Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

Magyar sajtófotó-kiállítás Szegeden

Szeged - Jó napot! – ez a címe lapunk fotóriportere, Schmidt Andrea képének, melyet az elmúlt 25 év legjobb sajtófotói között láthatnak a Reök-palota látogatói, és amit már olvasóink is ismerhetnek.
A fotós seregszemle most először látható Szegeden, a megnyitót tegnap este tartották a Reök-palotában. Előbb Bátyai Edina, a szabadtéri játékok igazgatója köszöntötte a résztvevőket, majd a Délmagyarország és a Délvilág főszerkesztője, Szetey András beszélt. Előbb a helyszínt, a palotát méltatta, majd így jellemezte a kiállítást: maga a csoda, a fotók pedig művészi alkotások. Szerinte a sajtófotó az újságírószakma megmentője, hiszen sem az internet, sem a tévé nem helyettesítheti. Egy beszédes kép többet mond, mint a szöveg. Példaként Dezső Tamás az ügető végnapjairól és Benkő Sándor a körmendi cipőgyár bezárásáról szóló fotóit említette.

Szetey András és Bátyai Edina a kiállítás megnyitóján. Fotó: Miskolczi Róbert

A látogatók megtalálják Németh György, lapunk karikaturistájának, az MTI fotósának képeit is, vagy Bege Nóra fotóit a Baltazár Színház tagjairól – művészet kategóriában első díjas. A kiállítás kísérő rendezvénye a National Geographic International című nemzetközi válogatás is.

Az ünnepélyes megnyitó után Szalay Zoltán kurátor kísérte végig a látogatókat a termeken.

Sport (egyedi) kategória, I. díj. Földi Imre (MTI) - Világbajnok lett Nagy Tímea

Képriport (sorozat) kategória I. díj. Szigetváry Zsolt (MTI külsős munkatárs) - A Magyar Televízió székházának ostroma

Társadalomábrázolás - dokumentarista fotográfia (sorozat) kategória, I. díj. Kovács Krisztina (szabadúszó) - Hajrá Sződ!

Humor-zsáner-bulvár (egyedi) kategória, I. díj. Végel Dániel (HVG külsős munkatárs) - Rokonok

Emberábrázolás-portré (egyedi) kategória, I. díj. Soós Lajos (MTI) - Schweitzer József

(Összeállításunk fotóit 2006 díjazott alkotásaiból válogattuk.)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Robbant az APEH listája

Szeged - Hivatalosan egy tízemeletes panelház harmadik emeletén lakó szegedi házaspárnál több mint 125 millió forint adóhiányt állapított meg az adóhivatal. Lakásukat nem ők, hanem albérlők használják. Tovább olvasom