Délmagyar logó

2016. 12. 08. csütörtök - Mária -5°C | 3°C

Magyar cigány ételek az osztrák adventi vásáron

Szeged - Az Ausztria egyik legszebb városának számító Kirchschlag in der Buckligen Welt adventi vásárán kínálja szerdától autentikus cigány ételeit az odalátogatóknak Ásós Géza. A 33 éves békési férfi nyáron a szegedi Hungarikum Fesztiválon ismertette meg a helyiekkel a tradicionális cigány ételeket.
– Most is Szegedre szerettünk volna jönni a karácsonyi vásárra, de sorban állás volt a standokért, így lemaradtunk róla. Ausztriában kaptuk meg a lehetőséget, hogy kolbászainkkal, csülkös pacalunkkal és öreg tyúkos cigánykáposztánkkal elkápráztassuk a helyieket. Bevallom, az osztrák konyháról és az osztrákok ízléséről nem tudok semmit, de ha hasonló a németekéhez, akkor nyert ügyünk lesz. A Hungarikum Fesztiválon nálunk fogyasztó németek ugyanis mind dicsérték a fűszeres ízvilágú cigány konyhát – mondta lapunknak az ország első autentikus cigány éttermének vezetője. Csapata kedd hajnalban indul Kirchschlag in der Buckligen Weltbe: a közel 3000 lakosú város Alsó-Ausztria tartományban van, huszonöt kilométerre a magyar határtól.

Ásós Géza csapata kedd hajnalban indul Kirchschlag in der Buckligen Weltbe. Fotó: Karnok Csaba
Ásós Géza csapata kedd hajnalban indul Kirchschlag in der Buckligen Weltbe. Fotó: Karnok Csaba

– Egy 2500 négyzetméteres területű, háromemeletes, zárt, fűtött, leginkább egy plázához hasonló épületben tartják az ottani adventi vásárt december 23-áig. Az alsó szinten lesz egy gasztroudvar, a mi standunk lesz a legnagyobb. A közelben van egy üdülőfalu számos menő szállodával, így jó forgalomra számítunk. Nagy kihívás előtt állunk, hiszen ez az első külföldi meghívásunk. Szegedre is szeretnénk mihamarabb visszatérni, mert úgy érezzük, hogy nyáron gyorsan elfogadtak és megkedveltek bennünket az emberek. Ha minden jól megy, az év eleji toros pálinkafesztiválon már a Széchenyi téren szolgáljuk ki a vendégeket, de szeretnénk részt venni a jövő évi borfesztiválon is – mondta a Kira vendéglő vezetője.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A fakanalak szatymazi királya

Alig telt el olyan hét az évben, hogy a szatymazi Rácz László ne főzött volna valami finomat különböző Csongrád megyei rendezvényeken. Tovább olvasom