. gróf 2010. március 25. 15:55
  „93. hozzászólás wargaborka
  Értelek mire gondoltál!
  Ha valamire nem pályázol arról viszont lemaradsz. Akkor az lenne a gond, hogy építhettünk volna szegeden Aquvauqva parkot de ez a hülye városvezetés nem pályázott.
  5 év múlva lovat ad az EU...tudod mi lesz az első részlet!?
  Most kell megalapozni a következő 50 év alapjait...autópályákkal, fürdőkkel, parkokkal, szállodákkal, új villamosokkal, buszokkal...lentről lehet nagyot fejlődni, aztán csak topogunk meg siránkozunk.
  Ha nem Botka a polg mest valószínű a fürdő akkor is megépül esetleg más a tulajdonos, a kivitelező...nekem sajnos nagyon mindegy. De azon vitázni meddő dolog, hogy a pályázati pénzek Botkával vagy XY-l vannak jobban kihasználva. 170 000 embernek nem lehet egyformán kinyalni a seggét.”
118 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lengyel Dalma, a maximalista kosaras

Keressük a megye legszebb sportolónőjét játékunk újabb jelöltjeként Lengyel Dalmát mutatjuk be. Tovább olvasom